Dodaj do ulubionych

Tłuste mleko?? Do P. Moniki

13.07.06, 18:42
Witam! Mój synus ma 2,5 m-ca. Dzis był na szczepieniu i panie powiedziały, że
wygląda na 4 m-ce i że musze miec tłuste mleko. Waży 6600, przy urodzeniu
wazył 3940. Czy mam złą dietę? Nie chciałabym, żeby był grubaskiem- tym
bardziej przez moje odżywianie, ja jestem szczupła.
Obserwuj wątek
    • mathiola Re: Tłuste mleko?? Do P. Moniki 13.07.06, 18:52
      hehe... To nie tylko moja polozna jest niedouczona? Wsrod innych tez panuje
      przekonanie o tlustym i chudym mleku kobiecym? No wiec jak to jest? (ponawiam
      swoje pytanie zadane kilka watkow nizej). Moze Pani MOnika by sie wypowiedziala
      na ten temat: jak to jest z tym pokarmem kobiecym? Moze byc chudy albo tlusty?
      • ewa.mamaoli Re: Tłuste mleko?? Do P. Moniki 13.07.06, 21:15
        też sie zastanawiam. Porównywałysmy sobie kiedys nasz odciągnięty pokarm z
        koleżanką. w butelce z jej mlekiem na górze zbierał sie kożuch, u mnie go nie
        było. ale z drugiej strony moja córcia przybiera po 1000 - 13000g/ miesiąc a
        jej po 600-800, więc jak to jest.........
    • mika_p Re: Tłuste mleko?? Do P. Moniki 13.07.06, 20:59
      Piersią nie przekarmisz. Było ostatnio mnóstwo takich wątków, popatrz tu na
      forum. Za kilka tygodni dziecko będzie wolniej przybieralo, naprawdę nie masz
      się czym martwić. Twoje mleko jest idealne dla twojego dziecka, a dziecko ma w
      tym wieku niezaburzony jeszcze instynkt mówiący co i ile ma jeść.
      • maff1 Re: Tłuste mleko?? Do P. Moniki 13.07.06, 21:32
        zapoznaj sie z wątkiem
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=570&w=45166143&v=2&s=0
        oraz z wąrkami tam wskazanymi.
        i nie zawracaj sobie głowy głupstwami wypowiadanymi przez... połozne o małym
        rozumku.
    • monika_staszewska Re: Tłuste mleko?? Do P. Moniki 14.07.06, 15:03
      Jeszcze trzy grosze ode mnie. Oczywiście mleko nie zawiera zawsze takich samych
      ilości tłuszczu - są różnice i w czasie jednego karmienia i w ciągu doby i w
      kolejnych miesiącach życia dziecka. Mało kobieta jest posiadaczką ludzika,
      który lubi dużo spać i czasami tylko zjeść ma tłustsze mleko niż kobieta,
      której dziecię woli co chwila być przy piersi i preferuje drzemki 15 minutowe.
      Co jest ważne to to, że mleko dopasowuje się do dziecka nie odwrotnie (jakiś
      dociekliwy człowiek to badał).
      pozdrawiam :)
      monika staszewska
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka