gabrysia5 31.07.08, 21:02 Dzisiaj byłam nad jeziorem z rodzinką.Upał nie z tej ziemi,ale fajnie było choć wypoczynek była bardzo bierny.Lubicie sie opalac tak plackiem na kocu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mathiola Re: Lubicie się opalać tak biernie? 31.07.08, 21:06 nienawidzę. W przeszłości lubiłam i chyba nadużyłam, bo teraz unikam słońca a juz szczególnie plackiem leżąc. A i tak jestem zawsze najczarniejsza z towarzystwa Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia5 Re: Lubicie się opalać tak biernie? 31.07.08, 21:10 A mnie to zależało na opaleniu sobie nóg i co??i nic.Plecy , ramiona opalone. a nogi?Nic , zero!!! Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Lubicie się opalać tak biernie? 31.07.08, 21:16 z wiekiem przechodzi, a nogi i brzuch to takie małpy, co się najtrudniej opalają // Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Lubicie się opalać tak biernie? 31.07.08, 21:17 > Lubicie sie opalac tak plackiem na kocu? Nienawidzę. I nigdy nie mogłam zrozumieć, co widzą w tym moje przyjaciółki - położyć się na kocu, co jakiś czas spryskać wodą i roztapiać się w 40 stopniach Zresztą, ja się nie opalam prawie wcale, biała rozpoczynam wakacje i biała kończę PP Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Lubicie się opalać tak biernie? 31.07.08, 21:21 "Lubicie sie opalac tak plackiem na kocu?"- nie znoszę i nie opalam się,Mam 40 lat i to,że unikam słońca, stosuję filtry itp wychodzi mojej skórze na dobre,mam porównanie z koleżankami, które opalaja się bez umiaru i szaleją z solarem. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania W ogóle nie lubie sie opalać 31.07.08, 21:32 Uważam, że do twarzy mi z bladą cerą na buzi A nogi i brzuch - jak juz ktoś pisal - i tak mi się nie opalą. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: jakies 10 lat temu tak sie opalalam. 31.07.08, 21:45 teraz to juz nie dla mnie. nie mam cierpliwosci do takiego lezenia plackiem na sloncu. zreszta mnie tam ciagle nosi, wciaz jestem w ruchu. obecnie wygladam tak, jakbym wylazla z solarium. takie lazenie po sloncu dzien w dzien tez swoje robi. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Lubicie się opalać tak biernie? 31.07.08, 21:53 Moge lezec plackiem, ale w cieniu, bo w pelnym sloncu po 10 min. mam dosc. Duzo czasu spedzam w wodzie, potem stoje sobie na brzegu , az obeschne i sie ciut zagrzeje i wowczas hyc, na koc, pod drzewo do cienia.Ksiazka, czasopismo, troche snu i moge tak godzinami. W taki sposob spedzilam urlop, wrocilam opalona maksymalnie(oprocz twarzy). Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz nieznoszę 31.07.08, 22:17 Smaruję się filtrem młodego (50), uciekam od słońca jak mogę a dziś i tak wróciłam znad jeziora z totalnie spalonymi plecami. Nie leżałam na słońcu ani minuty, wszystko przez tą wodę (pływanie i pilnowanie małolata). Nie potrafię sobie wyobrazić położenia się na słońcu i smażenia.. Chyba bym oszalała, ale znam takie kobietki, które sobie to chwalą i tak spędzają urlopy. Każdemu wedle pragnień. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Nieeeee 31.07.08, 23:28 Poleżeć to sobie lubię, ale w cieniu, w cieniu... Zresztą jak mi się raz zdarzyło leżeć na łajbie na środku jeziora przez dwa tygodnie, to i tak biała wróciłam. Bez sensu, to po co się smażyć? Odpowiedz Link Zgłoś
minerallna Re: Lubicie się opalać tak biernie? 01.08.08, 00:04 gabrysia5 napisała: Lubicie sie opalac tak plackiem na kocu? Nie.Chyba,że ktoś by mnie w łepetynkę czymś zdzelił,związał i tak zostawił Nigdy dobrowolnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Lubicie się opalać tak biernie? 01.08.08, 09:35 Lubię. Przez pierwsze 15 min. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Nie znoszę!!! 01.08.08, 09:47 Dla mnie to koszmar. Gorąco, pot się leje, czuję, że zaczynam śmierdzieć, nudzę się. Mogę posiedzieć w cienu, popływać i przede wszystkim pojeździeć na rowerze. Ale skwierczeć w słońcu? Nigdy! No i przede wszystkim nie znoszę mocnej opalenizny. Uważam, że ludzie mocno opaleni, szczególnie jak już przekroczą pewien wiek (tak 40- stke) wyglądają okropnie. Mocna opaleniczna jest dla mnie nieestetyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Lubicie się opalać tak biernie? 01.08.08, 10:41 kiedyś lubiłam. mogłam nawet tak leżeć dośc długo. od kiedy mam dziecko - nie mam nawet możliwosci poleżenia plackiem, chocbym nawet i chciała. maly wymusza opalanie sie w ruchu - zresztą i dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
echo1111 Re: Lubicie się opalać tak biernie? 01.08.08, 22:43 Nie potrafię się opalać leżac plackiem, już po 5 minutach mam dość. Dlatego zawsze jak jestem na plaży to spaceruję brzegiem albo siedzę i robię rozmaite budowle z piasku (śmiesznie to nieraz wygląda, bo 8- letni syn się opala na lezaku a ja buduję zamki) albo siedzę na brzegu i moczę stopy w wodzie-wtedy jest w miarę znośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 nie 01.08.08, 22:51 nie ma opcji zebym wytrzymala bez ruchu na sloncu - tak plackiem. Nie ma opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Lubicie się opalać tak biernie? 02.08.08, 10:38 Nie lubię, za gorąco. Poza tym to dla mnie strata czasu - jak można być nad wodą i do niej nie wchodzić? Ja bym najchętiej nie wychodziła Odpowiedz Link Zgłoś