Dodaj do ulubionych

apropo prezentów dla męża

06.12.20, 20:31
Pytanie do biegaczek: jaki dres na bieganie zimą? Czy może dres + bielizna termoaktywna? Przyznam, że oglądając w sklepach ubrania sportowe zawsze krzywię się z lekkim obrzydzeniem, bo to głównie poliester. Sama w życiu nie założyłabym takich śliskich ubrań, a już myśl o uprawianiu w nich sportu mnie osłabia.
Obserwuj wątek
    • bei Re: apropo prezentów dla męża 07.12.20, 00:09
      natural-born-runners.pl/Jak-ubrac-sie-do-biegania-zima-Czyli-wybieramy-odziez-do-biegania-w-zimie-blog-pol-1546948187.html#stuptuty
    • joanna05 Re: apropo prezentów dla męża 07.12.20, 00:16
      Noż przecie nie dres wink. Techniczna odzież wyłacznie.
      Biegasz? Jeśli tak, to sama wiesz, że tylko techniczna się nadaje. Jeszcze latem pół biedy, pobiegasz w jakoś bawełnianym t-shircie, ale zima to się może skończyć zapaleniem płuc (mokro! zimno! techniczne ciuchy nie oddaja wilgoci i tak, sa zrobione ze specjalnych, sztucznych tkanin, tak ma być). Zdecydowanie cieplej, wygodniej. Bielizna termiczna to dopiero na wielkie mrozy. Koszulka z długim rękawem + cienka bluza (sportowe, tak, z poliestru) wystarcza na takie temperatury ok. 0-5 st., jak teraz.
    • bi_scotti Re: apropo prezentów dla męża 07.12.20, 01:43
      To jest tak: biegac, regardless of weather, mozna w czymkolwiek ale sa ludzie, ktorzy lubia biegac w fancy clothes. Nic w tym zlego, niektorych to chyba nawet motywuje (Myelegans pisala kiedys, ze bardzo lubi kupowac ubrania do biegania). Ale majac ponad pol wieku doswiadczenia (biegam codziennie 5 km, all seasons) moge Cie zapewnic, ze nawet przy -33C na termometrze (nie mam pojecia ile bylo z windchill, never care for that) spokojnie drobie tych swoich 5K w szmacianych (cotton) capris, szmacianym t-shirt & regular sweatshirt, mam opaske na czolo i uszka + rekawiczki. Zadnych polecanych nonstop na ematce thermo-cos tam etc. Ale przyjmuje do wiadomosci, ze niektorym po prostu robi frajde shopping for running clothes wink Za swoje pieniadze kazdy moze szalec ile mu sie zywnie podoba. Wiec jesli Twoj maz lubi to, co tu niektore ematki polecaja, to go uszczesliwij ale jesli on tak jak ja, no to troche szkoda forsy wink Keep running ... z mezem smile Cheers.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka