Dodaj do ulubionych

jedzenie dla mamy

IP: *.* 26.03.03, 16:02
Hej!! Od 9 dni jestem mamą ślicznej dziewczyny!! Mam komfortową sytuację, malutką karmię piersią, a dla mnie gotuje mama. Tylko ciagle ma problem co mi wolno?? Możecie podeslać jakieś pomysly??? Dzięki!! Monia i Kinia
Obserwuj wątek
    • Gość: Majak Re: jedzenie dla mamy IP: *.* 26.03.03, 16:52
      15.03. o to samo pytała inna głodna mamusia pod tytułem "co mogę jesc". Zajrzyj tam,jest trochę do poczytania.
    • Gość: Katarzyna29 Re: jedzenie dla mamy IP: *.* 27.03.03, 15:13
      Ja jadłam co następuje: rano owsiankę z małaą iloscia mleka, ptem jakąś kanapkę, serki homogenizowane, jogurty bez dodtaktów, serki do smarowania też bez dodatków, chuda wędlinka, jajeczko.Obiad: zupka na chudym rosole, jakiś krupniczek (z kaszy, z płatków owsianych, z kaszki manny), po jakimś miesiącu zaczęłam jeść barszcz, bo jak spróbowałam wcześniej to małego przeczyściłona drugie mięsko gotowane, z reguły jakiś kawałek kurczaczka, ale też i polędwiczka, jakaś wołowinka bez BSE (ponoć), ziemniaczki i gotowana marchewka bez zasmażki, jak wprowadziłam barszczyk to i gotowane buraczki się przyjęły, aha, jeszcze gotowana rybka z jarzynami-b. dobra.Dość szybko przeszły pierogi z serem albo ruskie.Na deser gotowane jabłuszka i kompocik z nich kisielek - super zapychacz. Na kolację to samo co na śniadanl\\\\ko, z tym, że zamiast owiasnki kaszka manna.I dużo ciasteczek petit beurne (nie pamiętam jak to sie piszę)Myślę, że może trochę ryzykowałam dużą ilością nabiału, ale po prostu nie lubię mięcha i wędlin i cieżko było mi się zmusić, na szczęście mały nie zareagował żadną skazą.Polecam Ci taką dietkę, nie jest zbyt smaczna, ale mnie pozwoliła na szybki powrót do wagi sprzed ciąży, a nawet niższej. Musisz wyczuć swoje dziecko, raz na jakis czas spróbować coś innego w małej ilości i zobaczyć jak zareaguje. Mój synek nie tolerował nowości aż do 2,5 m-ca, nie mół biedny zrobić kupki jak z czymś poszalałam (np z czekoladą). A potem nagle zaczęłam jeść wszystko. I teraz jest tak cudnie, że mogę jeść wszystko a waga ani drgnie!To znaczy nie tyję!Kasia
    • Gość: Anna.M Re: jedzenie dla mamy IP: *.* 29.03.03, 06:02
      Gratulacje z okazji narodzin malutkiej! W Kanadzie zalecaja jedzenie wszystkiego, chyba, ze zaobserwujesz, ze dziecko ma jakies problemy, za duzo placze i sie prezy.Podstawa jest taka, zeby jesc raczej rzeczy lekkostrawne, mniej owocow a juz napewno zrezygnuj z cytrusow i winogron (powoduja gazy). Nie jedz smarzonych potraw typu schabowe i mocno przyprawionych. Zrezygnuj tez z warzyw kapustnych (kapusta, kalafior, brokuly). Ja tez musialam sie ograniczac ze slodyczami :(Ogolnie nie przesadzaj i nie odmawiaj sobie rzeczy jezeli nie musisz. I pij duzo wody.
    • Gość: monia Re: jedzenie dla mamy IP: *.* 31.03.03, 15:54
      Dzięki za posty!! Będziemy próbować i to dużo, bo ja jestem ciągle głodna!! 5 X bardziej niż w ciąży!! Pozdrowienia!! monia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka