seventy-seven
28.11.10, 18:30
Witam, mam prośbę o poradę co zrobić z pupką mojej córci. Niemal od początku (a dziś skończyła miesiąc) cierpiała na bolesne gazy które skutkowały kupkowymi bączkami - takie jakby popuszczenie między normalnymi kupkami. No i niestety odparzyła sobie pupę. Zastosowałam sudocrem - zaczerwienienie na obu pośladkach zniknęły a została jedynie ranka odparzeniowa na jednym pośladku blisko odbytu. Sudocrem nie chciał zadziałać na nią. Teściowa poradziła mąkę ziemniaczaną żeby rankę wysuszyć. Ranka wiele lepiej nie wygląda a pojawiły się znów zaczerwienienia pośladków. No to odstawiłam mąkę a wróciłam do sudocremu - zaczerwienienia niemal już niewidoczne ale ranka jest wciąż. Chciałabym pupkę małej doprowadzić do porządku bo mi bidulki żal.
Ze specyfików które dostaje (karmię ją piersią) to zapisane przez pediatrę witamina D i K. Bączki ma nadal ale teraz ma normalne kupki a już nie popuszcza. Dietę najpierw miałam skromną teraz mam ją rozszerzać (choć gdy wciągnęłam twarożek to mała dostała białych krostek w okolicach ust) skoro mała skończyła już 3 tygodnie.
Będę wdzięczna za jakieś porady bo nie wiem co mam zrobić :(