23.09.06, 00:28
mój mały skończył 6 miesięcy, zaczęłam dawać mu zupki i deserki, mam problem z
kaszką a mianowicie czy wogóle mu dawac bo waży 9 kg , a jeżeli mu dawać to na
czym ? chciałabym jak najwięcej karmić piersią i próbowałam dawać na swoim ale
średnio to wychodziło..boję się dawać na modyfikowanym ? jaką wy podajecie bo
czytam że większość z was podaje ?dajecie do picia jakieś soczki czy herbatkę ?
Obserwuj wątek
    • anszw Re: kaszka 24.09.06, 22:49
      Witam w klubie! Mam ten sam problem, z tym wyjątkiem, że mała ma 7 miesięcy i
      waży 8 kilo. Boję się mleka modyfikowanego ze względu na możliwość alergii. W
      Niemczech jest specjalne mleko PRE, które podaje się niemowlętom, gdy się je
      dokarmia, tzn. łączy pierś z butelką. Ale czy w wieku naszych niemowlaczków
      jeszcze w ogóle można go używać???
      I też problem z pojeniem. Mam wrażenie, że mała jak się napije mleka, to nie ma
      ochoty na jedzenie owocków czy obiadku. A z kolei nie wiem, czy jej podawać
      podczas posiłku wodę lub herbatkę...
      Doświadczone mamy - pomóżcie nam!!!
      kwrzosek1 - pozdrawiam maluszka i życzę smacznego!
    • ewa.mamaoli Re: kaszka 25.09.06, 15:04
      też mialam taki dylemat- moja córeczka ma obecnie 7 miesięcy i waży 9800g.
      Zdecydowałam się podawać kaszkę( a właściwie kleik ryżowy))1 x dziennie, podaję
      ja w różnej postaci:
      czasami na sniadanie na wodzie i soczku owocowym,
      czasami rano mleko z piersi a owoce z kleikiem ryżowym na II-gie śniadanko
      zdarza się że podaję też kleik na mleku modyfikowanym

Nie podaję Małej dostępnych gotowych kaszek owocowych, są z dodatkiem cukru
      Wolę kleik ryżowy lub kukurydziany i ew. sama dodaję do tego przecier owocowy
    • monika_staszewska Re: kaszka 25.09.06, 15:48
      Kaszkę można podać bezmleczną przygotowaną na wodzie. Do picia najlepiej jest
      podawać wodę - soczek niech będzie ewentualnie zamiennikiem z deserkiem, jako
      dodatek do chrupek na podwieczorek na przykład.
      pozdrawiam :)
      monika staszewska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka