Dodaj do ulubionych

karmienie a studia

11.03.04, 16:14
Witajcie!
Mam pytanie do mam studentek - jak sobie radzicie? Bez odciagacza i
podgrzewania pokarmu ani rusz?
Pod koniec kwietnia spodziewam się Maleństwa i przeraża mnie nieco
konieczność zostawienia go na czas 'zjazdów' (soboty i niedziele, po 10
godzin). Czy może uczelnia w jakiś sposób idzie wam na rękę - np. zaliczanie
zajęć eksternistycznie???
Rozważam pójście na urlop dziekański, zwłaszcza że pisanie pracy dyplomowej
mi nie idzie, a potem to pewnie w ogóle stanie...
pozdrawiam
Ola
Obserwuj wątek
    • mamiga Re: karmienie a studia 12.03.04, 19:01
      Witam,

Jestem mamą 6 miesięcznegi Igorka, też studiuję zaocznie, zjazdy raz lub dwa w
      miesiącu po 3 dni, urodziłam we wrześniu i na pierwszych zjazdach nie było
      żadnych problemów, odciągałam mleko do butelek, woreczków i mroziłam, mały pił
      z butelki, ja każde okienko lub czasem wykład wykorzystywałam na przyjazd do
      domu i karmienie piersią (na uczelnie mam w miarę blisko a po 4 godz zaczynały
      mnie boleć piersi), problem zaczął się jak mały miał 3 m, i odmówił picia z
      butelki, ja nadal jeździłam do domu w każdej wolnej chwili, ale on normalnie je
      co 40 min!!!, i niestety męczyliśmy się oboje, na uczelni nie zabardzo chcą iść
      na rękę, ćwiczenia są obowiązkowe i czasem udało mi się wcześniej zwolnić,
      teraz zaczynam rozrzeżać dietę Igorka więc mam nadzieję że ze zjazdu na zjazd
      będie lepiej, jeśli nie będziesz mogła jeździć do domu żeby karmić, laktator
      będzie niezbędny, może się jednak okazać że dziecko nie będzie chciało pić z
      butelki, ale próbuj, nie przerywaj studiów bo tak szybko na nie nie wrócisz,
      nagorzej przepękać do ok 7 miesiąca, potem dziecko już pije soczki, je kaszki i
      inne takie, Uczę teraz Igorka picia z kubeczka niekapka, i już mu całkiem
      nieźle idzie, życzę powodzenia i wytrwałości, pozdrawiam
      Magda i Igorek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka