Dodaj do ulubionych

wypadanie włosów

26.10.04, 16:07
Karmię od 4 miesięcy i od tygodnia zaczęły mi wypadać włosy w przerażających
ilościach. Oczywiście jestem na diecie - z surowych owoców jem tylko jablka.
CZy miacie tez ten problem i czy macie jakis sposób, żeby to powstrzymać?
Pozdrawiam gorąco - Aneta i 4 m. Dominika
Obserwuj wątek
    • szwed_ka Re: wypadanie włosów 26.10.04, 17:32
      Droga Aneto! Dla pocieszenia powiem Ci, że... taki już urok karmienia piersią ;-
      ) Mnie zaczęły wypadać włosy 6 tygodni po porodzie i wypadają do dzisiaj, a
      mały ma już skończone 4 miesiące. Na początku też byłam przerażona, bo w czasie
      ciąży moje włosy bardzo pieknie rosły. Tu na forum dziewczyny powiedziały mi,
      że to jest związane z karmieniem piersią i trzeba się do tego przyzwyczaić. Nie
      wiem czy dieta ma tu jakiś wpływ. Ja jem już prawie wszystko i włosy nadal
      wypadają. Obcięłam je i też wypadają tylko krótsze. Dziewczyny polecają brać
      witaminy, albo jakieś preparaty ze skrzypem.
      ja postanowiłam przeczekać. Teraz na miejsce tych co wypadły, wyrastają mi nowe
      włosy, ale są króciusieńkie i bardzo komicznie to wygląda.
      Poszukaj tutaj na forum wypowiedzi na temat wypadania włosów. Dziewczyny
      podawały nazwy tych preparatów ze skrzypu.
      Powodzenia
      Kasia mama Antosia
      • meredith1 Re: wypadanie włosów 27.10.04, 14:56
        Miałam podobny problem. Jest to związane z burzą hormonalną po ciąży i każda
        matka to przechodzi. Trochę łykałam skrzypu polnego i używałam preparatu Vichy
        (nazywa się Dercos, albo bardzo podobnie). Ale nie za bardzo pomagało. Chyba
        niestety trzeba przeczekać. U mnie stan taki trwał około 2 miesięcy, ale łysa
        nie byłam :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka