gazetaforum 06.10.08, 20:45 polecicie coś ciekawego??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mathiola Re: książki które warto przeczytać 06.10.08, 20:48 zależy w którą stronę Odpowiedz Link Zgłoś
gazetaforum Re: książki które warto przeczytać 06.10.08, 20:53 ostatnio czytałam Kod Leonarda. ale ogólnie to -nie horrory -nie romansidła Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: książki które warto przeczytać 06.10.08, 20:58 coę lekiego? wesolego? czy refleksyjnego ? Odpowiedz Link Zgłoś
fantasmagorii Re: książki które warto przeczytać 06.10.08, 21:02 a ja Ci powiem: Krystyna, córka lavransa. Babka za to nobla dostała. Może przerazić, bo saga, ale nie znam dla niej przymiotnika - genialna. a teraz wymieniam z pamięci: prawiek i inne czasy - tokarczuk germinal nedznicy ferdynand wspaniały cały Cortazar - to nie tytuł Marquez- tez cały Mickiewicz - zwłaszcza Pan Tadeusz - doceniam po latach kunszt faceta Noce i dnie - - brak słów - trzeba Hemingway - w sumie cały Tomasz Mann - wszystko Camus - Dżuma, Upadek Wyspiański - Wesele !!!! czechow, tołstoj - na prawdę warto "cień wiatru" - autora nie pamiętam - fajne "Mag" i "kolekcjoner" Fowlesa "mistrz i Małgorzata" "targowisko prózności" o jeju, wiecej teraz nie pomne, ale będę sobie przypominac Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: książki które warto przeczytać 07.10.08, 08:37 ooo, wiesz, czytałam to jeszcze pacholęciem będąc, ale chyba wezmę jeszcze raz do ręki Dzięki za przypomnienie A tak w ogóle to chyba nie umiem polecić jednej książki. Każdy ma inny gust. Ja np. nie sądziłam, że lubię fantastykę, a tu proszę - zakochałam sie w Grzędowiczu. Czekam właśnie na III tom Pana Lodowego Ogrodu i doczekać się nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
iwi.k1 Re: książki które warto przeczytać 08.10.08, 09:18 A ja uwielbiam Ziemkiewicza i Pilipiuka - seria o Jakubie Wędrowyczu jest super, lubię ten rodzaj humoru Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: książki które warto przeczytać 07.10.08, 17:22 czechowa z tołstojem zamieniłabym na dostojewskiego i gogola. a tomka manna bym sobie podarowała brrrr dorzuciłabym za to bruno schulza i kafkę, hehe, co człowiek to lista ksiażek wartych przeczytania. Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 Re: książki które warto przeczytać 06.10.08, 21:53 Serce to samotny myśliwy Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: książki które warto przeczytać 06.10.08, 22:17 Krystyna córka Lawransa czytałam,Mistrza i Małgorzate tez,ale mnie az tak bardzo sie nie podobały za to z czegos lekkiego i sensacyjnego polecam Sheldona-cokolwiek,zacznij od Mistrzyni Gry.. Odpowiedz Link Zgłoś
olaj Re: książki które warto przeczytać 06.10.08, 22:27 Egipcjanin Sinuhe - re-we-la-cja nie dość, że noblista pisał, to rzeczywiście wciągające autro Mika Waltari - to mój nieustający numer 1 od wieeelu lat a maż jak się zaczytał Ola Odpowiedz Link Zgłoś
echna Re: książki które warto przeczytać 08.10.08, 08:18 olaj napisała: > Egipcjanin Sinuhe - re-we-la-cja Czytałam kilka razy. Najpierw w 7 klasie (rok po przeczytaniu Faraona),a potem były powroty. Ale już za pierwszym razem zakochałam się w Echnatonie i do dzisiaj mam lekkiego świra na punkcie tego faraona. Dlatego taki nick (skrót). Odpowiedz Link Zgłoś
magaretka Re: książki które warto przeczytać 07.10.08, 04:14 " Tam, gdzie spadaja Anioly " -Terrakowska czytalam ostatnio i bardzo mi sie podoba. Moze ktos ma na zbyciute ksiazke - odkupie,albo wymienie. Odpowiedz Link Zgłoś
gika_gkc Re: książki które warto przeczytać 07.10.08, 06:29 ja polecam wszystkie książki Terakowskiej, przeczytałam (i mam na półce) nawet te dla dzieci maksymalnie wciągają mnie też książki J. Picoult - właśnie czytam kolejną jeśli lubisz biografie, to jest sporo ciekawych, szczególnie osób ze świata sztuki, np Van Gogh'a, Hemingway'a oraz nauki - uwilebiam wszystkie biografie M.Curie (najbardziej tą napisaną przez jej córkę), bardzo dobra była także biografia Gandhiego Odpowiedz Link Zgłoś
jk3377 Re: książki które warto przeczytać 07.10.08, 07:53 az boje sie cos zaproponowac Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: książki które warto przeczytać 07.10.08, 08:31 ostatnio przeczytane, godne polecenia: -Cień wiatru- Carlos Ruiz Zafon-fajna, -Merde!Rok w Paryżu- Stephen Clark, i cała seria "Merde!"- POLECAM, lekkie, wesołe i szybko się czyta! Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: książki które warto przeczytać 07.10.08, 08:40 A mogą być krwiste i okropniaste ? Ostatnio podobało mi się: Keith Ablow "Psychopata" - o tyle ciekawa, że autor jest psychiatrą sądowym, więc to thriller z trochę innym spojrzeniem na sprawcę. Miłoszewski. Zygmunt. Czytałam "Domofon" - horror osadzony w realiach polskiego blokowiska, ten cudny chłopak napisał jeszcze "Uwikłanie", kryminał, ale to dopiero przede mną. Zakochałam się "Wideo z Jezusem", Andreas Eschbach - bardzo zręczna przygodówka, wartka akcja, dobrze się czyta. Odrobinkę w klimacie "Kodu..." Odpowiedz Link Zgłoś
gazetaforum Re: wow nie spodziewałam się :) 07.10.08, 17:07 dzieki za taki odzew. juz wydrukowałam sobie liste Waszych propozycji Wielkie dzięki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: książki które warto przeczytać 08.10.08, 00:50 Ja polecam Kapuścińskiego (w zasadzie wszystko) oraz Łysiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia1231 Re: książki które warto przeczytać 08.10.08, 17:37 D. Lehanne, "Gdzie jestes, Amando?" Odpowiedz Link Zgłoś