Dodaj do ulubionych

Karmienie co 2 godziny

28.06.04, 17:55
Moj synek skończył dzis 8 tygodni.Prawie od samego poczatku je co dwie
godziny, czasem nawet częściej. W nocy tylko jedna przerwa miedzykarmieniami
jest dłuższa i trwa ok. 4-5 godzin. Na wadze przybiera bardzo dobrze, w coagu
pierwszych 6 tygodni przytył 2 kg czyli sporo ponad norme( wg mojej pediatry -
dodam ze nie mówiła ze to źle). Czy Wasze dzieci tez tak często jedzą? Kiedy
to sie zmieni?

Magda
Obserwuj wątek
    • fizula Re: Karmienie co 2 godziny 28.06.04, 21:55
      Mam dwójeczkę dzieci, które już wykarmiłam piersią. Piszesz, że co dwie godziny
      to , według Ciebie często. A według mnie rzadko, bo żadne z moich maluchów tak
      rzadko nie jadało. Znam inne mamy, które powiedziałyby Ci to samo, że to wcale
      nie jest często. Ale dobnrze rozumiem Twoje zniecierpliwienie, jakoś tak życie
      mamy karmiącej kręci się wokół tego karmienia. Moja czteroletnia starsza córcia
      je prawie co dwie godziny (9 śniadanie, 11 drugie śniadanie, 13 obiad,
      17 podwieczorek, 19 kolacja), tak więc nie dziwię się niemowlakowi, że chce
      częściej.
    • ministrowa Re: Karmienie co 2 godziny 28.06.04, 23:11
      Cześć, moja córcia ma 3,5 miesiąca i jeżeli chodzi o jedzenie to w nocy budzi
      się raz , drugi raz już nad ranem ok 5 - 6 rano za to w dzień jak nie śpi to je
      nawet co półgodziny.Przybiera 1 kg na miesiąc czyli tak w normie ale to
      wczesniaczek i ja się cieszę że tak często je bo Ona musi dogonić swoich
      rówieśników.
      Pozdrawiam:)
      • izaiza11 Re: Karmienie co 2 godziny 11.08.04, 05:04
        Dla pocieszenia..... mamy 4tyg i jemy co godzinke tylko w nocy co 2h
    • sirod78 Re: Karmienie co 2 godziny 29.06.04, 07:48
      Cześć, tak jak Magda mam 8 tyg. chłopczyka tylko że u mnie wygląda to tak że
      od godziny 6 rano karmie co godzine aż do wyjścia na spacer to jest około
      11,30 wracamy około 14.00-15.00 i jemy nim więcej co 1,5 godz aż do kąpieli
      czyli do 20.00, nastepnie w nocy mamy około 4-5godz. przerwe, ale jakoś dajemy
      sobie rade, pozdrawiam serdecznie Dorota
    • jaworka Re: Karmienie co 2 godziny 29.06.04, 08:17
      Witam!
      Mój synek ma prawie 10 tyg. I w zasadzie jada podobnie jak Twój. Do 7-8tyg
      jadał co dwie godziny w nocy. W 1 miesiącu przybrał 1kg, a w 2 przybrał 1,7kg.
      Jeżeli tak jedzą, to widocznie tak im trzeba. Mój je dośc krótko 5-10 minut, bo
      tak szybko opróżnia pierś. Teraz po kąpieli po 19 karmię go dwa razy i usypia
      około 22. Potem 1-2 i nad ranem 5-6. Także może Twojemu synkowi tez to się
      unormuje.
      Gorąco pozdrawiam.
      Ania.

Oto moje maleństwo
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=13592706
    • pandora_ Re: Karmienie co 2 godziny 29.06.04, 09:31
      E tam :) Wiele mam Ci powie, ze w okolicach 2 miesiaca dziecko im wisialo u
      cyca non stop. Co dwie godziny to luksus. Moj ma 3 miesiace, wazy 6 kilo i chce
      cycac co chwilke niemal, czyli w dzien co 2, 3, 4 godziny - na spacerze jak
      jest cieplo, budzi sie co jakas godzine, popije i spi dalej. W nocy budzi sie
      raz, a potem nad ranem kolo 5-6. Od 6-8 sie bawimy, o 8 jest cycus i spac na 2
      godzinki, 9 cycus, zabawa do 11, cycus i na spacer - wtedy spi czasem do 2-3.
      Po poludniou zazwyczaj drzemie po pare minut, malo je i duzo sie bawi, za to od
      18-tej juz niemal ciagle cycek, zeby sie napchac na noc :)
    • taissa1 Re: Karmienie co 2 godziny 29.06.04, 10:35
      Moja córcia też na poczatku tak często jadła.Później powoli okres od karmienia
      do karmienia będzie się wydłóżał.Niestety nie pamiętam po jakim czasie to się
      zmienia.Pozdrawiam.taissa
    • nelka1313 Re: Karmienie co 2 godziny 30.06.04, 19:23
      Widze,że nasze maleństwa są baedzo podobne do siebie( Matula też urodzła sie
      3.05.2004)Jada dokładnie tak samo a rano czyli tak koło 7 pojada średnio co
      godzinę tak do 9-10. W nocy jada koło 2-3. W dzień co 2 godziny, choc czasem
      wydaje mi się,ze wisi bez przerwy. Ostatnio zauwazyłam, ze zrobiła sie bardzo
      marudna-szczególnie popołudniu.Trzeba ja nosić na raczkach a do spania albo
      mleczko albo spiewanie- ale czesciej to pierwsze.po połozeniu do wózka lub
      łózeczwa wielka rozpacz! Tez mam nadzieje, ze moja panna nauczy sie jesc w
      wiekszych odstepach czasu.
      pozdrawaim Ela mama Marty
      PS. taki z niej żarłok,że aż czasem mi wymiotuje!
      Mój skarb:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=12835706
    • gagunia Re: Karmienie co 2 godziny 11.08.04, 22:51
      Kacper jadl co 2 godz przez pierwsze 3 miesiace zycia. w nocy bywalo roznie -
      czasem co 2-3 czasem co 4. przybieral na wadze szybko - przez pierwsze 2 tyg po
      100-120g dziennie (norma tygodniowa!!!!), gdy mial 6 tyg wazyl 7100 (po
      urodzeniu 4470). pediatra nie miala zastrzezen, kazala karmic na zadanie, a
      zadal czesto i intensywnie :)))

no i wyrosl mi na dorodnego łobuziaka:
    • lafonte Re: Karmienie co 2 godziny 11.08.04, 23:36
      Oj, dobrze mni się zrobiło jak przeczytałam te posty. Mój synek podobnie je co dwie godziny (myślałam, że inne dzieci mają dużo dłuższe przerwy). Urodził się 18 czerwca, teraz ma prawie 8 tygodni i uwielbia jeść i spać. Kąpiel 0 21 - najczęściej zakończona płaczem, potem cycuś, potem śpimy do 1-2, to jego najdłuższa czterogodzinna przerwa, potem jedzonko o 4-5 rano i potem już az do popołudnia co dwie godziny. Po pludniu najchętniej ssiemy cycusia non stop (z przerwami na przysypianie i marudzenie).
      Tylko, że moje małe przybiera normalnie, trochę powyżej kilograma miesięcznie.
      lafonte
    • meg241 Re: Karmienie co 2 godziny 12.08.04, 11:41
      Adrianek skończył juz 3 miesiace i nadal je co 2 godziny a wte upały to nawet
      czesciej. Tylko w nocy robi dłuższą przerwe 5-8 godzin. Nadal bardzo ładnie
      przybiera na wadze. Chyba juz sie przyzwyczaiłam do tak czestego karmienia i
      jak zobaczyłam ten moj post to przeczytałam go z usmiechem.

pozdrawiam wszystkie mamy i ich łakomczuchy

Magda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka