Dodaj do ulubionych

studiowanie historii sztuki

• princesswhitewolf Re: studiowanie historii sztuki 04.01.18, 00:16
      Bergamocip cip... 45 lat temu dawcy nasienia i surogatki w Polsce ha haha... cip cip cip.... ( sypie ziarno) i moze loty na Marsa?

Jeszcze nie dojrzalas do prostej prawdy o zyciu ze smierc zabiera ludzi w roznym wieku nawet wczesnie? cip cip... no mysl mysl nad tym zdaniem, za dwa dni dojdziesz o co chodzi
      • bergamotka77 Re: studiowanie historii sztuki 04.01.18, 02:05
        Jestes dość ograniczona, ale powiem Ci jedno: wiem ze twój ojciec nie żyje, ale to nie znaczy, że nie miałaś rodziców. Czy Ty masz pojęcie o logice?
        • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: studiowanie historii sztuki 05.01.18, 00:13
          bergamotka77 napisała:

> Czy Ty masz pojęcie o logice?

A czy na historii sztuki uczą logiki? poważnie zapytuję

XSioonc
          • bergamotka77 Re: studiowanie historii sztuki 05.01.18, 00:34
            Nie wiem ja np. logikę na studiach miałam smile
    • lady-z-gaga Re: studiowanie historii sztuki 04.01.18, 09:00
      Studia nie są łatwe, ale porownanie ich do medycyny, jak to zrobiła Princess, to kolejny szczyt samozadowolenia, jaki ta forumka zdobywa. W zasadzie brak komentarza.
    • blue_romka Re: studiowanie historii sztuki 04.01.18, 19:45
      Znam. Studia bardzo ciekawe, pracę znaleźć trudno, zarobki niskie, bo najczęściej budżetówka.
    • simply_z Re: studiowanie historii sztuki 04.01.18, 21:25
      Znam pana po historii sztuki, znalazł sobie niszę..żyje z rekonstrukcji historycznych, prowadzi kursy dla studentów, przewodników, pisze monografie w pewnym niszowym temacie. Czyli można...ale to studia trochę podobne do archeologii mam wrażenie. Ciekawe ale ciężko po tym znaleźć pracę w zawodzie.
    • beaucouptrop Re: studiowanie historii sztuki 04.01.18, 21:29
      Perspektywy sa. Trzeba jednak byc zdeterminowanym, miec osobowosc i sztuka musi byc dla takiej osoby pasja i sposobem na zycie.
      Przyklad z polskiego podworka. Adam Szymczyk. Dyrektor Kunsthalle w Bazylei, dyrektor artystyczny ostatniej Dokumenty. Jesli to nie jest znaczaca kariera ro co nia jest? Opinie ze po tym kierunku to tylko budzetowka, albo biblioteka w tym przypadku nijak sie maja do rzeczywistosci...
      • hermenegilda_zenia Re: studiowanie historii sztuki 05.01.18, 22:38
        Mam kolegę, zrobił historie sztuki jako podyplomówke tyle ze za granica i teraz jeździ na kontrakty z instytucji typu UNESCO/ONZ do miejsc o duzym znaczeniu kulturowym, zniszczonych wskutek np działań wojennych, tzn. pracował w Afganistanie przy zniszczonych przez talibów zabytkach, w Pakistanie, w Etiopii. Pieniądze oczywiscie dobre i super przygoda, oraz poczucie, ze robi sie coś istotnego dla dziedzictwa całej ludzkości ale nie chciałabym by to był mój mąż - wielomiesięczna rozłąka oraz fakt, ze w większości tych miejsc wszędzie towarzysza mu uzbrojeni ochroniarze i obstawa, bo jest po prostu niebezpiecznie.
    • lalkaika Re: studiowanie historii sztuki 06.01.18, 08:19
      a ja wam zazdroszcze , zawodowke skonczylam,na Grochowskiej czyli wiadomo.
      Fakultety ,nisze. ,prestize.Lubilam nauke ,czasu zabraklo.
      • livia.kalina Re: studiowanie historii sztuki 06.01.18, 16:30
        >Lubilam nauke
        To jest coś bardzo cennego.

jak lubisz się uczyć, masz ochotę i znajdziesz czas to wróć do jakiejś szkoły. Szkolenie, warsztaty, kursy - w dziedzinie która cie interesuje. Możesz mieć z tego dużo przyjemności, satysfakcji a i w pracy, w zarobkach może pomóc. POWODZENIA!
      • rosapulchra-0 Re: studiowanie historii sztuki 06.01.18, 19:00
        To teraz zmień nicka, bo ci bergamota do końca życia będzie edukację wyrzygiwać.
        • bergamotka77 Re: studiowanie historii sztuki 06.01.18, 19:18
          rosapulchra-0 napisała:

> To teraz zmień nicka, bo ci bergamota do końca życia będzie edukację wyrzygiwać
          > .
          Znowu bredzisz jak to Ty- wypominam tylko tym, którzy kłamią i mi zarzucają kłamstwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka