IP: *.radom.vectranet.pl 07.09.14, 12:33
Witam.
Karmie juz 19 miesięcy. Od kilku dni bola mnie sutki podczas ssania. Myślałam, ze to mała mnie podgryza bo moze idą jej piątki. Dwa dni temu zauważyłam czerwona wysypkę wokół sutka. Dziś skora na sutkach zaczęła się łuszczyc. Mala nie ma nic w buzce, choć od jakiegoś tygodnia wkłada raczki do buzi (myslam ze to zeby). Dzis przykladalam sobie wodą z soda. Co moge jeszcze zrobić w domu i kiedy powinnam iść do lekarza i jakiego? Czy to w jakikolwiek sposób szkodzi dziecku, ma wpływ na mleko? Mala ssie bez zmian. Dodam, ze od dłuższego czasu walcze z grzybica pochwy. Czy to moze miec związek? Proszę o pomoc, bo trochę się przestraszyłam. Karmie juz druga córeczkę i nigdy nie miałam podobnych sytuacji. Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • mnin Re: Grzybica? 08.09.14, 21:21
      Podpinam się pod pytanie. U mnie podobnie z tą różnicą, że dziecko ma 17 miesięcy i w ubiegłym tygodniu miało pleśniawki, zwalczaliśmy je Nystatyną, Dezaftanem i wit C i wygląda na to że już jest po, a u mnie z sutkami coraz gorzej. Nasza doktor pediatra poradziła mi smarować Dezaftanem i Clotrimazolum, ale nie widzę poprawy, młode ssie jak noworodek i w dzień i w nocy, a ja w kółko tylko smaruję i zmywam te maści z piersi a poprawy brak.
    • malwina.okrzesik Re: Grzybica? 10.09.14, 12:44
      najlepiej zdiagnozuje Panią lekarz dermatolog
      jest prawdopodobne że to grzybica, może mieć związek z grzybicą pochwy
      można karmić dziecko, nic mu nie będzie,ale gdyby diagnoza się potwierdziła konieczna jest tez profilaktyka w buzi malca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka