Dodaj do ulubionych

Ząbkowanie

14.06.16, 19:01
Drogie mamusię . Mój synek Mikołaj ma 11tyg . Na dolnym dziaselku dzisiaj zauważyłam mały biały cypelek (Wyżyna nam się ząbek ) . Czy w związku z powyższym może być tak że więcej ulewa ?bo zauważyłam że ostatnio znowu z tym jest o wiele gorzej ... w ogóle ma znów problem wieczorem zwłaszcza pić z piersi ... możliwe że woli butelkę bo guma masuje mu dziaselko ?? Co myślicie ?
Obserwuj wątek
    • kubusiowa03 Re: Ząbkowanie 14.06.16, 21:03
      Czy to w ogóle możliwe że to zęby ???
      • Gość: Dwellajna Re: Ząbkowanie IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.16, 22:21
        Możliwe, choc rzadkie, moze to krostka lub plesniawka. Woli butelke, bo szybciej z niej leci, jesli bedziesz mu ja dawac, mozecie niedlugo zakonczyc kp.
        • kubusiowa03 Re: Ząbkowanie 14.06.16, 22:34
          Do tej pory w ogóle nie pił z butelki ... ale co zrobić jak nie chce złapać piersi i drze się w wniebogłosy...
          • ela.dzi Re: Ząbkowanie 14.06.16, 22:45
            Podaj przed karmieniem coś przeciwbólowego lub posmaruj dziąsła żelem na ząbkowanie. Uspokój małego, ponoś, karm w innej pozycji, karm w ciemnym pomieszczeniu.
            • kubusiowa03 Re: Ząbkowanie 14.06.16, 22:49
              Hm .. to musze jurto iść do apteki koniecznie . ..
              • leni6 Re: Ząbkowanie 14.06.16, 23:13
                Używasz smoczka ?
          • ona1983.10 Re: Ząbkowanie 15.06.16, 13:41
            Ostatnis rzecza jak nie chce piersi to podanie butelki bo dlugo sie nie pokarmicie - szybko porzuci piers
            • kubusiowa03 Re: Ząbkowanie 15.06.16, 13:46
              Naprawdę staram się unikać butelki jak ognia ... fakt jest taki że problem jest przy wieczornym zasypianiu największy.. bo tak cały dzien butelka nie wchodzi w grę ... zasypia po podaniu butelki z moim mlekiem i śpi przez ok 4h i po tym czasie już znów bez problemów chwyta i je z piersi do godz 21 wieczorem..
    • mika_p Re: Ząbkowanie 14.06.16, 23:56
      W tym wieku łatwo dziecko zabawić, kiedy jest zmęczone lub głodne, a po chwili jest za późno i dziecko jest zbyt glodne lub zbyt zmęczone, żeby ssać spokojnie. Miej oko na zegar i nawet jak mały nie zgłasza wyraźnego żądania, to go nakarm.

Zwiększone ulewanie może być oznaką alergii lub nietolerancji czegoś, co zjadasz. Mamy lato, mnóstwo nowości, poobserwuj, czy nie ma korelacji. U nas reakcja na moje śniadanie była już koło południa.
      • kubusiowa03 Re: Ząbkowanie 15.06.16, 09:58
        Dobrze , będę jeszcze czyjniejsza . A co do ulewania.. obranicze znów dietę i może faktycznie znajdę przyczynę ..
    • kubusiowa03 Re: Ząbkowanie 15.06.16, 10:01
      Jedna ze znajomych stwierdziłam że to nie ząbek się wyżyna tylko jest to jakaś perła zębowa.. czy któraś z Was miała podobny przypadek ? Co to w ogóle jest ??
      • Gość: Katica1 Re: Ząbkowanie IP: *.wroclaw.vectranet.pl 15.06.16, 20:31
        Perła zębowa to nadprodukcja szkliwa. Po pewnym czasie znika.

Z butelką naprawdę uważaj. Wariowanie przy piersi wieczorem to klasyka. Szukaj sposobów na wyciszenie smyka przed karmieniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka