wrotek0 Re: utylizacja orzechów 16.11.20, 16:45 Pozazdrościć!!! Orzechy (jak rozumiem włoskie) mogą spokojnie poleżeć w przewiewny worku ( u mnie z siatki) w chłodny, suchym i przewiewnym miejscu. Do wiosny wykorzystasz. 10 kg w łupinach to nie tak znowu wiele. Co jakiś czas akcja łuskania i dasz radę.... Odpowiedz Link Zgłoś
viridiana73 Re: utylizacja orzechów 16.11.20, 21:58 Sprzedaj w cukierni. Tylko trzeba delikatnie łuskać, bo połamanych nie skupują. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: utylizacja orzechów 17.11.20, 09:34 Ojej. Tyle orzechów bym chyba nie przejadła. MOje propozycja to tort orzechowy, najpyszniejszy jaki jadłam. Orzechy są w cieście, nie kremie. Odpowiedz Link Zgłoś
monique_alt Re: utylizacja orzechów 17.11.20, 11:57 Nasze ulubione ciasta z orzechami włoskimi, które polecam to: www.kwestiasmaku.com/desery/ciasta/kwadraty_dyniowe/przepis.html kuchnia-polska.net/mazurek-orzechowy-ii,10 Oprócz tego z orzechami robię też sałatkę: sałata lodowa, gruszka, ser z niebieska plesnia, posiekane grubo orzechy plus sos vinegret miodowy (łyżka miodu, łyżka octu balsamicznego, 3 łyżki oleju, wymieszać) Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: utylizacja orzechów 17.11.20, 12:13 z zeszłego roku tyle Ci zostało? pojęcia nie mam, co masz zrobić. ja codziennie podjadam po parę paręnaście orzechów, to przez rok trochę zużyję, ale tak od razu 10 kg.... Odpowiedz Link Zgłoś