agawa43 27.02.06, 09:54 Czym usunąć plamę z czarnych wycierusów zrobioną olejem. Po wypraniu w pralce zrobiła się jeszcze większa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lila1974 Re: Plama 27.02.06, 09:57 Olej jadalny? Jesli tak, to na świezo zalewa się plamę płynem do naczyń, najlepiej Ludwikiem i od razu do gorącej wody. teraz po upraniu nie jestem pewna, czy poskutkuje ale spróbuj. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaoskarka Re: Plama 27.02.06, 13:42 Sprobuj posypac plame dosc gruba warstwa maki ziemniaczanej i zostaw np. na noc, rano strzepnij make i upierz spodnie moze pomoze. Ja zawsze tluste plamy posypuje maka ziemniaczana i schodza. Odpowiedz Link Zgłoś
weblank Re: Plama 27.02.06, 16:45 tluste plamy przeciera sie benzyna ekastrakcyjna zasypuje sie talkiem a po 15 minutach wrzuca sie do pralki Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Czarny atrament 27.02.06, 17:37 Właśnie wyciągnęłam bluzkę z prania ((( Mialam na rękawie dwie mikroskopijnej wielkości plamy z czarnego atramentu, potraktowałam je vaniszem i wrzuciłam do prania. Teraz mam trzy megaplamiska, bo sie najwidoczniej w praniu rękaw skleił. Ratunku! Odpowiedz Link Zgłoś