szarmszejk123 04.03.25, 13:10 Co u was ładnego? U mnie piękny, wiosenny dzień, upocilam się w tej kurtce jak świnia😐 Oraz niechcący zaprowadziłam dziecko na "ulicę czerwonych latarni" , co sprowokowało masę pytań i niewiele odpowiedzi 🫨 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 13:22 U mnie takie widoki - więzienny mur, czarny chleb i czarna kawa 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 13:29 Tak. Ładnie jest, słonecznie I w miarę ciepło (11 stopni), chociaż wieje wiatr i trochę chłodzi. A ja widzę świat wyraźnie w nowych okularach słonecznych. Niestety swoje zmarszczki też w nich widzę wyraźniej 😃 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 13:31 Odkąd zrobiłam nowe okulary i ja widzę zmarszczki wyraźniej. Dlatego zaraz o odebraniu bryli poszłam obciąć grzywkę:p taki botoks dla biedaków 🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 13:34 Ja nie wiem czego się bardziej boję, botoksu czy grzywki. Miewałam grzywkę w życiu i zwykle najdalej 2 tyg po wizycie u fryzjera już wyglądałam źle. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 13:36 Bo to trzeba właśnie co dwa tygodnie max podcinać:p Ja się nauczyłam skracać sama, ale gdzieś zapodzialam nożyczki fryzjerskie i aktualnie ulizuje na bok jak pajac:p Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 13:42 Czyli lepszy botoks. W życiu sobie sama grzywki nie podetnę, prędzej głowę sobie utnę albo oko wydłubię nożyczkami 😀 latanie fo fryzjera co 2 tyg.odpada, bo już te wizyty co kilka miesięcy to ból. Ech... Dobra, idę wyrabiać dzienną normę kroków podczas spaceru na pocztę. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 13:43 Tak, botoks na pewno wystarczy na dłużej 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 14:30 daniela34 napisała: więzienny mur, czarny chleb i czarna kawa 🤣 😂😂 U mnie też czarna kawa, za to w pięknym nowym polskim kubeczku😊 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 14:41 Piękny. Ja wczoraj miałam tak. Ale dziś już proza życia Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 15:01 Ooh la la! U mnie jeszcze za wcześnie😅 Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 18:24 Bardzo ładny kubek! A czy tam w tle, na stole to siedzi kot i myje sobie łapką buzieńkę? Bo nie jestem pewna... Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 14:47 To ja tylko komentarz w temacie muru: przysłuchiwałam się wczoraj rozmowie ze skazanym, który zwiał za granicę, ale uznał, że co się będzie krył, wrócił do Polski, żeby odbyć karę, stawił się i tylko prosił, żeby go nie zamykać w rodzinnej miejscowości, bo podpadł i jest zagrożenie życia. Trochę wypił, chętnie spędzi noc na dołku, jeszcze by tylko sobie jakiś tytoń skręcił. Ludzie to mają... Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 15:09 No mają, mają. Różne historie mają. Ja kilkukrotnie pisałam wnioski o przeniesienie do innego ZK właśnie ze względu na zagrożenie bezpieczeństwa osadzonego. Jedni chcą siedzieć "u siebie" inni wszędzie byłe nie u siebie, a jeszcze inni wszędzie byłe nie w jednym ZK z Kowalskim i Malinowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 14:09 Szarm ta twoja nowa robota związana jest z branżą turystyczną? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 14:10 Skąd ten pomysł?. Od wielu lat nie mam nic wspólnego z branżą turystyczną. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 14:13 Myślałam, że zostałaś przewodnikiem po Antwerpii. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 14:17 Lol 🤣 ja dopiero sama ją odkrywam po kawałku:p Bardzo ciekawe miasto, swoją drogą. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 15:44 Najlepiej z Antwerpii pamiętam ten piękny dworzec. Był na nim kiedyś flash mob. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 15:47 O, taki youtu.be/7EYAUazLI9k?si=Ebntn0I3mgs29QLK Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 15:50 Tak, piękny dworzec, tylko ludzi pełno ciągle i się nie da obfocic w spokoju :p Tą fotkę z zewnątrz już tu wrzucałam, ale wrzucę jeszcze raz, pięknie wyszło 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 20:22 Tak, w Antwerpii jest dużo rzeczy do zobaczenia. Piękna flamandzka architektura. Ciekawe muzea np. muzeum fotografii z fajnymi czasowym wystawami i muzeum mody. Dużo dobrych knajp. Sklepy z desinerskimi ciuchami i wyposażeniem wnętrz. Dla mnie majstersztykiem jest budynek portowy zaprojektowany przez Zahe Hadid. Jednak gdybym miała wybierać z flamanckich miast, to wolę Gandawe. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 20:23 Flamandzkich, dla purystek językowych. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 20:25 Chcialas powiedziec "dla pismiennych"?😀 Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 20:39 Dla tych które chciałyby się przyczepić, że na obczyźnie zapomniałam ortografii 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 21:24 No wiem, tylko uwazam ze nie ma co uprzedzac faktow. Twoj wpis jest tak wartosciowy, ze pierwsza bym przyszla walczyc tu o flamanCkosc, gdyby jakas nedzna purystka tu przyszla o Polske walczyc😜 Odpowiedz Link Zgłoś
mariola233 Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 14:57 Najpiękniejszy widok❤️kocham Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 15:33 wieje przeokrutnie, zapawiadaja silne deszcze i burze wiec zdycham migrenowo, oko otworzylam godzine temu (okolo 10.20), wspoldomownicy mieli zebranie z klientem europejskim, wiec musieli wstac duzo wczesniej ale zrobili mi sniadanie i ogarneli kociaste zalegam pod kocykiem i chyba sie zdrzemne mialam upiec jakies ciacho - na kruche z dzemem mnie wzielo- ale mi sie nie chce, na obiad moze jakas zupe zrobie i nic wiecej nie zamierzam robic powinnam isc zrobic skan paszczy ale w taka pogode nie ma mowy w temacie fot, to mam dla Ciebie ' duuupiasteee' buleczki i lykendowe pieczone pączki, z roza, pieklam na proszonego grila, usmazyc sie nie odwazylam Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 15:43 O jaaa, jakie piękne, jak z moich snów 😍 Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 15:51 ojejku! zjadlabym paczkow jeszcze nigdy nie robilam, moze sie kiedys odwaze, wygladaja bosko! Moje dzieci dzis beda mialy dzien nalesnika zamiast paczkow, dla syna z matcha Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 16:43 smazonych juz nie zrobie, szkoda 'czasu i atlasu', mam juz dosc prob i zmarnowanych produktow te pieczone sa bardzo smakowo podobne do smazonych i nawet obwodke mialy z tego przepisu byly mojewypieki.com/przepis/buleczki-paczkowe Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 15:47 W czasie przerwy na obiad skoczylam do polskiego sklepu po pyzy (mieso i sos mam od wczoraj) dla bombelkow i wszedzie pelno krokusow, paczki ja galazkach, pieknie! Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 15:54 Ładnego to nic Może w piątek będą ładne narty. Nastrój też mam nieladny. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 15:59 Coz to takiego zepsuło ci nastrój? Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 16:05 Życie 🙄 Lub żyćko jak mówią niektórzy. To słowo powinno być zabronione podobnie jak wakajki i zwrot często gęsto Odpowiedz Link Zgłoś
abasia0 Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 16:17 Remont jednego pokoju mam zaplanowany na jesień 😕a dziś były prace balkonowe: bratki posadzone, pelargonie z piwnicy ogarnięte. W ubiegłym roku były przepiękne, zobaczę czy teraz dadzą radę. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 16:22 Dzizas, kto tak mówi?? 🤢 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 16:28 "Życie 🙄 Lub żyćko jak mówią niektórzy. To słowo powinno być zabronione podobnie jak wakajki i zwrot często gęsto" Ja lubię "rzycie" od dooody. Trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 18:17 A dzięki. Będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 15:58 Ślicznie masz 😍 tak ciepło. U nas niby słońce ale wieje zimny wiatr i jest nieprzyjemnie. A w domu mam remont, szlifowanie sufitu, który od zawsze był krzywy wiec pył jest wszędzie. Meble na kupie w jadalni, zwierzęta wiec działają w trybie awaryjnym- byle przeczekać. Kitaro pilnuje przygotowanej folii budowlanej, mam nowe gniazdko elektryczne a Bromba eksmitowana wraz z kolekcją pluszaków pod stół w jadalni. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 16:23 Ten kot jest dość przerażający :p Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 17:40 szarmszejk123 napisał(a): > Ten kot jest dość przerażający :p I taki ma charakter Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 21:19 Kitaro msci eksmitowana Brombe. Trafil ci sie egzemplarz😀 Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 18:36 eee. ja myślałam przez chwilę, że schody sobie pomalowałaś na niebiesko i nawet mi się spodobało Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 16:26 Właśnie zjadłam krewetki ze szpinakiem, kluchami i karczochami i siedzę. Próbuję się relaksować. Not easy my friend, not easy. Dobrze, że jutro kajt. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 20:01 Ooo fajnie masz! Enjoy, disfruta czy jak tam chcesz 😎 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 17:36 Nie relaksują Cię te okolicznosci? Ja od samego patrzenia na tę fotkę się zrelaksowałam. Siedzę w garach (zupa grochowa, gulasz) i postanowiłam o 18 zrobić z godzinkę Pilatesu. Bardzo mi się nie chce, bo strasznie skapcaniałam.przy tym wietrze ale wiem że o 19 będę innym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 18:16 Niestety, jeszcze nie. Ale staram się. Odwaliłam siłkę, godzinę odbierałam krewetki, staram się oddychać, czerpać z dnia i ignorować wewnętrzny przymus napierpapiania obowiązków. Co do pilatesu - wiem, że już robisz i nie pożałujesz! Chciało mi się płakać jak szłam na siłkę, ale już po było plus 100 do komfortu życia. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 19:43 》Staram się, odwalilam, wewnętrzny przymus, chciało mi się płakać 《 Nie jesteś na dobrej drodze, aby się zrelaksować. Spróbuj autohipnozy aby osiągnąć odmienne stany świadomości 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 20:04 beaucouptrop napisała: > 》Staram się, odwalilam, wewnętrzny przymus, chciało mi się płakać 《 Znowu manipulujesz moimi słowami. > Nie jesteś na dobrej drodze, aby się zrelaksować. Spróbuj autohipnozy aby osiąg > nąć odmienne stany świadomości 😉 Jak będę potrzebowała to spróbuję - przysięgam! A Ty próbowałaś kajta? Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 20:33 》Znowu manipulujesz moimi słowami.《 Ja tylko cytuję to co piszesz. W słowach, które używasz czuję nieustanne spiecie i przymus. Tak jak Snake to już kiedyś napisała. 》A Ty próbowałaś kajta? 《 Nie i raczej nie zamierzam. Życie mi funduje wystarczającą ilość stresów, więc wybieram aktywności, które mnie wyciszaja i relaksuja. Natomiast wierzę, że dla ciebie to kajt może być tą relaksujaca aktywnością. A chacun son goût. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 20:07 piataziuta napisała: > > Co do pilatesu - wiem, że już robisz i nie pożałujesz! > Skończyłam i jestem wiotką, flexi kocicą. Zrobiłam jeszcze rozciąganie z Mady Morrison, ooo jak mi dobrzeeee. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 20:42 Ja zrobiłam w końcu klatę pod kontrolą (Mieciową) i miałam trudności z podniesieniem czegokolwiek po. Może do jutra przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 18:09 Piękny widok, woda zawsze mnie odpręża Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 19:12 <głos w tle : podaruj sobie odrobinę luksusu> Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 20:00 U mnie ladniutka tarta cytrynowa i piekny burak AKWARELA malowany🤯 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 20:08 Kto namalował buraka, jakiż on piękny! Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 20:20 Odnotowalam tylko cene- 250 E 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 20:35 A kto upiekl tartę? Wygląda smakowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 21:13 Tarte piekla Bombelina, z Moich wypiekow, jest b.dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 20:05 U mnie nowy członek rodziny - malutka Carmen. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 20:22 Ojej, no ona to przesadzila😀😍😍😍 Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 20:37 O jejku. Marzę o takim czarnym sznaucerze. Jest śliczna. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Fotowąciorek na wtorek! 04.03.25, 23:18 ojejku! chce! absolutnie przesliczna!!! Odpowiedz Link Zgłoś