15.01.24, 14:07
Taki piękny był plan: Kamiński i Wójcik mieli zostać aresztowani 11 stycznia na oczach tłumu zwolenników wolnych mediów, podczas próby założenia kajdanek zapewne miało się rozpętać piekło, może ktoś rzuciłby się pod radiowóz, ktoś zostałby odsunięty przez policjantów, co oznaczałoby, że "Policja mnie bije!", K. i W. mieli zostać męczennikami.... Wszystko tak dobrze szło, jednak pojawił się Judasz i zepsuł ten misterny plan...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,30594141,gw-ujawnia-przebieg-zatrzymania-kaminskiego-i-wasika-mieli.html#do_t=79&do_g=5&do_s=A&do_w=60&do_v=1000&do_st=RS&do_sid=1016&do_a=1016&s=BoxNewsImg6&do_upid=1000_ti&do_utid=30594141&do_uvid=1705303660508
Obserwuj wątek
    • dyzurny_troll_forum Re: Judasze! 15.01.24, 14:21
      maslova napisała:

> Taki piękny był plan: Kamiński i Wójcik mieli zostać aresztowani 11 stycznia na
      > oczach tłumu zwolenników wolnych mediów, podczas próby założenia kajdanek zape
      > wne miało się rozpętać piekło, może ktoś rzuciłby się pod radiowóz, ktoś został
      > by odsunięty przez policjantów, co oznaczałoby, że "Policja mnie bije!", K. i W
      > . mieli zostać męczennikami.... Wszystko tak dobrze szło, jednak pojawił się Ju
      > dasz i zepsuł ten misterny plan...

Widzę, że "bycie w procesie kształtowania fałszywej wiedzy" przeistacza sie wprost w pisanie fantasy...
      • maslova Re: Judasze! 15.01.24, 14:24
        Fantasy? Jaki wobec tego był cel przetrzymywania naszych "bohaterów" w pałacu prezydenckim do 11 stycznia i ich udział w marszu?
        • dyzurny_troll_forum Re: Judasze! 15.01.24, 14:42
          maslova napisała:

> Fantasy? Jaki wobec tego był cel przetrzymywania naszych "bohaterów" w pałacu p
          > rezydenckim do 11 stycznia i ich udział w marszu?

W której z rzeczywistości miały miejsce te wydarzenia!?
          • maslova Re: Judasze! 15.01.24, 14:50
            Pewnie żyjesz jeszcze imprezą w Ełku, spoko, może w końcu dojdziesz do siebie.
      • semihora Re: Judasze! 15.01.24, 14:57
        Fakt, pisanie fantasy przez pisiorów weszło już w taką fazę, że trudno im przyswoić rzeczywistość.
      • natalia.nat Re: Judasze! 15.01.24, 15:03
        dyzurny_troll_forum napisała:

> Widzę, że "bycie w procesie kształtowania fałszywej wiedzy" przeistacza sie wprost w pisanie fantasy...

Fałszywa wiedza i pisanie fantasy, bo nie zgadza się z twoją "prawdziwą wiedzą". Z jakiego powodu skazańcy, których zgodnie z wyrokiem sądowym i w określonym terminie trzeba doprowadzić do więzienia, siedzieliby tyle godzin u prezydenta, przebywali w pałacu podczas jego nieobecności i wtedy kiedy on zajmuje się swoimi obowiązkami? Co to za zwyczaje?! Hotel dla skazańców z naszych podatków? To może inni obywatele też powinni skorzystać, kiedy grozi im odsiadka?
        • bazia_morska Re: Judasze! 15.01.24, 19:18
          Uważam, że więźniowie powinni tlumnie stawić się u wrót! A przynajmniej zacząć pisać listy do prezydenta. Takie polskie Amnesty International.
      • pitupitt Re: Judasze! 15.01.24, 21:00
        Fantasy to mieliśmy pisane przez ostatnie 8 lat, i to na drogich prochach. Pora wytrzeźwieć.
    • 87monomono Re: Judasze! 15.01.24, 14:55
      W dzisiejszej papierowej "Gazecie Wyborczej" są 2 artykuły o tej sprawie aresztowania i wyprowadzeni tych 2 przestepców kryminalnych w kajdankach
      Tych 2 przestępców prezydent ukrył na III piętrze Pałacu Prezydenckiego z telefoniczną infolinią do prezydenckiego zaopatrzenia gastronomicznego . Mieli tam całodobowo czekać , spać , jeść i popuszczać pasa od 9 do 11 stycznia i wyjść na ten marsz , ale ...
      SOP użył fortelu i ....
      W ""GW" jest wszystko opisane kto , co i jak smile
      • malgosiagosia Re: Judasze! 15.01.24, 16:22
        87monomono napisała:

> W dzisiejszej papierowej "Gazecie Wyborczej" są 2 artykuły o tej sprawie areszt
        > owania i wyprowadzeni tych 2 przestepców kryminalnych w kajdankach

Jak "Gazeta Wyborcza" napisala, to lece czytac i na pewno uwierze w kazde napisane tam slowo. To najbardziej prawdomowna gazeta na swiecie, zawsze pisze prawde, jeszcze nigdy nie sklamala i nigdy nie sklamie. Jest absolutnie obiektywna i zdystansowana do sytuacji politycznej w Polsce, a jej prawcownicy to krysztalowo uczciwi dziennikarze.
        • dyzurny_troll_forum Re: Judasze! 15.01.24, 17:59
          malgosiagosia napisała:

> a jej prawcownicy to krysztalowo uczciwi dziennikarze.

Czy w redakcji gazety, tej gazety, odbyły się już standardowe zajęcia dla Pracowników?

Trzepanie Prosiaka?
          Prostowanie Znaku Zapytania?
          Czesanie Sowy?
        • hell-raiser1 Re: Judasze! 15.01.24, 18:29
          malgosiagosia napisała:

> 87monomono napisała:
          >
          > > W dzisiejszej papierowej "Gazecie Wyborczej" są 2 artykuły o tej sprawie
          > areszt
          > > owania i wyprowadzeni tych 2 przestepców kryminalnych w kajdankach
          >
          > Jak "Gazeta Wyborcza" napisala, to lece czytac i na pewno uwierze w kazde napis
          > ane tam slowo. To najbardziej prawdomowna gazeta na swiecie, zawsze pisze praw
          > de, jeszcze nigdy nie sklamala i nigdy nie sklamie. Jest absolutnie obiektywna
          > i zdystansowana do sytuacji politycznej w Polsce, a jej prawcownicy to krysztal
          > owo uczciwi dziennikarze.
          Marcin Kącki dziennikarzem roku.
        • asia.sthm Re: Judasze! 15.01.24, 18:39
          > Jak "Gazeta Wyborcza" napisala, to lece czytac i na pewno uwierze w kazde napisane tam slowo.

Malgosiu, lec do swojego wodopoju i napisz jaka wersje podaje. Z cala pewnoscia same atrakcje, podziel sie
          • malgosiagosia Re: Judasze! 15.01.24, 19:23
            asia.sthm napisała:

> Malgosiu, lec do swojego wodopoju i napisz jaka wersje podaje. Z cala p
            > ewnoscia same atrakcje, podziel sie
            >

Asiu, nic nie wiem na ten temat, bardzo mi przykro, ale dowiem sie z Wyborczej, jak to naprawde bylo.
            • hanusinamama Re: Judasze! 15.01.24, 20:47
              Nie zapomnij odśpiewać przed snem "łubudubu niech żyje nam prezes naszego klubu". jarek nie lubi jak ktoś się wyłamuje z szeregów
            • asia.sthm Re: Judasze! 15.01.24, 22:31
              malgosiagosia napisała:

> asia.sthm napisała:

> > Malgosiu, lec do swojego wodopoju i napisz jaka wersje podaje. Z cala p
              > > ewnoscia same atrakcje, podziel sie

> Asiu, nic nie wiem na ten temat, bardzo mi przykro, ale dowiem sie z Wyborczej,
              > jak to naprawde bylo.

Czyli na marne sie upisalas armazonami o Wyborczej. Tak dla sportu trzepiesz w klawisze, jakis medal sie trafi jak slepemu ziarno, czy cus.
              Zawodzisz.
              • malgosiagosia Re: Judasze! 16.01.24, 02:18
                asia.sthm napisała:

> Czyli na marne sie upisalas armazonami o Wyborczej.

Asiu, wiesz czym roznisz sie ty i ta hanusian od innych normalnych ludzi? Ano tym, ze nie mozesz spokojnie przejsc kolo kogos, kto ma inne poglady niz ty. Jak narkomanka na glodzie musisz zaatkowac personalnie, wyzwac lub wysmiac. Ja pisze o Wyborczej, ty zas, jak i tobie podobne "narkowmaki": piszecia o mnie. Wierz mi, to jest chore. Czy kiedykolwiek zaczepilam cie, wysmailam lub ponizylam? Nigdy. Tym sie wlasnie roznimy.
                • asia.sthm Re: Judasze! 16.01.24, 10:41
                  Ach ty manipulantko, uszka po sobie i pudeka udajesz 🤣
        • hanusinamama Re: Judasze! 15.01.24, 18:49
          Małgoska a masz juz wersje od prezesa Jarka-zbaw_Polskę? Jak nie to chociaż daj znać co tam w TV Republika zapodajo
          • maslova Re: Judasze! 15.01.24, 18:58
            No jak to co, Mariusz jest już w agonii.
          • dyzurny_troll_forum Re: Judasze! 15.01.24, 19:32
            hanusinamama napisała:

> Małgoska a masz juz wersje od prezesa Jarka-zbaw_Polskę?

Ten Prezes to JarosławPolskęZbaw.

Żeby takich podstaw nie mogły trolle ogarnąć... musi jakiś nabór po totalnej taniości...
            • iwles Re: Judasze! 15.01.24, 21:17
              dyzurny_troll_forum napisała:

> Ten Prezes to JarosławPolskęZbaw.
              >
              > Żeby takich podstaw nie mogły trolle ogarnąć...

Oficjalnie TAK ma w papierach? Żółtych papierach?
            • babcia47 Re: Judasze! 16.01.24, 01:01
              I jeszcze ba końcu ma być ZawszeDziewica
          • malgosiagosia Re: Judasze! 15.01.24, 19:44
            Zaraz bede w samolocie. Lece do Ameryki Poludniowej. O Jarku nic nie wiem.
            • hanusinamama Re: Judasze! 15.01.24, 20:38
              Ty wiecznie jesteś gdzies w drodze...zupełnie nie zainteresowana ale broniąca Jarka i PISu niczym Rejtan.
    • ewka.n Re: Judasze! 15.01.24, 15:15
      Dlaczego Judasze? Przecież to przestępcy więc raczej Barabasze! wink
      • maslova Re: Judasze! 15.01.24, 16:07
        Judasze to ci, którzy wydali naszych bohaterów policji. Polecam lekturę artykułu.
      • asia-loi Re: Judasze! 15.01.24, 16:19
        ewka.n napisał(a):

> Dlaczego Judasze? Przecież to przestępcy więc raczej Barabasze! wink

Tak nazwała szefowa kancelari Dudy G. Ignaczak-Bandych tych z SOP-u, którzy współdziałali z policją.
        • hell-raiser1 Re: Judasze! 15.01.24, 18:42
          asia-loi napisała:

> ewka.n napisał(a):
          >
          > > Dlaczego Judasze? Przecież to przestępcy więc raczej Barabasze! wink
          >
          >
          > Tak nazwała szefowa kancelari Dudy G. Ignaczak-Bandych tych z SOP-u, którzy wsp
          > ółdziałali z policją.
          >
          Prezydent tych z SOP to na zbity pysk wyrzucić. I pewnie to zrobił.
          • hanusinamama Re: Judasze! 15.01.24, 18:50
            Nie-e...bo nie jemu podlegają. Prezydent sobie moze porysować długopisem po kartce...
          • jasnoklarowna Re: Judasze! 15.01.24, 19:14
            To nie prezydent ich zatrudnia więc i nie on ich wywala.
            Podlegają szefowi SOP a ten Ministrowi.
            • asia-loi Re: Judasze! 15.01.24, 20:13
              jasnoklarowna napisała:

> To nie prezydent ich zatrudnia więc i nie on ich wywala.
              > Podlegają szefowi SOP a ten Ministrowi.

Dokładnie tak. Policja i SOP podlegają Kierwińskiemu.
              • hell-raiser1 Re: Judasze! 15.01.24, 23:37
                Kierwiński to cienki bolek. W akcji brały służby specjalne, a nie krawężniki. Król i Hebbda podpułkowniki i jeden generał.
                • babcia47 Re: Judasze! 16.01.24, 01:04
                  hell-raiser1 napisała:

> Kierwiński to cienki bolek. W akcji brały służby specjalne, a nie krawężniki. K
                  > ról i Hebbda podpułkowniki i jeden generał.
                  >
                  On sobie moze byc cienki bolek bo od takich akcji ma ludzi, moze byc general i pułkownicy
    • bistian Re: Judasze! 15.01.24, 16:16
      Mogło tak być, jak piszą.
      Zastanawiałem się, że dla Dudy przetrzymywanie przestępców przez dłuższy czas, to żaden interes, ale dwa dni był w stanie wytrzymać, jeśli miał być spektakl.
    • mama-ola Re: Judasze! 15.01.24, 16:18
      Jeden z nich groził temu, co pomógł ich ująć. To straszne, do jakich metod oni są przyzwyczajeni.
    • 87monomono Re: Judasze! 15.01.24, 18:24

Wina Pilsudskiego i wina Tuska

https://pbs.twimg.com/media/GD4fnjLWoAAz5QU?format=jpg&name=900x900
    • jasnoklarowna Re: Judasze! 15.01.24, 18:55
      Hmmmm
      Przygotowane pokoje gościnne...linia kuchenna....
      A kto zgadnei, czemu Wąsik mógł przyjechać sam, a po Kamińskiego trzeba było wysłać wóz?? Mam swoje podejrzenia, jakaś małpka do śniadania czy coś?

A tak na poważnie, to za prawdziwością biegu zdarzeń przemawia jedna rzecz.
      Nie wiem czy to oglądałyście, ale jak była relacja dziennikarzy sprzed komendy policji z której mieli ich przewieźć do ZK to był taki moment, na chwilę przed wyjściem Kamińskiego do samochodu jakiś mężczyzna ładował do bagażnika właśnie walizkę i sporą torbę, wyglądała z daleka albo na reklamówkę albo taką szmaciankę. Po chwili kamera uchwyciła 3 kroki Kamińskiego który wsiadł do tego samochodu.
      I się zastanawiałam wtedy skąd ta walizka, czy to tych zatrzymanych? To jednak przygotowywali się na zatrzymanie? Teraz to jest jasne, to prawdopodobnie była walizka którą spakował do pałacu prezydenckiego na te dni przetrzymania.
      Kto ma dostęp do tej relacji to obejrzyjcie sobie, była akcja z walizką do bagażnika.
      • maslova Re: Judasze! 15.01.24, 19:00
        > A kto zgadnei, czemu Wąsik mógł przyjechać sam, a po Kamińskiego trzeba było wysłać wóz??

Może nie ma prawa jazdy wink Joke wink
        • jasnoklarowna Re: Judasze! 15.01.24, 19:09
          Wtedy może jeszcze miał, ale jakby po drodze w balonik kazali dmuchnąć to mógłby już nie mieć........
      • babcia47 Re: Judasze! 16.01.24, 01:07
        Tez na to zwróciłam uwagę i tez zastanawiałam się czy to zapibiegliwosc czy juz zona zdążyła podrzucić ns komendę wczesniej spakowaną wyprawkę. A tu bagaże na wywczas w pałacu prezydenckim..
    • gaskama Re: Judasze! 15.01.24, 19:25
      To jest jakiś kosmos, co się dzieje.
      • hanusinamama Re: Judasze! 15.01.24, 20:41
        Adrian chce skarżyć do UE na Polską praworządność. Żaden kabareciarz by tego nie wymyślił
        I jeszcze stwierdził, że Wąsik i Kamiński powinni wyjśc z aresztu do czasu ułaskawienia bo to sprawa....humanitarna.
        Ja rozumiem, ze Wąsikowa zamarza w chałupie (biedna odkręcić kaloryfera nie umie) a Kamiński ma delirium bo odstawieniu procentów...ale trzeba znać umiar i chyba znaczenie słowa "humanitarne".
        • margit49 Re: Judasze! 15.01.24, 20:57
          > Adrian chce skarżyć do UE na Polską praworządność. Żaden kabareciarz by tego ni
          > e wymyślił

• hanusinamama Re: Judasze! 15.01.24, 21:01
          polską z małej.
    • hanusinamama Re: Judasze! 15.01.24, 20:44
      A propos Wąsikowej
      • snajper55 Re: Judasze! 15.01.24, 21:03
        S.
        • hanusinamama Re: Judasze! 15.01.24, 21:06
          Swoją drogą ona jest dyrektorem GISu. Taki nieogar?
          • paskudek1 Re: Judasze! 15.01.24, 21:25
            hanusinamama napisała:

> Swoją drogą ona jest dyrektorem GISu. Taki nieogar?
            >

Noż przecież nie jej kompetencje brano pod uwagę przy zatrudnianiu 🤣
            • 87monomono Re: Judasze! 16.01.24, 10:23
              paskudek1 napisała:

> hanusinamama napisała:
              >
              > > Swoją drogą ona jest dyrektorem GISu. Taki nieogar?
              > >
              >
              > Noż przecież nie jej kompetencje brano pod uwagę przy zatrudnianiu 🤣
              >
              >

o to to właśnie , gdyby nie 15 X zostałaby dyrektorem z zawodu
              www.facebook.com/RacjonalnaPL/?locale=pl_PL
          • snajper55 Re: Judasze! 15.01.24, 22:35
            hanusinamama napisała:

> Swoją drogą ona jest dyrektorem GISu. Taki nieogar?

A co to za problem być dyrektorem? Tego czy tamtego. Nawet prezydentem każdy głupi potrafi być.

S.
            • hanusinamama Re: Judasze! 16.01.24, 21:57
              W sumie masz rację. Ja dzisiaj miałam bardzo ciekawą rozmowę z panem zajmującym się metodologią w urzędzie miar i wag. Po całej rozmowie miałam ochotę wysłać panu rachunek za korepetycje ze statystyki. Jak się okazuje nawet takie stanowiska obsadzono "swoimi"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka