przeciwcialo 24.09.08, 12:49 Czy biegacie rekreacyjnie? A może inna aktywność? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dirgone Re: Kto biega regularnie? 24.09.08, 13:08 Ja biegam prawie codziennie. Z Wii Odpowiedz Link Zgłoś
karambol45 Re: Kto biega regularnie? 24.09.08, 13:08 nie biegam ale aerobik 2 x w tygoniu to i owszem kiedyś w liceum wstawałam o 5.00 rano aby pomiegać przed lekacjami - do dzis sie dziwię sobie Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Kto biega regularnie? 24.09.08, 13:19 Ja chyba tez jakis karnecik sobie fundnę. Odpowiedz Link Zgłoś
sebaga Re: Kto biega regularnie? 24.09.08, 13:20 z moich obserwacji to regularnie biega jedynie... bohaterka mojego ulubionego serialu. A tak poważnie, nienawidzę biegać. Generalnie moja aktywność fizyczna kończy się na obsłudze dziecia. Niestety czuję to Kondycja do bani. A powinnam ćwiczyć codziennie po dwa razy, mam specjalny zestaw ćwiczeń na kręgosłup, bo mi nawala. I sobie obiecuję, ze juz od poniedzialku... Ale mój mąż chodzi na siłownię i basen parę razy w tygdniu. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Kto biega regularnie? 24.09.08, 13:20 codziennie jezdzę rowerem- jakies 10 km Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Kto biega regularnie? 24.09.08, 13:33 Biegalam kiedys, znowu zaczne jak skoncze karmic i bedzie cieplo. Co sie zbiegnie w czasie zreszta. Ze dwa razy w tygodniu, marszobiegi wlasciwie a nie biegi. Inna aktywnosc tez, mam pare plyt z gimnastyka, niedawno sie zapisalam na zajecia ze stepu i pilatesa. Odpowiedz Link Zgłoś
jagna_1 Re: Kto biega regularnie? 24.09.08, 20:29 Witam, mam pytanie, czy wiecie może czy przy karmieniu piersią można sobie pozwolić na intensywny fitness? Boję się czy nie ma zagrożenia utraty pokarmu. Dzięki za info, jagna_! Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: jagna 24.09.08, 20:46 biegam i cwicze od lat. aktualnie biegam minimum 3 razy w tygodniu oraz 2-3 razy w tyg. chodze na fitness. kiedys mialam straszene bole kregoslupa, odkad cwicze to nie wiem co to bol kregoslupa... zaczelam biegac gdy corka miala 4 tygodnie, na fitness poszlam gdy miala 2 i pol miesiaca. po cwiczeniach lecialam szybko do domu mala nakarmic. mozna cwiczyc karmiac piersia, choc wiem, ze wiele osob powie co co innego. ja sobie czesto po cwiczeniach chodzilam na godzinke do sauny i bylo pieknie... Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Kto biega regularnie? 24.09.08, 21:21 No ja wlasnie karmie i cwicze codziennie, po ok.1 godzinie; z pokarmem wszystko ok. Nie wiem co masz na mysli mowiac "intensywnie", przypuszczam ze pare godzin dziennie ostrego fitnessu mogloby wplynac na ilosc pokarmu. Ale taki standardowy chyba nie? Najlepiej sprobuj, jak zauwazysz cos niepokojacego, to skrocisz i zmniejszysz intensywnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 ja chyba zaczne. 24.09.08, 17:18 przeciwcialo napisała: > Czy biegacie rekreacyjnie? A może inna aktywność? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_i_ola Re: ja chyba zaczne. 24.09.08, 17:45 my jezdzilysmy z corka na rowerze(ona w foteliku)ale teraz pogoda nas odstraszyla choc mam nadzieje ze sie poprawi.poki co jezdze na rowerku treningowym.poza tym cwicze w domu codzienne Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Kto biega regularnie? 24.09.08, 17:46 rekreacyjnie w niedziele zamierzam przebiec 42 km i 195 metrow Odpowiedz Link Zgłoś
dee.angel Re: Kto biega regularnie? 24.09.08, 17:52 Co tak marnie - nie mozesz juz dorzucic te pare metrow i zrobic 43 kilosy? Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Kto biega regularnie? 24.09.08, 17:55 no nie wiem dee- jak sie uda to te pare metrow tobie zadedykuje Odpowiedz Link Zgłoś
dee.angel Re: Kto biega regularnie? 24.09.08, 18:09 Jak dasz rade to moze i ja sie znowu zmobilizuje, bo ostatnio zarzucilam bieganie - za zimno, brrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
basi-a-80 Re: Kto biega regularnie? 24.09.08, 18:55 dwa razy w tygodniu ale teraz ta pogoda jakoś odstrasza Odpowiedz Link Zgłoś
m_o_k_o Re: Kto biega regularnie? 24.09.08, 19:04 mój mąż biega kilka razy w tygodniu, do tego cwiczy 6 weidera a ja mu kibicuje na tym ogranicza się moja aktywnosć Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: zapomnialam dodac 24.09.08, 20:48 ze biegam pchajac 20 kg przed soba, czyli wozek z moja buntownica. biegamy nawet wtedy, gdy pada. ja mokne, mloda jest przykryta. Odpowiedz Link Zgłoś
agatar-m ja..do lodówki i spowrotem do kompa... 24.09.08, 20:49 rekordy pobijam ) Odpowiedz Link Zgłoś
lora78_pl Re: ja..do lodówki i spowrotem do kompa... 24.09.08, 20:59 Ja biegam całymi dniami, po mieszkaniu, po schodach, do sklepu i z powrotem ... z odkurzaczem, nocnikiem, ścierką w ręku i tak w kółko... ale z rekreacją nie ma to nic wspólnego- kręgosłup w rozsypce kark piecze a łopatka skowycze... ćwiczenia 6 weidera jak szybko zaczęłam tak i zaraz skończyłam .Może któraś z Was ma dobre cwiczenia na wzmonienie kręgosłupa bo jak nie to ciężka rehabilitacja mnie czeka... A chciałam trzecie dziecię, tylko jak skoro się sypię... Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: polecam pilates 24.09.08, 21:07 nic tak nie pomaga na kregoslup jak pilates. cwiczenia mozesz znalezc w necie, choc ja wole i polecam zajecia na fitness, waznym jest by je prawidlowo wykonywac... Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: ja..do lodówki i spowrotem do kompa... 24.09.08, 21:36 Ja bym sugerowala batrdzo tradycyjnie - jogę. Mnie kiedys pomogla, dawno temu po minimalnej dawce cwiczeń, i skutkuje do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
paraga ja na wii :-) 24.09.08, 21:31 na wii - regularnie już od 4 miesięcy, biegam, ćwiczę - joga, wybrane mięśnie, równowaga, aerobic. Minimum 30 minut dziennie, zwykle około 45. Dzięki wii kontroluję wagę i trzymam się wyznaczonego celu. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re:wiii 24.09.08, 21:33 nazywam to "sportem dla leniwych". jak dla mnie masakra, ale lepsze to niz nic.. Odpowiedz Link Zgłoś
paraga Re:wiii 24.09.08, 21:38 bo ja wiem? Tylko dlatego że w domu? Chyba to zależy jak intensywnie i sumiennie się ćwiczy? ja dzięki ćwiczeniom regularnym i uczciwym schudłam 6 kg! Mam ulubiony zestaw i trzymam się go codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: ja na wii :-) 24.09.08, 21:36 Nie smiejcie sie, ale nie wiem: co to wii? Odpowiedz Link Zgłoś
paraga wii 24.09.08, 21:43 konsola - reaguje na ruch, można podłączać różne gadżety do gier (piloty, kierownice, rakiety do tenisa itd), a "wii fit", o której mowa tutaj w kontekście ćwiczeń, ma taką specjalną platformę, na której się staje i ćwiczy, służy to to jednocześnie jako waga, kalkulator BMI i osobisty trener w jednym. Polecam link do konsoli uk.wii.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: wii 24.09.08, 21:49 Pieknie dziękuje za wyjasnienie. Ale za to cudo też podziekuję. Ja nawet wagi w domu nie mam. A trenera chyba sobie nie zyczę. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Kto biega regularnie? 24.09.08, 21:33 Pływam. A od października będzie jeszcze tai chi. Odpowiedz Link Zgłoś
lora78_pl Re: Kto biega regularnie? 24.09.08, 21:56 Owe wii mnie bardzo zainteresowało coś dla mnie która spędza z dziećmi 24/ na dobę. Dzięki wszystkim za porady Odpowiedz Link Zgłoś