Dodaj do ulubionych

Odstawilam!!!

IP: *.* 14.01.03, 14:45
Musze sie pochwalic,bo rozsadza mnie radosc,ze od 11 dni moja 19-miesieczna cora wytrzymuje bez cyca.Radosc tym wieksza,gdyz od lutego planuje przez kilka godzin dziennie popracowac.Drugi powod to fakt,ze i jak wasze dzieci tak i maja mala cycala non stop,czy byla glodna,czy tez nie.Zawsze wydawalo mi sie,ze tak latwo nie pojdzie,ale jak to ktoras gdzies pisala,to nam a nie naszym dzieciom jest trudniej sie odstawic.Przez dwa dni smarowalam piersi musztarda-mala stwierdzila,ze cycy be be no i przytulila sie do nich zjadajac smacznie butle.Teraz bardzo potrzebuje tulenia,ale mysle,ze do konca miesiaca dojdziemy do ladu i bede mogla choc troche popracowac.Konczac dziekuje wszystkim,ktore pisaly na ten temat,bo dzieki Waszym udanym probom latwiej bylo mi sie za to zabrac.Pozdrawiam.Iwona
Obserwuj wątek
    • Gość: AaniaM Re: Odstawilam!!! ale ci zazdroszczę IP: *.* 15.01.03, 14:16
      Przymierzam się już od jakiegoś czasu do odstawienia mojej "cyculinki", która niedługo kończy 2 latka.Najgorsze, że nie jestem w 100% przekonana czy będę konsekwentna i przetrwam. Zazdroszczę Ci, że masz już to za sobą. Chyba też spróbuję na musztardę, chociaż moja mała wcina wszystko: cebulę, szczypior, cytrynę itp więc kto wie, może jej musztarda też posmakuje ?Mam pytanie: jakie mleko podajesz córce po odstawieniu ? i ile wypija ?Ania z Justynką
      • Gość: iwarybka Re: Odstawilam!!! IP: *.* 15.01.03, 16:23
        Czesc Aniu!Mala je rano i wieczorem Bebiko 3R (200).Oprocz tego je zawsze jakies jogurciki,jajka,serki,wiec wystarczy bialka.Co do musztardy,to mala odstraszyl sam widok zaschnietej papki na jej cycach-nawet nie probowala smakowac.Nie boj sie zaryzykowac odstawienia,(ale jestem teraz madra)bo moze sie okazac,ze bedziesz przezywac jak ja,a mala przejdzie odrazu do rzeczy i bez oporu zasmakuje w czyms innym.Zycze wytrwalosci,jesli sie oczywiscie zdecydujesz.Iwona
        • Gość: Anika Re: Odstawilam!!! Do iwyrybki IP: *.* 27.03.03, 10:07
          Iwonka, sory że wracam do tematu. Ja jestem w trakcie odstawiania synka od cycuia i mam problem z bolącymi piersiami. Próbuje troche odciągac , ale to za wiele nie zmienia. Szukałam w starszych postach i nic nie znalazłm dla siebie. Może mi poradzisz , co ty robiłas zrby zachamowac laktację- czy brałas jakieś leki, czy odciągałaś. Aha , to nasz drugi dzień, wiec spodziewałam sie problemów z piersiami , ale jak długo?Prosz eporadz coś. Ania
          • jaha_mama_magdy Re: Odstawilam!!! Do iwyrybki 02.04.03, 22:19
            Ja odstawilam w piatek i mialam ten sam problem. Bol zniknal po 3 dniach, ale
            pomagalam sobie liscmi kapusty, herbatka z szlwi i bralam homeopatyczne
            granulki przez 3 dni rano po 5 kuleczek Ricinus Communis 30CH. I odciagalam
            troszeczke. Juz teraz nie bola chociaz nadal sa jakby twardsze niz normalnie.

Pozdrawiam
            Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka