Dodaj do ulubionych

CZY KTORAS Z WAS PROBOWALA MLEKO?:)))

01.08.04, 00:01
jestem bardzo ciekawa czy probowalyscie swoje mleczko? :))) kilka dni po
porodzie, przy odciaganiu mleka, kropelka splynela mi po dloni, a ja po
prostu obliznelam... dziwny smak. Wczoraj przy odciaganiu mleka i napelnieniu
calej butelki najpierw sie zawahalam, a potem zamoczylam pol palca i
sprobowalam. I bardzo sie zdziwilam, ze mam takie slodkie mleko :) prawde
mowiac, to wiecej juz tego nie zrobie... mimo, ze bylo smaczne, ale jakos
dziwnie sie czuje myslac o tym, ze mialabym to wypic... MOZE TO NIENORMALNE,
ze w pewnym stopniu brzydze sie tego mleka...hmm... bo, zeby takiego
porzadnego lyka wziac z tej butelki to nigdy w zyciu! :) jestem ciekawa jak
inne mamy do tego podchodza?
Obserwuj wątek
    • zoe7 Re: CZY KTORAS Z WAS PROBOWALA MLEKO?:))) 01.08.04, 00:06
      Próbowałam, ale mi specjalnie nie smakowało... Co więcej - wiele osób je
      próbowało...;)
    • paula_blue Re: CZY KTORAS Z WAS PROBOWALA MLEKO?:))) 01.08.04, 08:02
      tak, próbowałam. karmię od urodzenia butelką i na początku odciągałam pokarm, a
      po podgrzaniu w celu sprawdzenia temperatury po prostu piłam troszkę. mleko było
      słodkie w porównaniu z tym "chemicznym" nanem które teraz pije moje dziecko.

a tak na marginesie nie rozumiem twojego obrzydzenia. czy brzydzi się ślina
      twojego faceta przy pocałunku? a na myśl o miłości francuskiej to chyba masz
      odruchy wymiotne... nie bądź hipokrytą...

paula
      • ministrowa Re: CZY KTORAS Z WAS PROBOWALA MLEKO?:))) 01.08.04, 08:47
        Próbowałam jasne, że tak ale z czystej ciekawości jaki to ma smak.Taki dziwny.Ni
        to słodki, ni to .....niewiadomo co.Ale tak bym się też więcej nie napiła.Jak
        byłam w szpitalu położna opowiadała, że raz dla kawału jednej koleżance dodały
        takiego mleczka do kawy i cooooo i nic żadnej różnicy.Tyle że nie pamiętam czy
        jej potem powiedziały chyba tak brrr okropieństwo, bo to było mleko jakiejś mamusi.
        Pozdrawiam - mamaNadii
        • lch74 Re: CZY KTORAS Z WAS PROBOWALA MLEKO?:))) 01.08.04, 14:02
          > brrr okropieństwo, bo to było mleko jakiejś mamusi.

To mleko od jakiejś krowy nie jest okropieństwem??? Naprawdę nie rozumiem jak mozna się brzydzić mlekiem własnego gatunku a z przyjemnością pić mleko on=bcej gatunkowo krowy...
    • baszaj Re: CZY KTORAS Z WAS PROBOWALA MLEKO?:))) 01.08.04, 11:55
      Cześć! Ja też próbowałam, ale czułam się jak ludożerca..hihi...
      Mój mąż też próbował i mu zasmakowało, tak że teraz muszę go trzymać
      od "mleczarni" z daleka..no..może poza pewnymi sytuacjami....;).
      Pozdrawiam! Basia
    • lch74 Re: CZY KTORAS Z WAS PROBOWALA MLEKO?:))) 01.08.04, 14:08
      Ja próbowałam i nie tylko, wypijałam nadmiar, który odciągałam, bo było mi szkoda wylać i dojadałam kaszki na moim mleku, które zostawiał synek:-) Miałam smaczne słodziutkie mleko:-) A nie brzydzisz się mleka od obcej gatunkowo krowy??? Jak by tak pomyśleć nad tym, to dopiero obrzydliwe z takich niezbyt czystych krowich wymion, brrr;-P Mimo wszystko baaardzo lubię zarówno słodkie mleko jak i wszelkie jogurty, kefiry i sery;-)
      Pozdrówki:-)
      • diara Re: CZY KTORAS Z WAS PROBOWALA MLEKO?:))) 01.08.04, 17:05
        Ja też próbowalam. Często jak sprawdzam temp mleka to oblizuję tą kroplę z
        ręki. Jest dobre, słodkie. Ale większa ilość mi nie smakuje. Jak spróbowałam
        całą łyżeczkę, to jakieś takie dziwne było. Niby też słodkie (takie samo) ale
        dziwne. Nie mogłabym wipić więcej. Natomiast kaszki są dobre.
        Kiedyś myślałam żeby wlać sobie do kawy.:)
        Może kiedyś spróbuje:))
        Mój mąż kiedyś żartował żeby zbierać śmietanę z mleka i robić masło i sery:) hi
        hi:))
        Rozbawił mnie!:)
    • aneta76 Re: CZY KTORAS Z WAS PROBOWALA MLEKO?:))) 01.08.04, 19:10
      Ja tez probowalam i to bez specjalnego powodu, po prostu z czystej ciekawosci.
      Przeciez to co daje malenkiej do jedzenia nie moze byc zle. Zreszta moj maz tez
      probowal. Tylko, ze stwierdzilismy, ze jest za slodkie (szczegolnie to
      poczatkowe, bo pozniej jest lepsze), wiec skonczylismy na jednorazowej
      probie....
    • lgosia1 Re: CZY KTORAS Z WAS PROBOWALA MLEKO?:))) 01.08.04, 22:45
      nie próbowałam i jakoś nie mogę się przemóc. Raczej nie spróbuję. A z miłością
      francuską ma to niewiele wspólnego. Miłość francuska jest baardzooo przyjemna.
      Analogicznie mogłybyście zarzucić, że powinnam jeść ludzkie mięso no bo skoro
      jem świńskie czy krowie - obcego gatunku:)))).....
      • lch74 Re: CZY KTORAS Z WAS PROBOWALA MLEKO?:))) 01.08.04, 23:25
        > Analogicznie mogłybyście zarzucić, że powinnam jeść ludzkie mięso no bo skoro
        > jem świńskie czy krowie - obcego gatunku:))))

Nieee, no tutaj przesadziłaś;-) By wypić krowie mleko nie musisz zabijać krowy, nawet wegetarianie (nie wszyscy) piją krowie mleko i jedzą jego przetwory. Czy jeśli niemowlę pije ludzkie mleko, to twoim zdaniem jest kanibalem???!!! Mleko a mięso, to 2 różne rzeczy i nie można tego tak porównywać:-/ Nie zarzucałam Ci, że z Tobą coś nie tak i musisz się przełamać, tylko dałam do przemyślenia fakt, że dziwnym jest, że nie brzydzi Ci się mleko przeznaczone dla cielęcia, a brzydzi Ci się mleko, które jest naturalnym pokarmem dla ludzkiego dziecka... IMHO mleko ludzkie jest smaczniejsze niż kozie (bleee, kozie zalatuje w smaku gnojówką);-)
        Pozdrówki:-)
      • wadera77 Re: CZY KTORAS Z WAS PROBOWALA MLEKO?:))) 09.08.04, 21:35
        mnie tez zastanawia skad porownanie milosci francuskiej z probowaniem wlasnego
        mleka? hmm...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka