bella_roza 03.09.17, 18:04 jaki jest status i program tego przedmiotu? u syna w szkole był wdż w 6 klasie, nie przez cały rok. zastanawiam się, czy warto posyłać w 7 klasie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anika772 Re: wdż 7 klasa 03.09.17, 18:32 Status- nieobowiązkowe, w siódmej wchodzi nowa podstawa programowa. Program szkoły wybierają same, mogą nawet stworzyć swoje własne, ale na podstawie PP. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: wdż 7 klasa 03.09.17, 18:37 Aha, jeszcze nowość- do tej pory WdŻwR zaczynało się w piątej klasie, teraz jest od czwartej. Odpowiedz Link Zgłoś
hemp_plant Re: wdż 7 klasa 03.09.17, 18:33 to jest przedmiot nieobowiazkowy. rodzic musi zadeklarowac udział dziecka. wczesniej dzieci chodziły- corka w 7 klasie, w nowej szkole- po przeczytaniu, ze to "filozofia JP2" ma być- zdecydowałam, że nie. ale młoda, nasza najsilniejsza rodzinna ateistka mówi, że on chce chodzic... szkoła logiczna, świecka, normalna do tej pory, więc zobaczymy .. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: wdż 7 klasa 03.09.17, 18:36 U nas w szkole należy napisać "niezgodę" na udział, co też mam zamiar uczynić. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: wdż 7 klasa 03.09.17, 22:27 anika772 napisała: > U nas w szkole należy napisać "niezgodę" na udział, co też mam zamiar uczynić. Wszędzie trzeba, wyżej źle podano. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: wdż 7 klasa 03.09.17, 18:37 nie wiem, jak u Was, ale u nas na pierwszym zebraniu przedstawiają program (rozpisane tematy) na dany rok. Na jego podstawie łatwiej podjąć decyzję. Zajęcia są nieobowiązkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: wdż 7 klasa 03.09.17, 19:24 Proponuje poczekać na informacje o programie albo na pierwsze lekcje. Wtedy będziesz wiedziała czy warto posyłać. No, chyba ze dla zasady "bo tak" nie poślesz. Też można. Odpowiedz Link Zgłoś
hemp_plant Re: wdż 7 klasa 03.09.17, 21:20 "Proponuje poczekać na informacje o programie albo na pierwsze lekcje. " program się opiera na podstawie programowej. a ta jest absolutnie oburzająca... nawet jak nauczyciel logiczny i świecki (co dla mnie jest absolutnie konieczne), to akcenty i treści sa nieakceptowalne. Odpowiedz Link Zgłoś
bella_roza Re: wdż 7 klasa 04.09.17, 08:43 właśnie zastanawiam się na ile normalny nauczyciel jest w stanie sensownie prowadzić te zajęcia mimo podstawy programowej która jest, jaka jest. mąż jest przeciwny, ja się waham. poglądy mamy opozycyjne do rządu i pp. Odpowiedz Link Zgłoś
mum2004 Re: wdż 7 klasa 03.09.17, 23:21 U nas dzieciaki nie chcą chodzić na te zajęcia. Chyba dwie osoby z klasy chodziły. Ja nie naciskam, myślę że sama sobie poradzę z tematem. A w obecnej sytuacji zmian programowych tym bardziej nie ma mowy żeby córka chodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
bazia8 Re: wdż 7 klasa 04.09.17, 12:51 jw. córka w miarę wyedukowana, w razie czego prześlę jej stronę "Pontonu". Odpowiedz Link Zgłoś