Dodaj do ulubionych

Oczarował mnie

23.07.20, 12:18
Pewien zapach Diptyque, który powąchałam tylko raz na lotnisku w Dubaju. Spieszyłam się na samolot, więc nie zapisałam ani nie zapamiętałam nazwy sad Widzę, że w Polsce jest dostępnych trochę zapachów tej firmy. Czy wiecie, o który może chodzić? Który jest absolutnie urzekający, nieco egzotyczny ale i kwiatowo-piżmowy? Ech, chętnie bym go kupiła, ale nie wiem który... Mogę niby zamówić próbki z notino, ale może podpowiedzcie chociaż które nie są fajne, abym wyselekcjonowała ze 2-3 o które może mi chodzić. Czy gdzieś stacjonarnie w Warszawie powącham zapachy Diptyque? Wiem, że tu są maniaczki zapachów, to może któraś pomoże. Dzięki!
Obserwuj wątek
    • leosia-wspaniala Re: Oczarował mnie 23.07.20, 12:24
      Kochana, nie pomogę, bo uwielbiam absolutnie wszystko, co kiedyś powąchałam na lotnisku w Dubaju, ale podepnę się pod pytanie. Czytałam kiedyś książkę Agaty Christie i nie pamiętam tytułu, może ktoś pomoże? Była bardzo wciągająca o kogoś w niej zabili. Pamiętam, bo czytałam ją na Karaibach.
      • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 12:28
        big_grin Dodałam info o Dubaju, bo może ktoś tam był i wie jakie zapachy tej marki tam sprzedają. W ten sposób zawężę krąg poszukiwań.
        • m_incubo Re: Oczarował mnie 23.07.20, 12:32
          A nie możesz po prostu znowu polecieć do Dubaju, no rany?
          • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 12:34
            No nie mogę wink I w Dubaju byłam dosłownie tylko przelotem. No nic trzeba powąchać a nuż trafię. Taki zapach trafia się raz w życiu, przez który padasz na kolana wink
            • fitfood1664 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 12:43
              ale to Dubaj tak pachniał, nigdzie indziej nie znajdziesz
              • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 12:52
                Coś w tym jest, że tam wszystko pachnie egzotyczniej. No własnie może go w ogóle nie ma na polskim rynku ale spróbuję chociaż... Pamiętam flakonik, ale przeleciałam wzrokiem ich kilka zapachów w necie i wszystkie mają podobny design w i te napisy nie były zbyt łatwe do odczytania na butelce i musiałam juz biec więc odstawiłam i do dziś nie daje mi to spokoju. Wiem, problem pierwszego świata, ale akurat dziś się zgadałam z koleżanką o perfumach i mi się przypomniało.
                • karyna.z.tarchomina Re: Oczarował mnie 23.07.20, 12:58
                  Ja Ciebie rozumiem kochana, to przecież jak z tym moim szampanem. Pamiętam, ze kosztowałam go jadąc, z pewnym aktorem, jego kabrioletem wąskimi uliczkami Monaco. Bylo tak romantycznie, ze miałam głowy do notowania informacji z etykiety! Teraz żałuję, bo nic innego mi tak juz nie smakowało.
                  • kk345 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 13:27
                    big_grin big_grin big_grin
                  • memphis90 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:33
                    Że się nie rozlało, podczas tej szarzy wąskimi uliczkami... Z gwinta ciągnęłas czy umiesz tak sprawnie operować kieliszkiem, że nic a nic się nie rozleje?
                    • fitfood1664 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:37
                      na filmach umieją to dlaczego ona miałaby nie umieć big_grin
                    • just_shelly Re: Oczarował mnie 23.07.20, 17:01
                      Mknęła ale powoli i z klasą!
                      • fitfood1664 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 17:03
                        ciągle uśmiechając się, a komary wcale nie przyklejały jej się do zębów
                    • lellapolella Re: Oczarował mnie 24.07.20, 12:13
                      Spijała mu z ust, nie miało prawa się rozlaćwink Wiesz, jak to jest z aktorami- intensywność, intensywność! Dopiero potem człowiek sobie pluje w brodę, ze nie zerknął na etykietęuncertain
      • alexis_z_janek Re: Oczarował mnie 23.07.20, 12:35
        leosia-wspaniala napisał(a):

> Czytałam kiedyś książkę Agaty
        > Christie i nie pamiętam tytułu, może ktoś pomoże? Była bardzo wciągająca o kogoś
        > w niej zabili. Pamiętam, bo czytałam ją na Karaibach.

To musiała być "Karaibska tajemnica" tongue_out
        • asia_i_p Re: Oczarował mnie 23.07.20, 12:43
          Przepraszam za dubel, nie przeczytałam twojej odpowiedzi.
          • bye-bye Re: Oczarował mnie 23.07.20, 12:50
            Ooo ja tez
      • asia_i_p Re: Oczarował mnie 23.07.20, 12:42
        Jak czytałaś na Karaibach, to musi być "Karaibska tajemnica".
      • karyna.z.tarchomina Re: Oczarował mnie 23.07.20, 12:46
        Christie i z morderstwem w tle....? To mogła byc ktoraś z serii o Joannie Chyłce!
      • bye-bye Re: Oczarował mnie 23.07.20, 12:50
        "Karaibska tajemnica"😀
    • chococaffe Re: Oczarował mnie 23.07.20, 12:24
      Sprawdx na Mokotowskiej GaliLu czy jakoś tak
      • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 12:28
        O dzięki, wybiorę się smile
        • smok_wawerski Re: Oczarował mnie 23.07.20, 14:40
          Bardziej do sense of Dubai - tam znajdziesz, to czego szukasz, tez na Moko.
    • alexis_z_janek Re: Oczarował mnie 23.07.20, 12:39
      W Dubaju wszystko pachnie inaczej, w Warszawie możesz nie znaleźć.
    • karyna.z.tarchomina Re: Oczarował mnie 23.07.20, 12:42
      Mam podobny problem, kiedys w Monaco pilam Krug Clos d'Ambonnay, smakował szaleńczo wspaniale, ale nie pamiętam ktory to był rocznik! Nie wiecie gdzie w kraju mogę skosztować różnych roczników, żeby zamówić sobie ten moj ukochany? Od razu uprzedzę wszelkie zazdrosnice, ze info o Monaco dodałam aby światowym forumkom bylo latwiej odpowiedzieć, byc moze w Monako serwują tylko jeden.
    • fitfood1664 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 12:47
      A mnie kiedyć oczarował Egoïste, szukałam potem, ale na nikim innym już tak nie pachniało tongue_out
      a, i było to w Burgundii, nie Dubaj, ale zawsze coś.
    • szafireczek Re: Oczarował mnie 23.07.20, 13:01
      Może L'Ombre dans L'Eau?
      Albo Eau Duelle Eau de Parfum?

• mokka39 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 15:06
        Jakiś dokładniejszy opis dałoby radę? Może chociaż jakieś nuty wymienione pamiętasz? Bo określenia typu egzotyczny, kwiatowy są dość subiektywne. L`Ombre Dans pewnie nie, bo to taki mocno zielony, wytrawny jest. Eau Duelle raczej waniliowo-drzewny, L`Eau Trois na pewno odpada, bo to butwiejąca drewniana ława, Tam Dao typowo drzewny, więc odpada, Ofresia chyba też - zimne białe kwiaty, nie kojarzy mi się egzotycznie. Tempo pewnie też nie, bo mocno paczulowy. A to był zapach słodki, czy raczej nie? Świeży, zielony czy gęsty, zawiesisty?Kojarzy Ci się z jakimiś innymi perfumami? Ale najlepiej rzeczywiście iść do jakiejś perfumerii niszowej i przewąchać. Napisz jak już będziesz wiedziała, który to, bo jestem ciekawa.
        • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 15:11
          Pewnie, dam znać jeśli go ustalę smile No ja słabo opisuję zapachy: kojarzę, że egzotyczny, drzewno-kwiatowy bo ja lubię takie ciężkie, nieco orientalne w klimacie wonie.
        • marlamar Re: Oczarował mnie 23.07.20, 18:49
          Butwiejąca drewniana ława?! A może jeszcze dym i kadzidło? Muszę go mieć!
          • mokka39 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 21:26
            Trochę kadzidła tam jest. Nie wiem czy wolno wrzucić linka, jeśli nie, to proszę moderację o usunięcie posta, ale ja tak je widzę perfumanka.pl/2019/03/11/perfumy-turpistyczne-koszmar-dla-koneserow-diptyque-leau-trois/
            Dla mnie perfumowa trauma, kupiłam flakon z 1/3 zawartości wyłącznie do zdjęcia i recenzji na blogu. Potem szybko poszedł w świat wink Z kadzidlanych i drewniano-ławkowych gorąco polecam Jovoy La Liturgie des Heures. A z typowo dymnych A City on Fire Imaginary Authors i niestety bardzo drogi, ale piękny dymem wprost z kotłowni wink Dahab Min New York
            • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 21:33
              Dzięki mokka za podzielenie się wiedzą. Bardzo ciekawe.
    • beataj1 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 13:08
      E co wy wiecie o prawdziwym życiu. Ja w Glinojecku piłam kawę z automatu i była bajeczna i ekstatycznie cudowna. No i nie jestem pewna czy z tego automatu po prawej stronie kibli czy po lewej.
      Chodzi mi o tą bajeczną i ekstatycznie cudowną a nie o tą smaczną.
      • georgia.guidestones Re: Oczarował mnie 23.07.20, 13:18
        i za takie rozwinięcie wątkow uwielbiam to forum, najlepsze gulty pleasure ever big_grin
        • just_shelly Re: Oczarował mnie 23.07.20, 13:44
          Mnie to już nie bawi, tylko żenuje.
          • lauren6 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 14:16
            A mnie bawi cały czas 😁
            • rosapulchra-0 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 14:37
              Nie, no co ty. Przecież to śmieszne jest 😅😅😅
            • pani_tau Re: Oczarował mnie 23.07.20, 17:09
              lauren6 napisała:

> A mnie bawi cały czas 😁
              Mnie też!
            • lellapolella Re: Oczarował mnie 24.07.20, 12:16
              Mnie teżsmile
    • szafireczek Re: Oczarował mnie 23.07.20, 13:17
      Ech, nie jest całkiem bezzasadne, gdzie...bo nie zawsze wszystkie produkty lokowane są na każdym rynku, np. linie na rynek azjatycki są przygotowywane oddzielnie, podobnie - inny jest gust i preferencje np. bliskowschodnie...ten, kto wyjeżdża sporo poza granice, ten wie sam, jak jest...
      • georgia.guidestones Re: Oczarował mnie 23.07.20, 13:26
        To musi być przerażające i ograniczające zarazem, azjatycki zmysł węchu uwięziony w ciele europejskiej kobiety. jako remedium polecam wyprowadzkę do Dubaju.
        Oh wait, mąż-geniusz stoi na przeszkodzie, nie tylko gotów zniszczyć w przypływie furii wszelkie ID, ale i unicestwić całą cyfrową tożsamość....
        • szafireczek Re: Oczarował mnie 23.07.20, 13:37
          Nie zrozumiałaś, no i prawdopodobnie nigdy nie byłaś na lotnisku w Dubajusmile, o czy świadczy sugestia o "azjatyckim zmyśle węchu", no i raczej odradzam wybijanie egalitarnej azjatyckości w krajach Bliskiego Wschodusmile

• rosapulchra-0 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 13:48
            To raczej ty nie zrozumiałaś sarkazmu smile
            • szafireczek Re: Oczarował mnie 23.07.20, 13:58
              No, ale sarkazm jest niepotrzebny, bo jak się wraca z Azji Dalekowschodniej przez Dubaj, to mimo że to ogromne lotnisko, to terminal na tym kierunku jest ten sam. I nawet, jeśli to Dubaj, gdzie można kupić podobno wszystko, to nie opłaca sie na określonym kierunku wstawiać tego wszystkiego, bo koszty są ogromne, a przychody z obrotów od klientów o określonych preferencjach nie będą prowadziły do satysfakcjonujących zysków. Cała tajemnica. Stąd Bergamotka powąchała zapach, który z dużym prawdopodobieństwem jest najbliższy preferencjom klientów najliczniej podróżujących na tej trasie i o niego pyta...No nie jest nim zapach polnych maków i stokrotek...smile
              • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 14:08
                dokładnie tak szafirek. Ale większość tego nie ogarnie. Ja zdecydowanie lubię bliskowschodnie i arabskie klimaty dlatego boję się, że dany zapach mógł do nas nie trafić. Ale niekoniecznie, bo widzę ze sporo D. jest na np. na notino - sęk w tym, że ja muszę je powąchać.
                • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 14:17
                  Dziewczyny jestem genialna big_grin Znalazłam ich asortyment Diptyque i to musi być któryś z tych! Tadam: www.dubaidutyfree.com/diptyque/category/diptyque
                  • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 14:20
                    Możliwe, ze to jeszcze ten na przykład, bo też ma niewidoczną nazwę wkomponowaną w esy floresy: www.notino.pl/diptyque/oud-palao-woda-perfumowana-unisex/p-544793/?gclid=Cj0KCQjw6uT4BRD5ARIsADwJQ192RaHyilmyTLq3RdxTSYDvCcrQUxscluSuiwvv-IAlZl0cmfv2zjQaAjwlEALw_wcB
                    • pani_tau Re: Oczarował mnie 23.07.20, 17:16
                      Coś mi ten opis szwankuje: zarówno na co dzień jak i na specjalną okazję. No to albo jedno albo drugie.
                  • pade Re: Oczarował mnie 23.07.20, 15:18
                    Serio umiesz wpisać nazwę w googla? No to faktycznie jesteś genialna...
      • karyna.z.tarchomina Re: Oczarował mnie 23.07.20, 13:41
        1000000000/10000000 Cherrie, ale zasciankowym kwoczkom domowym, które dzioba z własnej zagrody nigdy nie wyściubiły, nie wytłumaczysz. Będą gdakać marząc o podróży do Galerii w Centrum zeby nabyc rexone.
      • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 13:49
        Dokładnie tak szafirek i po to o tym wspomniałam choc wiedziałam, ze będzie nabijanie sie. Ale na 10 bezuzytecznych wpisow czy 100 trafi sie użyteczny i ta mysl mi przyświeca gdy się tak wystawiam.
        • karyna.z.tarchomina Re: Oczarował mnie 23.07.20, 13:55
          Tak trzymaj! Trochę powiewu świeżego powietrza na tym zatęchłym grajdołku nie zaszkodzi. Moze sie kurki czegoś o świecie dowiedzą w czasie dziobania ziarenek pod Raszynem.
          • pierwszychleb Re: Oczarował mnie 23.07.20, 20:13
            Dziob dziob, dzieki za poszerzenie horyzontow.
    • kropkaa Re: Oczarował mnie 23.07.20, 13:24
      GaliLu. Diptique ma też cudowne świece, zobacz jaśmin i tuberozę.
      • pasquda77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 13:33
        Już po przeczytaniu postu startowego wiedziałam, że to pójdzie właśnie w tym kierunku 😂
        • majenkir Re: Oczarował mnie 23.07.20, 14:57
          No ba! Szkoda by bylo, zeby sie taki piekny watek zmarnowal big_grin.
      • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 15:00
        kropkaa napisała:

> GaliLu. Diptique ma też cudowne świece, zobacz jaśmin i tuberozę.

O tak o świecach to już dawno słyszałam, że cudowne. Zapachy perfum D. też powalają.
    • just_shelly Re: Oczarował mnie 23.07.20, 13:39
      Bycz pliz... wąchać miałaś czas, kupić nie? 😂
      I oczywiście wyguglac tez nie umiesz gdzie są dostępne.
      Dzizys...
      • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 13:43
        Procedura zakupu jest dluzsza niz powachanie na stoisku nie sadzisz? Tym bardziej gdy masz kawalek do przemieszczenia sie a zbliza sie boarding time.
        • just_shelly Re: Oczarował mnie 23.07.20, 13:47
          Nie, nie sadze. Jak mamy iść w tym kierunku to na lotnisku w Dubaju (ojp) podeszliśmy z mezem do stoiska z TF i zaczelismy wąchać... po czym stwierdziłam, ze chce ten, mąż tamten i poszliśmy zapłacić. Tadam 🤷‍♀️ Dluzej trwało wąchanie, mimo ze wiedziałam w sumie ze wyjdę z FF, niż płacenie karta zbliżeniowa.
          Serio laska, ogarnij się.
          • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 14:09
            just_shelly napisała:

> Nie, nie sadze. Jak mamy iść w tym kierunku to na lotnisku w Dubaju (ojp) podes
            > zliśmy z mezem do stoiska z TF i zaczelismy wąchać... po czym stwierdziłam, ze
            > chce ten, mąż tamten i poszliśmy zapłacić. Tadam 🤷‍♀️ Dluzej trwało wąchanie,
            > mimo ze wiedziałam w sumie ze wyjdę z FF, niż płacenie karta zbliżeniowa.
            > Serio laska, ogarnij się.

A jak byłam bez męża i musiałam zdążyć na lot? I jeszcze dojść do kasy? big_grin
            • just_shelly Re: Oczarował mnie 23.07.20, 14:18
              Japierdziele to zajmuje to tyle samo czasu. Myślisz, ze jak się idzie z kimś to czynność trwa polowe krócej? Ja miałam 3 dzieci do ogarnięcia do tego.
            • lauren6 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 14:20
              To się wyciąga smartfona, robi zdjęcie perfumom i szuka ich później w necie.
              Tyle, że wtedy nie ma po co snuć na forum opowieści o podróżach do Dubaju.
              • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 14:34
                Powinnam była, ale miałam wyłączony więc zanim by się odpalił itd., to samo pójście do kas, zwykle kolejka. To byłby dobry pomysł, więc następnym razem tak zrobię.
                • rosapulchra-0 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 14:41
                  To ten ajfon z przyciskami?
                  • georgia.guidestones Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:07
                    rosa, każdy ajfon ma za-rą-bia-szczo ogromny przycisk do robienia fot i z trybu uspienia do pstrykania zdjec przechodzi w ułamku sekundy.
                    • rosapulchra-0 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:39
                      Ja to wiem, ale berga chwaliła się, że ma ajfona z przyciskami, jak np. kiedyś w starych nokiach 😅
                      • alexis_z_janek Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:51
                        I te przyciski takie małe cool
            • georgia.guidestones Re: Oczarował mnie 23.07.20, 14:20
              chodzilo o szybkosc procesu podjecia decyzji, mąż nie ma nic do rzeczy jezeli potrafi sie zarzadzac sobą w czasie.
              • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 14:25
                No ja mam czasem tak, że tracę poczucie czasu, gdy mam niesamowite zapachy przed sobą i chcę powąchać wszystkie i każdy mi się na swój sposób podoba. I porównuję i się delektuję i w końcu mam to smile A potem rzut oka na zegarek i ups, trzeba pędzić. Staram się zapamiętać jak to wygląda bo moze na innym lotnisku kupię i zwykle pamiętam nazwę. Tu była jakas nieczytelna, rozstrzelona i uznałam, ze jakoś ją odnajdę. Tym bardziej, że duże lotniska mają spory obszar do przebycia do danego gate'u a sama nie cierpię czekać na spóźnionych frajerów z bezcłówki więc staram się być o czasie.
                • rosapulchra-0 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 14:45
                  Berga zainwestuj w okulary do czytania.
          • mikams75 Re: Oczarował mnie 24.07.20, 13:03
            i zawsze jak wpadasz do sklepu, w pierwszym momencie podoba ci sie zapach, to kupujesz? Ja nie. Moge sobie wyobrazic, ze przechodze kolo sklepu, skusi mnie jakis flakonik, psike przegub a po kilku godzinach uznam, ze to to i musze miec. Choc zazwyczaj w pierwszym momencie podoba mi si wiele zapachow a po czasie zaden. Jakbym kupowala decydujac sie w moment to bym miala kolekcje perfum nie nadajacych sie do uzywania.
            • just_shelly Re: Oczarował mnie 24.07.20, 13:14
              Hmmm... szczerze mówiąc to raczej tak. Ponieważ nie kupuje / nie ogladam czegoś o czym nie czytałam, czy nie znałam wcześniej (o kosmetykach mówimy. Ciuchy to inna inszosc, ale tez nie przepadam za łazeniem i oglądaniem) Mam specyficzny gust zapachowy. Bardzo ograniczony. Wiec jeśli idę wąchać to coś do czego się przymierzam. I jeśli mi się podoba to kupuje.
              Zwłaszcza jeśli nie mam czasu bo się spieszę - nie bardzo widzę randomowe wachanko....
              • mikams75 Re: Oczarował mnie 24.07.20, 20:49
                ja tez mam bardzo ograniczony gust zapachowy i wiem, ze zawsze musze sprawdzic jak sie zapach rozwija. Zazwyczaj na lotnisku nie jestem przygotowana, nie wiem co chce, przelatuje przez sklep kontrolnie, jak mi cos wpadnie w oko (flakonik, kolor, jakas nowosc, letnia wersja czegos co znam itp.) to testuje na sobie. Zwyczaj nie mam czasu na sluzsze zwiedzanie i wachane, wiec dwa nowe zapachy na przegub i po czasie moge sie zastanowic czy mi sie podobaja. Kupuje zazwyczaj to co juz konkretnie znam i przetestowalam.
                • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 24.07.20, 20:56
                  Ale wiele osób tak ma tylko trzeba było przywalić berdze wiec każda okazja jest dobra. Nawet w wątku o perfumach. A dlaczego w Dubaju? A dlaczego nie kupiła?A dlaczego maz nie kupił? Bo jej maz to świński blondyn. Kiepsko mu się przyjrzała, bo on i blondyn to dwie sprzeczności. Szkoda bo lubie blondynów big_grin Nie to co mężowie bruneci dający sukienki za anal - ma się ten gest! Widocznie za dużo było wczoraj alkoholu i straciła osad. Projektantka mody która nie rozróżnia kolorów? I tak bywa.
      • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 13:46
        Wiem gdzie kupic online ale nie gdzie stacjonarnie powachac bo nie sa dostepne w każdym Douglasie czy Sephorze. Nie chodze po niszowych perfumeriach wiec nie znam adresow. Logiczne prawda?
        • karyna.z.tarchomina Re: Oczarował mnie 23.07.20, 13:50
          Cherrie, nie przejmuj sie nią, jedyny zapach jaki zna to rozgotowane pyry, a lotnisko to widziała w telewizorze w poczekalni do proktologa.
          • just_shelly [...] 23.07.20, 13:51
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • m_incubo Re: Oczarował mnie 23.07.20, 15:54
              Dajesz lepszy popis w tym wątku niż zwykle bergamotka. Zresztą wg mnie ogólnie jesteście dość podobne mentalnie...
              • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 15:55
                m_incubo napisała:

> Dajesz lepszy popis w tym wątku niż zwykle bergamotka. Zresztą wg mnie ogólnie
                > jesteście dość podobne mentalnie...
                >

Obrażasz mnie smile
              • fitfood1664 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:05
                racja,
                nie wiem która której pierwsza wlazła na odcisk, ale to co robi szelka w tym wątku to poprawianie sobie samooceny cudzym kosztem, wdeptać kogoś w asfalt ot tak, za free, widocznie psychoterapia jednak niewiele pomogła
                • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:09
                  Ona zawsze miała ze mną problem. Odczytywała mnie jako zagrożenie, nie wiem w gwiazdorzeniu na forum? tongue_out Przecież ani nie jestem ani tak ładna, tak szczupła, tak zrobiona, tak bogata, nie mam tak barwnego życia seksualnego więc nie wiem o co chodzi.
                  • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:09
                    Królowa jest tylko jedna. Spokojnie shell.
                  • just_shelly Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:19
                    Mam problem z niska tolerancja na idiotów.
                    • fitfood1664 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:25
                      bo?
                      więcej pobłażliwości, choćby nawet, to idioci też mają prawo do życia
                      wrzuć na luz
                      co cię tak zabolało w tym co b77 pisze? nawet jeśli to fantazje
                      • just_shelly Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:28
                        Nie boli. Irytuje.
                        Przy okazji zabiłam czas, którego miałam dziś nadmiar.
                        • fitfood1664 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:40
                          no to ponawiam pytanie, zamiast boli wstaw irytuje
                          PMS? Nagromadzona wściekłość? Hormony? czy musiałaś się na kimś wyżyć?
                          tak tylko pytam
                          pewnie zaraz i mnie się dostanie
                          • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:44
                            Ja już nie zabieram głosu, bo się stare psychopatki zbiegły i wątek popłynie w stronę jatki. Kończę tę zabawę - zmądrzałam wink Odpowiem tylko na posty związane z tematem wątku.
                            • just_shelly Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:47
                              Właśnie zabierasz 😎
                          • just_shelly Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:46
                            Dwa ostatnie smile 🤷‍♀️ 😁
                            Zjadłam obiad. Już mi lepiej. Dzięki smile
                            Plus jest taki, ze jak wróci małżonek, to będę już zrelaksowana i rozładowana.
                            • fitfood1664 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:49
                              no to szkoda wink
                            • fitfood1664 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:49
                              chociaż to zależy od małżonka tongue_out
                            • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:50
                              just_shelly napisała:

> Dwa ostatnie smile 🤷‍♀️ 😁
                              > Zjadłam obiad. Już mi lepiej. Dzięki smile
                              > Plus jest taki, ze jak wróci małżonek, to będę już zrelaksowana i rozładowana.
                              >

Och, gdyby tylko wiedział jak uroczo się żonka rozładowuje smile Grunt to przywalić jakiejś kobiecie, bo żyje. Potem można udawać spokojna nie na lekach zonę trofeum. Uważaj, bo jak znajomy z latania pozna twoje jazdy, to go możesz stracić. A ustalić mogę w sekundę o kogo chodzi. Ba, i Ciebie mogę łatwo ustalić smile
                              • just_shelly Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:58
                                Skąd zalozenie, ze znajomy nie śledzi naszych potyczek w necie?
                                Ps. Mój mąż ma inne zainteresowania niż czytanie i pisanie na forach.
                                I nie lubi jak tu siedzę. Natomiast nie mam potrzeby ukrywania tego przed nim smile
                                A z przywalania to raczej ty masz dyplom za tekst o invitro i pare innych, wiec proszę Cię smile bądźmy dorośli.
                                • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 17:02
                                  I śledzi jak się pokazujesz pijana i bełkocząca na wideo udając własną ciotkę 60-letnią? No to zapewne ma ubaw.
                                  • just_shelly Re: Oczarował mnie 23.07.20, 17:07
                                    smile co sobie jeszcze dopiszesz? Ze byłam nago?
                                    Śmiało. Nie krępuj się.
                                    • fitfood1664 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 17:14
                                      o, piszcie dalej, zaczyna mi się podobać big_grin
                              • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 21:04
                                bergamotka77 napisała:

> just_shelly napisała:
                                >
                                > > Dwa ostatnie smile 🤷‍♀️ 😁
                                > > Zjadłam obiad. Już mi lepiej. Dzięki smile
                                > > Plus jest taki, ze jak wróci małżonek, to będę już zrelaksowana i rozłado
                                > wana.
                                > >
                                >
                                > Och, gdyby tylko wiedział jak uroczo się żonka rozładowuje smile Grunt to przywali
                                > ć jakiejś kobiecie, bo żyje. Potem można udawać spokojna nie na lekach zonę tro
                                > feum. Uważaj, bo jak znajomy z latania pozna twoje jazdy, to go możesz stracić.
                                > A ustalić mogę w sekundę o kogo chodzi. Ba, i Ciebie mogę łatwo ustalić smile
                                >
                                >
                                >

I ustaliłam. Nieudana projektantka mody. No coz więcej dodać. To było do przewidzenia. Rock me shell, rock me 😁
                                • just_shelly Re: Oczarował mnie 23.07.20, 21:30
                                  No i? Nie wiem czy taka nieudana...
                                  • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 21:37
                                    No niczego innego się nie spodziewalam widząc twoje torebkowe obsesjr. Czy pasek od Louisa Vuittona naprawilas kochana? Bo w tych czasach wszystko wygląda jak z bazaru wink. Te klimaty: moda, lans, Instagram, chirurg plastyczny to twój żywioł. A kim byl Grotowski? wink
                                    • just_shelly Re: Oczarował mnie 23.07.20, 21:58
                                      smile spokojnej nocy
                                      • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 22:12
                                        just_shelly napisała:

> smile spokojnej nocy
                                        >

Dobranoc. Wiedzialam, ze nie kojarzysz nazwiska smile
                                        • just_shelly Re: Oczarował mnie 23.07.20, 22:14
                                          Ja nie Wendzikowska kochanie...
                                • pade Re: Oczarował mnie 23.07.20, 22:28
                                  Ale się wysiliłaś....
                                  Shell pokazywała kreacje na forum. Śliczne sukienki.
                                  • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 22:35
                                    Cudowne tylko chyba nabywców nie było...A i ona w swinskim blondzie tez pozujaca w nich nie była zbytnią reklama. Pokazywała tez wadę wymowy i efekt operacji plastycznych oraz nadużywania alkoholu i jakoś mnie nie przekonała....Lepiej wydalabym te pieniądze. Nie imponuja mi vuittony, jej tak.
                                    • pade Re: Oczarował mnie 23.07.20, 22:48
                                      Jasne, ty wolisz Buki.
                                    • just_shelly Re: Oczarował mnie 24.07.20, 00:26
                                      To jest pieprz z solą!
                • rosapulchra-0 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:52
                  fitfood1664 napisał(a):

> racja,
                  > nie wiem która której pierwsza wlazła na odcisk, ale to co robi szelka w tym wą
                  > tku to poprawianie sobie samooceny cudzym kosztem, wdeptać kogoś w asfalt ot ta
                  > k, za free, widocznie psychoterapia jednak niewiele pomogła

Nie wiesz o co chodzi, ale się wypowiesz. Jakież to banalne.
                  • fitfood1664 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 17:05
                    oj, sorryyyyyy, nie siedzę tu non stop
                    co nie znaczy, że muszę lubić potyczki jeden kontra stado
                    • alexis_z_janek Re: Oczarował mnie 23.07.20, 17:11
                      A jak ona im notorycznie włazi do wątku i robi chamskie komentarze, to lubisz?
                      • fitfood1664 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 17:13
                        forum oferuje na to bardzo łatwe i skuteczne rozwiązanie techniczne
                        • rosapulchra-0 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 17:20
                          Które często okazują się nieskuteczne.
                          • fitfood1664 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 18:53
                            tak? dodać kogoś do nieprzyjaciół i zaznaczyć kratkę "nie pokazuj wiadomości" nieskuteczne? hm, interesujące
                            • rosapulchra-0 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 19:34
                              fitfood1664 napisał(a):

> tak? dodać kogoś do nieprzyjaciół i zaznaczyć kratkę "nie pokazuj wiadomości" n
                              > ieskuteczne? hm, interesujące

Widzę, że jednak brakuje ci wiedzy. Co z tego, że dodajesz jakieś osoby do nieprzyjaciół i nie chcesz widzieć ich wypowiedzi, jeśli podczas dyskusji ktoś inny zastosuje cytowanie, jak ja teraz? Na tym polega ta nieskuteczność.
                              • fitfood1664 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 21:46
                                też czasem widuję wynurzenia nieprzyjaciół, jest to rzadkie i nie spędza mi snu z powiek,
                                wiem, każdy reaguje inaczej,
                                z tym, że jak ktoś lubi jatki, to się w nie włącza, i tyle
                                • rosapulchra-0 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 22:01
                                  I własnie dlatego się włączasz, prawda?
                                  • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 22:13
                                    rosapulchra-0 napisała:

> I własnie dlatego się włączasz, prawda?
                                    >

A w jakim celu ty sie wlaczasz? Skoro tylko kłamiesz i szkalujesz?
                                    • rosapulchra-0 Re: Oczarował mnie 24.07.20, 00:16
                                      Oj, berga, berga. Żałosna jesteś, ale i śmieszna też- trzeba ci przyznać 😅
                        • alexis_z_janek Re: Oczarował mnie 23.07.20, 17:26
                          No to berga też przecież może je zastosować wink
                          • fitfood1664 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 18:54
                            każdy ma wybór
            • mrs.solis Re: Oczarował mnie 24.07.20, 00:42
              just_shelly napisała:

> Przynajmniej mój mąż nie wyglada jak świński blondyn z blokowiska.
              >

LOL, zaprezentowalas wlasnie poziom dna i dwoch metrow mulu.
              • fitfood1664 Re: Oczarował mnie 24.07.20, 07:52
                ale gdzie ona pisze że jej mąż wygląda lepiej ?? big_grin
              • bywalec.hoteli Re: Oczarował mnie 24.07.20, 09:22
                Ona ma cos z głowa nie tak sad
                • just_shelly Re: Oczarował mnie 24.07.20, 09:37
                  Jest i nasz wygaszacz ...
        • krypteia Re: Oczarował mnie 24.07.20, 14:05
          nie wiem czy tam są, ale w Marriocie na parterze jest perfumeria z drogimi niszowymi zapachami, wygooglaj telefon i zadzwon
    • rosapulchra-0 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 13:43
      #zazdroszczę
    • zlota.ptaszyna Re: Oczarował mnie 23.07.20, 13:51
      Berga, boski wątek, taki w twoim stylu wielkoswiatowym. O firmie nie słyszałam ale Śmieje się w głos z komentarzy

Aha, śmieje się w Legolandzie , gdzie akurat jestem. Wiadomo wszystko trzeba doprecyzowac jak się Tu pisze.
      • aniani7 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 13:59
        Mnie tez bawi. Bergamota jest niewyjeta, powachala i oczekuje, ze ktos jej tu napisze, ktory z tych zapachow byl tak zniewalajacy big_grin Ewidentnie watek z potencjalem big_grin
        • lauren6 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 14:21
          🍿
    • azjazameryki Re: Oczarował mnie 23.07.20, 14:36
      Jak pamiętasz nazwę sklepu piszesz do nich maila o zapachu który Cię oczarował. Na 95 % w ciągu kilku h mily człowiek poprosi Cię o adres pocztowy i wyśle Ci wszystkie próbki z danej linii do wytestowania. Nie dziękuj. Najprostsze rozwiązania są najlepsze.
      • georgia.guidestones Re: Oczarował mnie 23.07.20, 14:41
        przeciez moze wstapic do perfumerii w tym samym miescie, gdzie pracuje, i powachac, nawet maja wiekszy wybór niż dutyfree w Dubaju.
      • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:47
        azjazameryki napisał(a):

> Jak pamiętasz nazwę sklepu piszesz do nich maila o zapachu który Cię oczarował
        > . Na 95 % w ciągu kilku h mily człowiek poprosi Cię o adres pocztowy i wyśle
        > Ci wszystkie próbki z danej linii do wytestowania. Nie dziękuj. Najprostsze ro
        > związania są najlepsze.

kochana, takie rzeczy to raczej w USA. W Polsce nawet za próbki niszowych perfum się płaci smile Przy okazji - mogę do Ciebie napisać na priva? Mam kilka pytań.
        • azjazameryki Re: Oczarował mnie 23.07.20, 19:31
          bergamotka77 napisała:

> azjazameryki napisał(a):
          >
          > > Jak pamiętasz nazwę sklepu piszesz do nich maila o zapachu który Cię ocz
          > arował
          > > . Na 95 % w ciągu kilku h mily człowiek poprosi Cię o adres pocztowy i
          > wyśle
          > > Ci wszystkie próbki z danej linii do wytestowania. Nie dziękuj. Najprost
          > sze ro
          > > związania są najlepsze.
          >
          > kochana, takie rzeczy to raczej w USA. W Polsce nawet za próbki niszowych perfu
          > m się płaci smile Przy okazji - mogę do Ciebie napisać na priva? Mam kilka pytań.
          >
          >
          E no co Ty. Co to za różnica gdzie się pakunek wysyła. Jasne ,że możesz napisać mam konto : azjaodkuchni( małpa)gmail.com sprawdzam codziennie.
          • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 20:52
            Ok odezwe sie pewnie jutro i do tinywee tez,bo obiecalam, ale ciągle zapominam, bo wszyscy na urlopach i jest trochę pracy.
    • georgia.guidestones Re: Oczarował mnie 23.07.20, 14:37
      udaj się na Mokotowską,
      spisz sobie nazwy z wątku i ze strony DubaiDutyFree

obstawiam też coś, czego nazwa jeszcze nie tutaj padła: www.galilu.pl/wybierz-marke/diptyque/fleur-de-peau-edp-75ml
      swoją drogą gdybym musiala online, wolalabym kupic z GaliLu niż z Notino - tam Fleur de Peau chyba nawet w ogole nie ma.
      • karyna.z.tarchomina Re: Oczarował mnie 23.07.20, 15:13
        Oł Maj Got! W tej cenie to wziełabym wszystkie dostępne z dostawa do mojej posiadlosci w BelAir. Pazury gryzlam z nerwów, a tu chodzi o tanie psikacze za kilka złotówek. I po co tyle zamieszania, nie rozumiem 😲
    • schirrusia Re: Oczarował mnie 23.07.20, 14:50
      Kochana, nie kupuj zanim nie powąchasz "The Night" Federica Malle. Po co kupować jakis tani zamiennik skoro możesz mieć kwintesencję? Te perfumy poznałam u jednej z sikhijskich koleżanek z ktorymi mieszkałam podczas stażu w kancelarii w Washington DC.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Oczarował mnie 23.07.20, 15:12
      Nie możesz po prostu polecieć do Dubaju w tę i nazad i kupić? Jaki to problem?
      Ja po moje ukochane perfumy, które zakładam wieczorową porą, pojechać muszę do Florencji, bo są z małej manufaktury, która nie ma nawet sprzedaży online (przy okazji wchodzimy na kolację do Buca Lapi, bo przecież nie będziemy sobie odmawiać pysznego florenckiego mięsiwa). Skoro dla mnie to nie problem to dla osoby Twojego pokroju tym bardziej.
      • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 15:16
        Jakiego pokroju? Nie latam co miesiąc do Dubaju. Byłam raz, przelotem.
        • zuleyka.z.talgaru Re: Oczarował mnie 23.07.20, 15:17
          Twojego pokroju. Chyba nie muszę się rozpisywać.
      • arista80 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 15:16
        Przecież od razu wiadomo było, że przedmiotem wątku nie były perfumy a "byłam w Dubaju".
        • zuleyka.z.talgaru Re: Oczarował mnie 23.07.20, 15:18
          A, że to miało być nobilitujące? wow.
          • arista80 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 15:22
            No według Bergamotki tak, Zresztą to już jej nie pierwszy wątek z pozoru o czym innym, a w treści przejawia się "nasz znajomy unijny urzędnik", "znana modelka". Wszystko pod znakiem "jaka ja jestem światowa".
            • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 15:28
              Modelka nie była znana tylko znajoma, wszystko tak przeinaczacie - nie będę co chwilę tłumaczyć, ze nie jestem wielbłądem...Serio to takie nobilitujące znać modelkę? big_grin Albo urzędnika unijnego? No to trochę w innych światach żyjemy bo w moim kręgu nikogo to dziwi specjalnie. Znam mnóstwo ludzi, bo taki mam zawód więc naprawdę nie doszukujcie się w tym chęci popisania się, bo nie mam siły się nad każdym słowem zastanawiać.
              • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 15:29
                * nikogo to nie dziwi
              • pade Re: Oczarował mnie 23.07.20, 15:32
                Ja znałam swego czasu Bogusława Lindę, konsula Niemiec, sama byłam przez krótką chwilę fotomodelką, coś tam na świecie zobaczyłam, różnych ludzi poznałam, ale nie wtrącam tego w każdym wątku czy poście, bo w ogóle nie widzę takiej potrzeby.
                Rozumiesz różnicę, czy nie bardzo?
                • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 15:35
                  Ja to wtrącam w określonym kontekście a nie dla dodania sobie zayebistości , kto mądry ten zrozumie. Gdybyś wiedziała kogo ja poznałam, powinnam wątek na 1000 postów założyć i tylko się w nim chwalić nazwiskami big_grin
                  • pade Re: Oczarował mnie 23.07.20, 15:41
                    Znałam nie w znaczeniu, że ktoś mi go przedstawił i mu uścisnęłam dłoń, ale mniejsza z tym, nie będę się tu zwierzaćbig_grin
                    Może i dla Ciebie to co wtrącasz jest w kontekście, ale nie zmienia to faktu, że brzmi to jak przechwalanki pięciolatka i właśnie dlatego forum drze z ciebie łacha.
                    Ale może ty lubisz jak się z ciebie ludzie śmieją, może to dla ciebie jakiś rodzaj odreagowania, jeśli tak, to na zdrowie!
                    • gama2003 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 18:49
                      Pade, przecież ten wątek był mega mega przewidywalny w kierunku.
                      Znam kilka znanych osób. Nawet bardzo znanych i co z tego. A nawet nie jestem z Warszawy 😉.
                      Berga zna ich więcej, bo 1000. Ale masz rację, poznać a znać to róznica.
                      Mało, jedną z takich osób wciągnęłam w ematkę i wiem, że bywa tutaj. I Bergę kojarzy, co widać jest obustronnie nobilitujące.
                      Za to nie byłam w Dubaju. I nie wybieram się, nie mój kierunek kompletnie. Z trzeciej strony Bergę rozumiem, bo moje najkochańsze pachnidło też wywąchałam na lotnisku. Też byłam sama. Byłam sprytna, kupiłam natychmiast i wiernie wielbię od lat. Tylko moje lotnisko było mniejsze, znajome i mogłam się nie bać zabłądzenia.
                      • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 19:12
                        Kto taki znowu mnie kojarzy? Z jakich kregow chociaz podaj hinta pls? Zaczynam czuc, ze kazdy mnie zna. A gwiazda tu jest tylko I wylacznie szelka, nie zapominajmy big_grin
                        • gama2003 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 21:05
                          Przykro mi niezmiernie, ale kojarzy z forum i to raczej nieprzyjemnie. Co do tożsamości to słowem nie pisnę, bo łeb mi urwie i będę na Pudelku. Do tego bez głowy, mowy nie ma.
                          • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 21:16
                            Dziewczyny, sławne osoby nas kojarzą! 😅
                            • gama2003 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 21:42
                              Sławne, czy też popularne osoby to normalni ludzie. Powinnaś to wiedzieć, bo znasz ich 1000. Pryszcze miewają, do toalety chodzą i ematkę czytają. No, to ostatnie jakby nieobowiązkowo. I ja bym tak średnio się cieszyła, że ktoś mnie kojarzy jako zjawisko- dziwowisko z forum.
                              • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 21:47
                                Jezu sarkazmu nie lapiesz. Tak wiem ze to nie sa nadludzie, trochę ich poznalam w zyciu. Zartowalam. Bazuje raczej na opinii osób, które mnie znaja osobiście a nie z forum. Na forum jest jak na froncie: albo ty dowalisz innym albo oberwiesz od innych.
                                • gama2003 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 22:17
                                  Taaaa. Sarkazmu. Zapaliłaś się myślą, że ktoś znany cię zna. Przy 1000 takich znajomych powinno to spowszednieć.
                                  • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 22:20
                                    Ha ha tak sikam z ekscytacji jak to pisza forumki. Pisalam x razy ze miałam do czynienia z celebrytami więc...nie rzuca mnie to na kolana. Myslisz, ze wśród ematek nie ma celebrytek? Oczywiście że są.
                                    • gama2003 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 22:39
                                      A napisałam, że nie ma ? A kto mnie prosił, bym chociaż napisała z jakiej branzy ten ktoś ?
                                      Wiesz, fakt, że naspotykałaś się celebrytów jest ekscytujący tylko dla ciebie. Kogo to może obchodzić ?
                                      • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 22:55
                                        Po prostu z ciekawości pytam.
                                      • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 22:56
                                        A kogo obchodzi, ze ty znasz celebrytów?
                • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 15:37
                  No i wtrącaj, kto ci broni, może doda ci to trochę luzu, pozbędziesz się sztywniactwa i akuratności. Fajne, ja by chętnie posłuchała o twoich doświadczeniach. Nie musisz się tak kontrolować, być przewrażliwiona i wszystkiego brać do siebie. Wiele forumek ci o tym pisało.
                  • pade Re: Oczarował mnie 23.07.20, 15:45
                    Nikt mi nie broni, tylko ja po prostu nie chcę. I szczerze, to wolę być sztywniarą, niż kimś kto nie ma umiaru w zwierzeniach. Tobie się zresztą w ogóle merda wyluzowanie z ekshibicjonizmem, więc z twoich rad, to ja na pewno nie będę korzystaćbig_grin
                    • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 15:49
                      Jesteśmy inne po prostu i czym innym jest dla nas ekshibicjonizm.
                • siwa-faryzeuszka Re: Oczarował mnie 24.07.20, 09:40
                  > Ja znałam swego czasu Bogusława Lindę, konsula Niemiec,

coś tu ściemniasz, Boguś nigdy nie był konsulem Niemiec big_grin
                  może mylisz go z Terminatorem, co to z Austrii pochodzi a gubernatorem został amerykańskim?...
                  • pade Re: Oczarował mnie 24.07.20, 10:16
                    No coś Ty, od razu bym się pochwaliła. Ba, wpisałabym sobie do sygnaturki!big_grin
                    • lellapolella Re: Oczarował mnie 24.07.20, 12:31
                      Może konsula Austrii, tam też po niemiecku mówią? Ale to Fronczewskiwink
                      • aniani7 Re: Oczarował mnie 24.07.20, 13:27
                        O, pamietam, genialny film i to na faktach.
              • arista80 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 15:39
                Bergamotka szczerze ci radzę. Zrewiduj sposób pisania. Może to nieświadome, ale prawie każdy twój post to jakby domaganie się uwagi, jakie ty masz super życie. Pisze tu sporo dziewczyn, z różnych zakątków świata, o rożnych zawodach i zazwyczaj potrafią przekazać myśl w sposób ciekawy i bez wywyższania się. Ty , mam wrażenie, usilnie chcesz pokazać jaka ty światowa. Jakbyś chciała komuś dorównać.
              • mid.week Re: Oczarował mnie 23.07.20, 15:40
                bergamotka77 napisała:
                - nie będę co
                > chwilę tłumaczyć, ze nie jestem wielbłądem...

Jezu, Berga serio, nie ma takiej potrzeby !
                Nikt od Ciebie nie wymaga abys sie przed forum z czegokolwiek tlumaczyla
                (wielblad ma talie)
                • mona-taran Re: Oczarował mnie 23.07.20, 15:50
                  Ja tu tylko zostawię te wielbłądy. Holenderskie! 😅
                  • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 20:47
                    No i gdzie ta talia? Chyba garb big_grin
                    • gama2003 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 21:06
                      Nie widzisz ? Każdy wielbłądek ma talię nad, tfu, przed bioderkami.
                      • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 21:11
                        Przed bioderkami to nie talia, anatomii kobiety nie znasz? smile
                        • gama2003 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 21:37
                          U kobiety nad bioderkami. Ale u wielbłąda - przed, bo lata na czworakach. Myślałam, że to jasne.
                • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 15:50
                  mid.week napisała:

> bergamotka77 napisała:
                  > - nie będę co
                  > > chwilę tłumaczyć, ze nie jestem wielbłądem...
                  >
                  >
                  > Jezu, Berga serio, nie ma takiej potrzeby !
                  > Nikt od Ciebie nie wymaga abys sie przed forum z czegokolwiek tlumaczyla
                  > (wielblad ma talie)

Wielbłąd nie ma talii ale po winku czasem trudno to określić big_grin
                  • mid.week Re: Oczarował mnie 23.07.20, 15:55
                    Ty codziennie musisz udowadniac braki w wiedzy? Wczoraj jubileusz, dzis wielblad...
                    • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:05
                      Akurat to nie brak w wiedzy tylko przekonanie mojej babci, ze urodziny obchodzi jubilat a imieniny solenizant. Zawsze mnie poprawiała. A ja babci wierzyłam zawsze wink
                      • mid.week Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:21
                        A w tej Grande Lecole niczego cie nie uczyli?
                        • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:27
                          mid.week napisała:

> A w tej Grande Lecole niczego cie nie uczyli?

Grande Ecole. Poducz się mid week wink I nie studiowałam tam zasad etykiety i savoir--vivre. Sprawdź w słowniku big_grin
                          • mid.week Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:34
                            Właśnie takie niuanse jak rozpoznanie czym jest a czym byc nie moze np. jubileusz to obszar etykiety, obycia, sv.

Grande Lecole do Ciebie bardziej pasuje.
                        • mid.week Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:30
                          Podsumowując:
                          Pani dziennikarka nie rozróżnia jubilata od solenizanta, no pech.
                          Publicznie poprawia innych, podpisujac sie wlasnym imieniem i nazwiskiem, bo jest juz wszem i wobec znane, nawet nie sprawdzajac wcześniej czy aby na pewno ma rację. Taka byla podjarana, ze wbije szpileczke, ze nie pomyślała....

( w Dubaju pewnie byla zajęta forumową wymiana mysli na temat dzieci z in vitro)

Na koniec tlumaczy sie wiara w babcie...

• bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:34
                            Lepiej niż pani ekspertka od RODO, która wyciąga dane innych i rozpowszechnia wbrew woli zainteresowanego, prawda mid-week?
                            • mid.week Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:36
                              Nie jestem ekspertem od RODO pączusiu. Nie pierwszy raz zle interpretujesz tekst.
                              Po drugie nikt danych od nikogo nie wyciagal i nie rozpowszechnial.
                              • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:42
                                mid.week napisała:

> Nie jestem ekspertem od RODO pączusiu. Nie pierwszy raz zle interpretujesz teks
                                > t.
                                > Po drugie nikt danych od nikogo nie wyciagal i nie rozpowszechnial.

No nie, wcale. Idż już i się nie kompromituj swoimi kłamstwami. Wszyscy wiedzą jak było.
                                • zuleyka.z.talgaru Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:44
                                  Jak było? Kto od kogo wyciągnął dane? Bardzo ciekawa koncepcja. Przybliż.
                                  • mid.week Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:55
                                    ona wie lepiej, babcia jej powiedziała
                                    • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 17:03
                                      mid.week napisała:

> ona wie lepiej, babcia jej powiedziała

Niektórzy nawet żartu nie złapią. Po tym poznaję brak wrodzonej inteligencji.
                                      • mid.week Re: Oczarował mnie 23.07.20, 17:08
                                        dokładnie, Berga, dokładnie 😂
                                      • zuleyka.z.talgaru Re: Oczarował mnie 23.07.20, 17:15
                                        Opowiedz jak to z tymi danymi było, bo migasz się, a w sumie to ciekawa historia musi być.
                            • leosia-wspaniala Re: Oczarował mnie 23.07.20, 18:25
                              Nikt nie rozpowszechniał twoich danych kochana, a i RODO nie dotyczy osób prywatnych. Mid ma racje z tą Grande Lecole, ja bym dodała Petit Lecole.
                          • leosia-wspaniala Re: Oczarował mnie 23.07.20, 18:23
                            >Na koniec tlumaczy sie wiara w babcie...

Jakby babcia wierzyła w płaską Ziemię, to pewnie też by się tak tłumaczyła... Że to nie brak w wiedzy, tylko ufność w babciną mądrość big_grin
              • hanusinamama Re: Oczarował mnie 23.07.20, 23:05
                Berga nie wiem jak ci to prosto napisać...twoje wypociny o zyciu w luksusie i znajomościach z najwyższej półki nie robią wrażenia. Ojciec znajomego ma swoją wyspę na którą lata swoim samolotem a to jest czubeczkiem wielkiej góry lodowej kasy jaką ma...w życiu od niego nie usłyszałam gdzie to nie był, z kim nie gadał czy czego sobie nie kupił. O wyspie i smaolocie dowiedziałam sie od mojego taty. W życiu od tego faceta nie usłyszysz tekstów jak twoje....bo on ma kase i znajomości realne, a nie wymyślone. Wiec szczerze uwazam, ze jesteś niesamowicie zawziętym trolem bo musiałabyś być naprawde mega tępa żeby sądzić ze te twoje teksty na kimkolwiek zrobią wrażenie.
            • hanusinamama Re: Oczarował mnie 23.07.20, 23:02
              Nie unijny urządnik...znajomy z EUroparlamentu. Ja sie poczułam wtedy doceniona. Znajomy z Europarlamentu mowi co robić...a Berga i tak woli sie podpytać e-matki.
        • azjazameryki Re: Oczarował mnie 23.07.20, 15:22
          arista80 napisała:

> Przecież od razu wiadomo było, że przedmiotem wątku nie były perfumy a "byłam w
          > Dubaju".
          Sam fakt bycia w Dubaju nie jest jakoś szczególnie nobilitujący zwłaszcza w czasach popularności " Dziewczyn z Dubaju"
          • arista80 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 15:24
            Powiedz to Berdze. Dla mnie też w tym nie ma nic nobilitującego, ale Berga widzę, że co wątek uparcie wtrynia teksty kogo to ona nie zna i gdzie nie była.
            • fitfood1664 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:06
              i boli cię to? zastanów się dlaczego
              • rosapulchra-0 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 17:18
                Berga ma samozwańczą obrończynię!
              • rexona_sport Re: Oczarował mnie 23.07.20, 18:25
                Cudowny wątek, wiadomo ze osoba która była w Dubaju na lotnisku krowie z pod ogona nie wypadła, nie ma co. Nic dziwnego że tyle tutaj zazdrosnych foremek, nie każdy ma 300 euro na lot do Azji. Wstyd zazdrośnice, sprobowalybyscie same spiesząc się na samolot w Dubaju z wyłączonym telefonem i bez męża zapamiętać nazwę perfum napisaną dziwnymi literkami po tym jak kompletnie odplynelyscie wąchając obłędne zapachy. No ale nie zrozumiecie bo wasz pospolity zmysł powonienia nie jest pewnie na tyle rozwinięty żeby zdarzało wam się prawie spóźnić na samolot w Dubaju wąchając perfumy.

Jedyne czego zabrakło autorce do tytułu nadczłowieka to to ze nie chodzi do niszowych perfumerii tylko jakieś sephory i douglasy które niestety nie oferują tak wyszukanych perfum jak lotnisko w Dubaju. Tak wiec proszę przystopować z pomówieniami o chwalenie się i z zazdrością wywołaną obecnością autorki na lotnisku w Dubaju.
                • gaskama Re: Oczarował mnie 23.07.20, 18:36
                  Ty, rexona, Ty wiesz, że kosztujesz jakieś 13 zyla? A te perfumy fler coś tam firmy deptak to kosztują zyliony😳. One potrafią być droższe niż ten dubajski lot.
                • fitfood1664 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 18:58
                  jakby powiedziała że wąchała te perfumy na ISS, to mogłoby to być źródłem zazdrości, ale Dubaj?
                  • gaskama Re: Oczarował mnie 23.07.20, 19:15
                    Nie wiem, co jest źródłem zazdrości. W życiu nie pojechalabym do Dubaju. Ale tu nie chodzi o Dupaj 😉
                    • fitfood1664 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 21:47
                      wiem, nie chodzi o Dubaj,
                      ja nie wchodzę do wątków ludzi, których nie trawię, ale co kto lubi
                      • gaskama Re: Oczarował mnie 23.07.20, 21:58
                        Ja akurat berge wielbie. Nie ma drugiej takiej na tym forum.
                        • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 22:09
                          Wiem, chciałabys mnie mieć w akwarium. Mozna to nazwać wielbieniem. Pomoge ci w polskim, zaliczalam konkursy ortograficzne z sukcesami smile
                          • gaskama Re: Oczarował mnie 23.07.20, 22:14
                            Nie, no jasne. Twoje życie to jedno wielkie pasmo sukcesów 😄. Ale zdecydowanie nie chciałabym się od Ciebie niczego uczyć.
                            • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 22:17
                              A to błąd wink
                              • gaskama Re: Oczarował mnie 23.07.20, 22:21
                                Nie sądzę. 😉
                                • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 22:30
                                  Gaskama, ale i tak.plakalam ze śmiechu czytając twój komentarz. Jezu jestem jak asma vel ptaszyna - śmieje się jak głupia do komórki.
                                  • gaskama Re: Oczarował mnie 23.07.20, 22:44
                                    A Ty mnie na serio zaczynasz intrygowac. I za to akwarium ...przepraszam. Ale serio zasjakujesz mnie. Dobranoc.
                                  • rosapulchra-0 Re: Oczarował mnie 24.07.20, 01:07
                                    bergamotka77 napisała:

> Gaskama, ale i tak.plakalam ze śmiechu czytając twój komentarz. Jezu jestem jak
                                    > asma vel ptaszyna - śmieje się jak głupia do komórki.
                                    >

Ile już wypiłaś?
                                  • zlota.ptaszyna Re: Oczarował mnie 24.07.20, 08:42
                                    No to pośmiałyśmy się ale teraz chyba przejść do Sedna problemu bo widzę że prawie 300 postów stuknęło ani nie zapytał jeszcze Bergi o czym właściwie tak naprawdę jest ten wątek.
                                    Ale tak NAPRAWDĘ

Bo Kiedy Berga niby byłas w tym Dubaju ? wszystko dokładnie opisujeSz na Forum Gdzie jedziesz więc ja typuje że to było najpewniej rok temu.... dlaczego nagle teraz wyciągaSz jakieś perfumy które widziałaS rok temu Albo dwa lata temu i chceSz pilnie kupować ?
                                    Jakie ukryte pragnienia ma maskować taki zakup ?
                                    • lauren6 Re: Oczarował mnie 24.07.20, 12:21

> Bo Kiedy Berga niby byłas w tym Dubaju ? wszystko dokładnie opisujeSz na Forum Gdzie jedziesz więc ja typuje że to było najpewniej rok temu.... dlaczego nagle teraz wyciągaSz jakieś perfumy które widziałaS rok temu

Nic nie zrozumiałaś. Ona była teraz, ale nam się nie pochwaliła na forum podróżą by nas ukarać. W poprzednich jej wątkach forum było niemiłe i nie doceniło próby ukazania mu haj lajfu. Forumowy drób domowy nie zasługuje na ten łyk kultury, jakim były barwne opisy picia wina w Izraelu.

Wstawka o Dubaju to był taki prztyczek w nos: zobaczcie ile was omija.
                                      • aniani7 Re: Oczarował mnie 24.07.20, 13:29
                                        Tak, juz samoloty lataja? A moze dromaderem dojechala?
                                        • lauren6 Re: Oczarował mnie 24.07.20, 14:17
                                          Dlaczego mają nie latać?
                                          • aniani7 Re: Oczarował mnie 24.07.20, 20:07
                                            E myslalam, ze jakas blokada jest.
                                        • m_incubo Re: Oczarował mnie 24.07.20, 15:45
                                          A co mają robić, pływać?
                                      • zlota.ptaszyna Re: Oczarował mnie 24.07.20, 21:33
                                        Ale ona w tamtym roku była na urlopie w Azji i tam jadąc mogła mieć ta przesiadkę. Taka obieżyświatka nie jechała by drugi raz w to samo miejsce nonoNo
                                        Jeśli już to opisałaby ze wąchała w nowym jorku albo w Melbourne

Czego wiec przykrywka jest wywlekanie zeszłorocznego wyjazdu ?
                                        • aniani7 Re: Oczarował mnie 24.07.20, 22:29
                                          A to rzeczywiscie, co za potrzeba powstala, zeby przypominac sobie zniewalajacy zapach sprzed roku? big_grin
                                          • bywalczyni.hosteli Re: Oczarował mnie 24.07.20, 22:34
                                            Oj coś kiepska ta dziennikarka z branży beauty jak nawet nie umie zanotować nazwy produktu
                  • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 19:20
                    fitfood1664 napisał(a):

> jakby powiedziała że wąchała te perfumy na ISS, to mogłoby to być źródłem zazdr
                    > ości, ale Dubaj?

Tu jak napisze o jakimkolwiek poza Modlinem jestem snobka. Nie bywam w Dubaju, raz mi sie zdarzylo tam przesiadac, wiec znam tylko lotnisko wink Tymczasem bylam w 30 czy 40 krajach swiata, w wiekszosci droga lotnicza wiec troche tych lotnisk zaliczylam.
                    • gaskama Re: Oczarował mnie 23.07.20, 19:30
                      Kocham Cię Berga. Ty mój obierzyswiecie.
                      • just_shelly Re: Oczarował mnie 23.07.20, 19:59
                        😁
                      • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 20:41
                        gaskama napisała:

> Kocham Cię Berga. Ty mój obierzyswiecie.
                        >

Gdybyś jeszcze zapoznała się z ortografią
                        to byłoby bosko wink
                        • gaskama Re: Oczarował mnie 23.07.20, 21:28
                          Bez szans. Do 15 roku życia wychowywałam się poza Polską. Nie opanuje ortografii polskiej. 😀
                          • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 21:34
                            To opanuj chociaż temperament!
                            • gaskama Re: Oczarował mnie 23.07.20, 21:45
                              Ależ ja jestem wręcz flegmatyczką. I wyjątkowo miła dla Ciebie flegmatyczką.
                          • alpepe Re: Oczarował mnie 23.07.20, 21:37
                            nie opanuję wink
                          • fitfood1664 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 21:49
                            proste jak drut, ż wymienia się na g
                            biegać/obieżyświat
                            bez złośliwości
                            • gaskama Re: Oczarował mnie 23.07.20, 21:53
                              Jak wysłałam to też o tym pomyślałem. Ale w moim pierwszym języku nie robię błędów. 😉
                • gama2003 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 19:01
                  No ja już pisałam, że na takim lotnisku byłabym zgubiona. I do tego mam nadwrazliwy nos, mogę powąchać ze dwa zapachy naraz. Za to raz zagapiłam się w sklepie z krawatami. Ale to akurat było w Bergamo, nie wiem, czy wystarczająco światowo, kupiłam dwa przepiękne, dla męża i taty. Do dziś żałuję nie wykupienia wszystkich.
                  • fitfood1664 Re: Oczarował mnie 24.07.20, 07:53
                    no to zapytaj na forum gdzie można dostać krawaty z Bergamo big_grin
                    • gama2003 Re: Oczarował mnie 24.07.20, 13:56
                      A to moje zakupy były ! Na najprawdziwszym, acz malusim lotnisku. We samych Włoszech !
    • mava Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:12
      a gdzie go wąchałas? ze sie tak zapytam?
      Jesli na lotnisku w sklepie to musiałas widzieć flakon...chociaz troche...(kształt kolor).
      Jesli na osobie to na czole napisane nie miała, że to Diptyque więc tę opcje skreślam.
      Jesli ja spiesze sie na samolot to nie właże do sklepu, co najwyżej do toalety (jesli muszę).
      Kupy (nomen omen) to sie nie trzyma.
      • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:16
        To było stoisko firmowe Diptyque, no i etykiety jak widzę w necie to rozpoznaję. Tylko chyba była czarna bo na niej mało widoczna nazwa i namierzylam ze trzy takie, gdzie nazwa jest mało widoczna. Raczej nie francuska bo znam język i bym łatwo zapamiętała. Może to Tam Dao albo Tempo ? Bo te mają najmniej widoczne nazwy na flakonie? Coraz więcej wskazówek i na pewno w końcu dojdę do tego a wtedy wam powiem smile
        • gaskama Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:44
          "Coraz więcej wskazówek i na pewno w końcu dojdę do tego a wtedy wam powiem"

Nosz kurwa nie mogę się doczekać!
          • just_shelly Re: Oczarował mnie 23.07.20, 16:48
            😁
          • rosapulchra-0 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 17:19
            😅😅
            • nat007 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 22:37
              🤣🤣🤣🤣 jesteście boskie
              • lukrecja46 Re: Oczarował mnie 24.07.20, 16:31
                Loffciam🤣🤣
          • mid.week Re: Oczarował mnie 23.07.20, 20:46
            I co? Nadal nic nie wiemy? Kryste, ta niepewność mnie zabija...
            • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 20:49
              No właśnie, czas mija a ty zamiast szukać zapachu nic nie wnosisz do wątku poza goownoburza big_grin
          • conena Re: Oczarował mnie 23.07.20, 21:04
            gaskama napisała:

> "Coraz więcej wskazówek i na pewno w końcu dojdę do tego a wtedy wam powiem"
            >
            > Nosz kurwa nie mogę się doczekać!
            >
            😂😂😂😂
            • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 21:10
              Tez mi się to podobało! 😂
              • bywalczyni.hosteli Re: Oczarował mnie 23.07.20, 21:18
                o boże ona chyba faktycznie uwielbia jak ktoś ją wyśmiewa, byleby mieć uwagę...
                • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 23.07.20, 21:20
                  No ustalilysmy juz przeciez, ze jestem attention whore wiec o co chodzi? big_grin
      • hanusinamama Re: Oczarował mnie 23.07.20, 23:10
        Co sie trzyma kupy u Bergi? Ale wątki fajne. Ona myśli ze forum jej zazdraszcza...forum smarka ze śmiechu.
    • afro.ninja Re: Oczarował mnie 23.07.20, 21:35
      Dzięki za wątek. Przypomnialy mi sie moje ukochane limitowane niszowe perfumy i odkrycie od roku znow w sprzedazy. Probka przypadkiem kupiona na allegro, ale jakie wspomnienia!
    • sumire Re: Oczarował mnie 23.07.20, 21:43
      No co ty, tylko przaśne Diptyque? Na lotnisku w Dubaju nie takie perfumy oferują...
    • chococaffe Re: Oczarował mnie 24.07.20, 07:47
      Żeby w tym poście akurat na Dubaj zwrócić uwagę..... i wyciągac cudze prywatne zdjęcia.
      • just_shelly Re: Oczarował mnie 24.07.20, 08:37
        To z zazdrości
    • siwa-faryzeuszka Re: Oczarował mnie 24.07.20, 09:51
      bergamotka77 napisała:

> Pewien zapach Diptyque, który powąchałam tylko raz na lotnisku w Dubaju.

rozważałaś kiedyś jakieś warsztaty pisarskie dla poprawienia własnego warsztatu?
      bo, hehe, najlepsze jest że ja ci akurat wierzę że nie napisałaś o tym Dubaju żeby się pochwalić, tylko żeby ewentualnie trafić na trop perfum. problem w tym, że to już kolejny wątek, w którym twoja nieudolność językowa, plus rzecz jasna ustalona opinia na forum, sprawiają, że jesteś rozumiana tak a nie inaczej i postrzegana jako chwalipięta.
      jasne że dziennikarstwo w branży kosmetycznej to nie poziom reportaży NYT, ale odrobina wysiłku w formułowaniu myśli mogłaby znacząco pomóc.
      peace n\/
      • afro.ninja Re: Oczarował mnie 24.07.20, 10:06
        Dlaczego od razu chwalipieta?! Napisala w Dubaju, bo wachąła je w Dubaju. Na kim to robi wrażenie?! Serio to taki luksus być na lotnisku w Dubaju i nawet sobie tych perfum nie kupic?
        • sumire Re: Oczarował mnie 24.07.20, 10:22
          No właśnie na nikim nie robi. To zupełnie bez znaczenia informacja, gdzie toto wąchała. Ale wpisy berdżi składają się głównie z takich informacji bez znaczenia typu gdzie jest, gdzie była i kogo zna 😂
          • siwa-faryzeuszka Re: Oczarował mnie 24.07.20, 10:31
            sumire napisała:

> No właśnie na nikim nie robi. To zupełnie bez znaczenia informacja, gdzie toto
            > wąchała. Ale wpisy berdżi składają się głównie z takich informacji bez znaczeni
            > a typu gdzie jest, gdzie była i kogo zna 😂

wszystko to nieudolność językowa. historyjki w zamiarze zabawne, mające zainteresować, a przyrządzone niestrawnie. jestem skłonna uwierzyć, że nie o te Hiny berdze chodzi, ale efekt jest jaki jest 😅
            • georgia.guidestones Re: Oczarował mnie 24.07.20, 11:32
              Akurat spontaniczna wypowiedz i sposob jej brzmienia zalezą od roznych spraw poznawczych danej osoby i w realu Bergamotka moze byc naprawde sympatyczna i ludzie prawdopodobnie odbieraja ja inaczej niz tu.
              Ciekawe, czy to o czym piszesz, da sie wytrenowac i czy sa jacys skuteczni coache od spontanicznego wyslawiania sie.
              • siwa-faryzeuszka Re: Oczarował mnie 24.07.20, 12:04
                > Ciekawe, czy to o czym piszesz, da sie wytrenowac i czy sa jacys skuteczni coache od spontanicznego wyslawiania sie.

nie mam pojęcia, ale na pewno dałoby się znaleźć jakiegoś speca od retoryki wypowiedzi, nawet i ubranego w modną obecnie kurteczkę coacha.

abstrahując od tego wątku i problemu formułowania komunikatów o perfumach, zauważyłam że w toku dyskusji autorce często wymykają się wyrażenia, umówmy się, nieciekawe, zwłaszcza jeśli jest mowa o seksie. vide - wypukujący mąż, czy stwierdzenie "moczy w innej (kobiecie)". takie małe słówka, a więcej mówią niż nakreślenie okoliczności wąchania pachnideł czy wejścia w posiadanie torebki od kreatora.
                • pade Re: Oczarował mnie 24.07.20, 12:09
                  Coach to nie trener, gwoli sprostowania.

Dla mnie język Bergi jest językiem małej dziewczynki, która kiedy chce być potraktowana jak dorosła używa brzydkich wyrazów.
                  • just_shelly Re: Oczarował mnie 24.07.20, 12:21
                    Mnie tradycyjnie po ulaniu sobie naszła refleksja, ze dałam piekny popis hejtu w necie.
                    Niniejszym ogłaszam, iż żałuje wstawienia tu tej soli z pieprzem. To było nie ok z mojej strony.
                    Miłego piątku i weekendu (niektórzy chyba jeszcze kaca odsypiają...) 😘
                    • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 24.07.20, 12:26
                      just_shelly napisała:

> Mnie tradycyjnie po ulaniu sobie naszła refleksja, ze dałam piekny popis hejtu
                      > w necie.
                      > Niniejszym ogłaszam, iż żałuje wstawienia tu tej soli z pieprzem. To było nie o
                      > k z mojej strony.
                      > Miłego piątku i weekendu (niektórzy chyba jeszcze kaca odsypiają...) 😘
                      >

Po sobie sądzisz? No cóż wybaczam ci, bo nie jesteś normalna. Szkoda mi chorych ludzi, czuję jedynie politowanie a nie złość. Biedna shell, tak bardzo nienawidzi siebie, że musi wyżyć się na tych, które się dobrze ze sobą czują. Pokochaj w końcu siebie to zniknie ten wkurw na cały świat.
                      • just_shelly Re: Oczarował mnie 24.07.20, 12:33
                        😎 ooo wstałaś... 😁
                        Przynajmniej umiem się przyznać, ze coś zrobiłam zle 🤷‍♀️
                        Ty potrafisz? Najzdrowsza i najwspanialsza gwiazdo nasza forumowa?
                        • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 24.07.20, 12:37
                          Ja wstaję codziennie o 7:00 gwiazdo forumowa, bo pracuję a nie oglądam kiecki. Już leki działają? Good for you smile
                          • just_shelly Re: Oczarował mnie 24.07.20, 12:48
                            Ja nie... ja spie do 10, jak wszystkie prawdziwe księżniczki, wstaje tylko po to żeby się ubrać, wypachnić i położyć dalej na pozłacanym szezlongu w celu leżenia i pachnienia. Leniwie przeglądam insta wszystkich znajomych modelek...(pewnie dlatego nie myli mi się lv z gucci), leniwie wydaje polecenia mojej Ukraince, leniwie doglądam dzieci... koło 13 udaje się na shopping, następnie do kosmetyczki i oczywiście do chirurga dokonać kolejnego zabiegu. Wracam i myśle „jak te pracujące kobiety dają radę, jak ja nawet na siłownie nie mam czasu i siły...”
                            Perfumy na lotnisku zdążam zawsze kupić, gdyż czeka na mnie pilot w prajwat dżecie.
                            😎
                            Tak, tylko ty wstajesz i pracujesz 👏👏👏
                • arista80 Re: Oczarował mnie 24.07.20, 12:17
                  "Pukający mąż" to nic. Bergamotka jest autorką "wysuszonej macicy", "i co nie powiodło ci się kolejne in vitro", nie raz obrażała samotne matki, dzieci z dysfunkcjami, obrażała bezdzietne forumki. Upust swojej wyższości dała nawet w wątku o ukończonym liceum. Generalnie jej postów wynikało, że jedyny słuszny model życia to taki jaki prowadzi ona, a reszta to patologia, A ona jedyna mądra, światowa, najlepiej wykształcona i obyta. Historia jej wypowiedzi jest długa i bogata.
                  • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 24.07.20, 12:23
                    arista80 napisała:

> "Pukający mąż" to nic. Bergamotka jest autorką "wysuszonej macicy", "i co nie p
                    > owiodło ci się kolejne in vitro", nie raz obrażała samotne matki, dzieci z dysf
                    > unkcjami, obrażała bezdzietne forumki. Upust swojej wyższości dała nawet w wątk
                    > u o ukończonym liceum. Generalnie jej postów wynikało, że jedyny słuszny model
                    > życia to taki jaki prowadzi ona, a reszta to patologia, A ona jedyna mądra, św
                    > iatowa, najlepiej wykształcona i obyta. Historia jej wypowiedzi jest długa i bo
                    > gata.

Nie oszukuj bo przeinaczaj. Nigdy nie śmiałam się z upośledzonych dzieci. Powtarzasz bzdury.
                    • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 24.07.20, 12:31
                      *bo przeinaczasz
                  • m_incubo Re: Oczarował mnie 24.07.20, 12:54
                    Obie są zaburzone i to naprawdę poważnie.
                    • just_shelly Re: Oczarował mnie 24.07.20, 13:24
                      No już nie przesadzaj z ta powaga, kolezanko...
                  • siwa-faryzeuszka Re: Oczarował mnie 24.07.20, 14:37
                    arista80 napisała:

> "Pukający mąż" to nic. Bergamotka jest autorką "wysuszonej macicy", "i co nie p
                    > owiodło ci się kolejne in vitro", nie raz obrażała samotne matki, dzieci z dysf
                    > unkcjami, obrażała bezdzietne forumki.

a nie, nie chodzi mi o obelgi jakimi rzuca, chociaż w tym też jest niezła. raczej o takie mimowolne ordynarne wtręty, po tym jak najpierw pełną parą idzie kreacja - taka ze mnie fajna dziewucha, i wy jesteście super kobietki... wszystko pięknie, a tu nagle pyk, farba odłazi i spod luźnej babki z klasą wychodzi ktoś zdecydowanie mniej ciekawy.
                  • gru_z_gru Re: Oczarował mnie 24.07.20, 20:43
                    A żarcik w stylu: rodzice twojego starego faceta to jeszcze żyją, hehehe?
                    • bergamotka77 Re: Oczarował mnie 24.07.20, 20:50
                      gruu nie zgrywaj świętej. Jesteś potwornie obłudna. Dopiero co mnie przepraszalas za sugestie ze maz ma szybki wytrysk czy cis takiego. Każda z was czyli ekipy z godzin ma wiele za uszami. Nie wyciagajcie słów z kontekstu bo same tyle błota na mnie wylalyscie ze szkoda gadać. I tak dziwie się sobie, ze tak spokojnie przyjęłam odpaly shell. Cóż z wariatami się nie dyskutuje.
                      • gru_z_gru Re: Oczarował mnie 24.07.20, 20:56
                        Ależ mogę jeszcze raz napisać: uważam, że Twój mąż jest dobry w łóżku i może długo i to bez viagry smile Przecież nie wycofuję się z tego.
                      • gama2003 Re: Oczarował mnie 24.07.20, 22:15
                        Oj bolą cię te godziny bolą. Trudno. Nie w każdej piaskownicy będziesz najważniejszą koleżanką.
                        I pewnie się zdziwisz, ale opinie dziewczyn stamtąd są jakby indywidualne. Acz zgodne, bo tego co tu na forum latami nawyprawiałaś obronić się nie da. I nawet jak założysz kolejny dziewiczy wątek to prędzej, czy później wychodzi Berga z Bergi. Samochwała uderzająca w tabu.
                • gru_z_gru Re: Oczarował mnie 24.07.20, 20:41
                  siwa-faryzeuszka napisał(a):
                  >
                  > abstrahując od tego wątku i problemu formułowania komunikatów o perfumach, zauw
                  > ażyłam że w toku dyskusji autorce często wymykają się wyrażenia, umówmy się, ni
                  > eciekawe, zwłaszcza jeśli jest mowa o seksie. vide - wypukujący mąż, czy stwier
                  > dzenie "moczy w innej (kobiecie)". takie małe słówka, a więcej mówią niż nakreś
                  > lenie okoliczności wąchania pachnideł czy wejścia w posiadanie torebki od kreat
                  > ora.
                  Sprawny dołem jeszcze było big_grin
            • chococaffe Re: Oczarował mnie 24.07.20, 12:03
              Bo spódniczka była za krótka
        • siwa-faryzeuszka Re: Oczarował mnie 24.07.20, 10:25
          afro.ninja napisała:

> Dlaczego od razu chwalipieta?!

przeczytaj jeszcze raz to co napisałam, a konkretnie ten kawałek:
          "twoja nieudolność językowa, plus rzecz jasna ustalona opinia na forum, sprawiają, że jesteś rozumiana tak a nie inaczej i postrzegana jako chwalipięta."
          widzisz odpowiedź?
          rozumiesz, że w tym momencie nie przedstawiam swojej opinii na temat forumki,tylko wyjaśniam zachodzące moim zdaniem na forum zjawisko postrzegania etc.?
      • gama2003 Re: Oczarował mnie 24.07.20, 13:41
        O to to.
        I jak prestiż zawodowy by poszybował. I awanse może. A co za tym idzie, kto wie, podwyżka ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka