Dodaj do ulubionych

Reinkarnacja

08.03.18, 09:08
czy istnieje? Jak myslicie?
Tu link do bardzo emocjonalnego filmu na ten temat www.youtube.com/watch?v=RT6qEFq-aAs
Placze za kazdym razem gdy go ogladam, mam chyba kryzys egzystencjalny...
Obserwuj wątek
    • bei Re: Reinkarnacja 08.03.18, 09:44
      Jak patrzę na niektóre kobiety-piękne i mądre, to zaraz myślę, ze gdyby była reinkarnacja, to ja bardzo proszę o taką osobowość i opakowanie😊. Gorzej, jak nikt tych próśb nie wysłucha i zamiast mądrej miss będzie bei mucha😊😀
      • asia-loi Re: Reinkarnacja 08.03.18, 14:10
        bei napisała:

Gorzej, jak nikt tych próśb nie wysłucha i zamiast mądrej miss będzie bei mucha😊😀

big_grin big_grin big_grin
        • butch_cassidy Re: Reinkarnacja 08.03.18, 14:21
          Piękne big_grin
    • milamala Re: Reinkarnacja 08.03.18, 09:55
      Ja nie wierze, to znaczy bardzo nie chce wierzyc, ale ostatnio nabralam watpliwosci, jak spotkalam pewna osobe co do ktorej mam przekonanie, ze ja dobrze znam i co najsmieszniejsze ta osoba tez ma takie samo przekonanie.
      • koza_w_rajtuzach Re: Reinkarnacja 08.03.18, 21:05
        > Ja nie wierze, to znaczy bardzo nie chce wierzyc, ale ostatnio nabralam watpliwosci, jak spotkalam pewna osobe co do ktorej mam przekonanie, ze ja dobrze znam i co najsmieszniejsze ta osoba tez ma takie samo przekonanie.

To nie musi być reinkarnacja. Może naprawdę się znacie wink.
    • milva24 Re: Reinkarnacja 08.03.18, 09:58
      Może nie tyle wierzę co uważam, że to byłoby najsprawiedliwsze rozwiązanie.
      • asia-loi Re: Reinkarnacja 08.03.18, 14:09
        milva24 napisała:

> Może nie tyle wierzę co uważam, że to byłoby najsprawiedliwsze rozwiązanie.

Też tak uważam. Buddyści wierzą w reinkarnację i muszę przyznać, że ich wiara jest bardziej logiczna niż nasza. Bo katolicka to się w ogóle kupy nie trzyma jak się człowiek zacznie zastanawiać, analizować, dopytywać, czytać historię Kk.
        • butch_cassidy Re: Reinkarnacja 08.03.18, 14:20
          No baaa wink
    • saszanasza Re: Reinkarnacja 08.03.18, 10:55
      Skoro cały wszechświat zbudowany jest z atomów i te atomy przybierają różne formy, to czysto teoretycznie jest taka możliwość, choć chyba niekoniecznie człowiek przybierałby za każdym razem formę człowieka, no i nie wiem co ze świadomością....pewnie się za jakiś czas orzekonam, albo może już się przekonałam, tylko tego nie pamiętamwink
    • milamala Re: Reinkarnacja 08.03.18, 11:43
      a film przepiekny, wlasnie go obejrzalam, choc nie mam czasu.
    • feliz_madre Re: Reinkarnacja 08.03.18, 12:15
      Ja jestem przekonana, że istnieje smile
    • katriel Re: Reinkarnacja 08.03.18, 14:01
      Nie.
      A bo co?
      • milamala Re: Reinkarnacja 08.03.18, 14:05
        Co a bo co?
    • butch_cassidy Re: Reinkarnacja 08.03.18, 14:19
      Możliwe... smile
      • kennaa Re: Reinkarnacja 08.03.18, 14:25
        Chciałabym,żeby istniała.
        • milamala Re: Reinkarnacja 08.03.18, 20:38
          kennaa napisała:

> Chciałabym,żeby istniała.

A ja sie wlasnie boje , ze istnieje, cze czlowiek musi ciagle wracac do zycia i nigdy nie wie do czego wroci.
          • arahia1 Re: Reinkarnacja 08.03.18, 21:20
            wie, bo wybiera i planuje swoje życie tak, aby się dzięki niemu jak najbardziej rozwinąć
            wybierając ma oczywiście zupełnie inną perspektywe niż siedząc w konkretnym szambiewink
            no ale to juz trudno
    • cosmetic.wipes Re: Reinkarnacja 08.03.18, 20:42
      Jeśli miałabym wierzyć w cokolwiek po śmierci, to byłaby to reinkarnacja. To jest najbardziej logiczne rozwiązanie.
      • leann32 Re: Reinkarnacja 08.03.18, 21:07
        Logiczne? Wyjasnij prosze big_grin
        Oczywsicie nie uznajac wyzszosci czlowieka nad innymi stworzenimi zamieszkujacymi ziemie i majac na uwadze ze niektore garynki zyja tu miliony lat, a nie jak my - kilkadziesiat tysiecy poczawszy od gatunków czlowiekowatych ktore nie zabijaly sie maczugami z byle powodu.
        • arahia1 Re: Reinkarnacja 08.03.18, 21:18
          a co masz na mysli?
          istnienie zwierząt nijak się nie kłóci z teorią reinkarnacji, wręcz przeciwnie. Założenie jest takie, że kolejne inkarnacje pozwalają zdobić doświadczenia, które zmieniają i "udoskonalają" (słowo nie jest odpowiednie, ale nie chce mi się kombinować). Dlatego nie tyko zwierzęta należy rozpatrywać ale wszystko z roślinami włącznie, mało tego, wcale nie jest tak, że akurat ludzie są nabardziej skomplikowanymi bytami, jakie mogą inkarnować. Ergo: teorie filozoficzne dotyczące reinkarnacji W PODSTAWIE mają to, że nie uznają wyższosci człowieka i to, że jest tu tyle gatunków zwierząt.
    • arahia1 Re: Reinkarnacja 08.03.18, 21:12
      To jest oczywiste, że istnieje, tak jest świat skonstruowany.
      Nie potrzebuję do tego filmów i płakania na nich, więc nawet nie klikam.
      BTW, większość "dowodów" na reinkarnację latajacych po necie i programach ezoterycznych jest tak samo infantylna jak średniowieczne historie o cudach i świętych. Jak dla mnie są zbędne.
    • m_incubo Re: Reinkarnacja 08.03.18, 21:13
      Boże, mam nadzieję że nie. Raz wystarczy w zupełności.
      • kennaa Re: Reinkarnacja 08.03.18, 21:49
        Zawsze można poprawić!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka