dziennik-niecodziennik Re: Smierc mamy 23.05.18, 09:28 Nie wiem. Nie potrafie sobie tego wyobrazic nawet. Bardzo Ci wspolczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
karen_ann Re: Smierc mamy 23.05.18, 09:30 Minęło 10 lat od śmierci mojej mamy i cały czas jest żal. Taka dziura w sercu, dodatkowo brak babci czuje moje dziecko. Możesz rozmawiać z mamą, o waszych wspólnych sprawach, dzieciństwie, ulubionych przepisach. Przytulić się. Moim zdaniem dobra książką o tym temacie jest "Tato " Whortona. Co prawda cegła ale ciekawie się czyta. Inni nie tego nie rozumieją, bo dopóki ich to nie dotyczy to wypierają śmierć. Mi świat się zatrzymał a ze zdziwieniem patrzyłam że tylko dla mnie się zatrzymał a wszystko dalej się kręci. Odpowiedz Link Zgłoś
3fanta Re: Smierc mamy 23.05.18, 11:32 Ciężko jest chociaż rodzice zmarli już dawno.Mama 22 lata temu a tata 29 lat temu.Dzieci wychowywane bez dziadków.Teść też dawno nie żyje a teściowa daleko.Mama miała raka jelita grubego.To dziadostwo rozwijało się bezobjawowo i mama zmarła półtora miesiąca po diagnozie.Czyli czasu na przygotowanie na jej śmierć było niewiele.Szok dla wszystkich.Tata przeszedł trzy zawały po trzecim już ledwo ciągnął to wiedzieliśmy ,że może być niewesoło w każdej chwili.Brakuje mi ich do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Smierc mamy 23.05.18, 11:36 Nic mądrego nie wymyślę. Mogę tylko życzyć mamie spokojnego odchodzenia a Tobie wielu sił psychicznych i fizycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: Smierc mamy 23.05.18, 18:09 Bardzo wszystkim dziękuję za wsparcie. Wszystkie słowa i wsparcie bardzo są potrzebne. Mama nie jest już świadoma całej sytuacji, żałuję bardzo, że już nie mogę z nią porozmawiać tam jak kiedyś. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Smierc mamy 23.05.18, 18:54 arabelax napisał: > Mama nie jest już świadoma całej sytuacji, żałuję bardzo, że już nie mogę z nią > porozmawiać tam jak kiedyś. Ale możesz do niej mówić, głaskać ją po ręce, być obok. Rób to. Jestem pewna, że czuje Twoją obecność. Odpowiedz Link Zgłoś
peonka Re: Smierc mamy 23.05.18, 21:39 Bardzo mi przykro Możesz z nią rozmawiać, mów do niej, na pewno Cię słyszy... Ja tak żałuję, że nie powiedziałam Tacie wielu rzeczy. Trzymaj się jakoś... Odpowiedz Link Zgłoś
wlazkotnaplot Re: Smierc mamy 23.05.18, 21:01 Nie wiem, zamieszkałabym z nią. Mój ojciec zmarł nagle więc.... Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Smierc mamy 24.05.18, 00:14 Nie wiem... moja mama zmarła nagle dwa miesiące temu Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Smierc mamy 24.05.18, 00:18 Właśnie przypomniałam sobie rozmowę z koleżanką sprzed kilku lat,jej mama chorowała i było wiadomo że zostało jej mało czasu, koleżanka zabrała mamę do siebie i ostatnie kilka miesięcy spędziły na rozmowach ... tych o śmierci też, śpiewaniu i różnych głupotach na które nigdy nie ma czasu. Nawet trumnę kupiły razem... ja piszę w bardzo dużym skrócie ale powiem Wam że jak ona to opowiadała to oczy jej się świeciły a mnie łzy leciały. Piękne to było... Odpowiedz Link Zgłoś