Dodaj do ulubionych

samochód z klimatyzacją

IP: *.* 26.07.02, 22:29
potrzebuje rady czy warto kupić samochód z klimą , to dość duży wydatek i trochę byłabym zła gdyby się okazało że jest mało użyteczna . znajomi nas strasza że przez to dzieciaki bardziej chorują czy to prawda , jakie są wasze opinie?teraz gdy jeżdzimy samochodem nasza dzidzia w momencie jest mokrusieńka.
Obserwuj wątek
    • Gość: Aluc Re: samochód z klimatyzacją IP: *.* 26.07.02, 22:36
      Klimatyzacji nie musisz właczać na 18 stopni, przy upale wystarczy 25 :D ja jestem za
    • Gość: guest Re: samochód z klimatyzacją IP: *.* 26.07.02, 23:41
      Zagadzam się z Aluc. Wszystko jest dla ludzi. Klimy trzeba urzywać rozsądnie (kilka stopni poniżej temperatury na zewnątrz). Jedyne nad czym się można zastanowić to stosunkowo nieduża ilość upałów w naszym kraju...
      • Gość: guest Re: samochód z klimatyzacją IP: *.* 27.07.02, 14:51
        "Stosunkowo nieduza ilosc"? Dwa razy przekladalam szczepienie, bo auta z klima nie mam, do osrodka troche daleko, korki sa czesto i balam sie ze mi dziecko udaru dostanie. Dwa terminy przesunelam to co taki pech akurat? Czy raczej staje sie to norma. Jakby ta ilosc byla taka nieduza to buy sie dziewczyna nad autem z klima nie zastanawiala bo to rzeczywiscie drogie.ja jestem za jesli dasz rade finansowo, to sie nie zastanawiaj nad iloscia upalow tylko nad komfortem dziecka.
      • Gość: Aluc Re: samochód z klimatyzacją IP: *.* 28.07.02, 11:23
        KvM, spróbuj zostawić samochód w słońcu przy temperaturze około 18-20 stopni (chyba nie upał :D) na dwie godziny, a potem wsadź do niego niemowlakacodziennie jeździmy z grubym na spacery samochodem do fajnego parku, bo w zasięgu chodzonym są tylko jakieś beznadziejne skwerki, nie zawsze udaje się zaparkować w cieniu, i od kwietnia zaczęłam zastanawiać się nad zmianą samochodu z tego tylko powodu :D na szczęście wycyganiłam wózek z klimą od lubego - gruby się nie wścieka, nie spływa potem, nie dostaje żadnych podejrzanych wysypek i nie choruje
      • Gość: guest Re: samochód z klimatyzacją IP: *.* 29.07.02, 07:49
        Może rzeczywiście upałów dużo nie ma, ale zawsze tak się składa, że gdy są, to człowiek rusza w drogę na wakacje :-)Jestem za klimą - tylko najpierw trzeba przeczytać instrukcję obsługi, bo niektórzy z moich znajomych robią z samochodu iglo ;-) i o chorobę nietrudno.
    • Gość: eMisiek Re: samochód z klimatyzacją IP: *.* 27.07.02, 09:28
      Ja jestem za. Mój synek od 3 tygodnia zycia jeździ przy właczonej klimatyzacji i nie choruje.
    • Gość: DorotaJ Re: samochód z klimatyzacją IP: *.* 27.07.02, 09:42
      Jestem "za". Jeżdzimy od początku z naszą Ninką i nic jej nie jest. Trzeba tylko być rozsądnym i nie nastawiać "wiatru" na siebie. Ja tak robie, ale złego licho nie weźmie :-)PozdrawiamDorotaJ
    • Gość: EwaA Re: samochód z klimatyzacją IP: *.* 29.07.02, 01:27
      Od 8 lat mamy samochod z klimatyzacja i uwierz ze za nic juz nie chcialabym miec innego. Dzieci nigdy nie chorowaly mi z tego powodu, a komfort jazdy....:-)))) Z tego co wiem teraz w Polsce tez sa czesto upaly wiec nie zastanawiaj sie jezeli fundusze ci na to pozwalaja.
    • Gość: Lilly Re: samochód z klimatyzacją IP: *.* 29.07.02, 06:34
      Piotruś od urodzenia wożony jest samochodem z klimą. Latem mamy nastawioną na 21 stopni. Nie zachorował nam ani razu, my także jesteśmy zdrowi.Moim zdaniem warto dodać parę tysięcy aby taką klimę mieć, bo poprawia ona komfort jazdy niebagatelnie. Już lepiej zrezygnować z lakieru metalic czy innych bajerów, nie mających spacjalnego znaczenia dla wygody czy bezpieczeństwa.
    • Gość: Kasia_M Re: samochód z klimatyzacją IP: *.* 29.07.02, 07:44
      także ZAnie tylko w lato klima się przydaje (jak miło jechać w zamkniętym samochodzie kiedy wszyscy obok się prażą z otwartymi oknami hihih - sorry to zlośliwe)w zimie włączasz klimę na 2 minuty - oczywiście z ciepłym nawiewem - i odpada ci skrobanie szybnastępne: w czasie deszcu przważnei szyby masz "zapocone" - wlączasz klimę i szyby jak ta lalamoje dziecko nigdy nei chorowało przez klime - a także jeździ od urodzeniapolecam i pozdrawiam
    • Gość: MARtula_m_Maksa Re: samochód z klimatyzacją IP: *.* 29.07.02, 11:44
      Ja też polecam. Od urodzenia wozimy Maksa w samochodzie z klimatyzacją i jeszcze nie chorował, a za to nie wścieka się podczas jazdy z gorąca. Trzeba jednak pamiętać, żeby w upale nie dać się ponieść pokusie nastawienia na np. 17 stopni i nawiew na siebie.MARtula
    • Gość: guest Re: samochód z klimatyzacją IP: *.* 29.07.02, 20:03
      dzięki dzięki dzięki już sie zdecydowałam i mam gdzieś to co mówią znajomi( pewnie sami klimy nie mają...hihi)przekonaliście mnie i napewno nie bedziemy żałować!!!
    • Gość: guest Re: samochód z klimatyzacją IP: *.* 22.08.02, 22:23
      my mamy z klima i nie wyobrazam sobie inaczej przy tych upalach w aucie, klima ok.20 stopni, wiec nie jakas zupelna lodowka, Mala wcale z tego powodu nie choruje, my tez nie. przy dzisiejszych promocjach warto w to zainwestowac.Pozdrawiam
      • Gość: guest najlepsza rzecz na świecie... IP: *.* 23.08.02, 09:04
        tylko trzeba z niej korzystać z umiarem, największa różnica pomiędzy temperaturą powietrza na zewnątrz,a tą w samochodzie (lub w domu) moze wynosić 7 stopni , myślę, że dla maleństwa to różnica powinna yć jeszcze mniejsza, ale zawsze to ochłoda. Wszystko jest dla ludzi.Dominika
    • Gość: KP Re: samochód z klimatyzacją IP: *.* 23.08.02, 15:54
      Polecam, polecam, polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Zosiczek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka