Dodaj do ulubionych

mam goraczke, co robic?

18.02.07, 17:01
Karmie piersia, mala ma 4 miesiace. Mam 37,4, poza tym tak mnie troche
"rozbiera" i czuje troszke ten stan podgoraczkowy. To jedyne objawy. Wzielam
apap. Co jeszcze moge brac, zeby nie zaszkodzilo malej? Jak to jest z
karmieniem przy goraczce??bede wdzieczna za szybkie odpowiedzi:):)
Obserwuj wątek
    • sylmaj Re: mam goraczke, co robic? 18.02.07, 17:21
      można karmić gdy gorączka nie przekracza 38,5 stopnia. pozatym tylko leki
      homeopatyczne przynajmniej lekarz tylko takie mi kazał brać przy przeziębieniu,
      tj. syrop od kaszlu stodal, do ssania od gardła homeogene. do tego domowe
      sposoby leczenia tj. maleko z miodem i cytryną, herbatka malinowa. od gorączki
      tylko leki przeznaczone dla niemowląt
    • kdoryw Re: mam goraczke, co robic? 18.02.07, 17:24
      sprawdź piersi - czy nie masz jakiegoś zgrubienia, moze być poczatek zapalenia.
      jak masz zgrubienie przystawiaj malą i przykładaj zmrożone liście kapusty
      omijając brodawke - trzeba to robić rzetelnie inaczej nie pomoze- jak liść
      ciepły to następny - najlepej sprawdzają sie te z wierzchu kapusty - cieniutkie
      i mają dużo sokku działajcegp przeciwzapalnie. jak nie piersi to zostaja domowe
      metody leczenia zaziębienia
      • agamagafon Re: mam goraczke, co robic? 18.02.07, 18:05
        Możesz spokojnie karmić malucha a apap bierz bezpośrednio po karmieniu, wtedy
        jest mniejsza szansa że przeniknie do twojego mleka przy następnym
        karmieniu.Jeśli nie masz pewności, że to przeziębienie to lepiej idŹ do lekarza.
        Zdrówka życzę.aga
        • madzik241 Re: mam goraczke, co robic? 18.02.07, 19:05
          Ja właśnie jestem po ostrej infekcji wirusowej, coś ala grypa. Mialam gorączkę
          prawie 39 stopni katar, ból mięśni czyli coś grypowatego. Na zbicie gorączki
          można brać leki na bazie paracetamolu czyli te wszystkie apapy, panadole itp.
          oczywiście bez przesady z ilością, nie wolno brać leków złożonych takich jak te
          wszstkie ferwexy, ibupromy zatoki, gripexy itp. Ja brałam antybiotyk augumentin,
          taki który można stosować przy karmieniu małej nic nie było po nim, karmiłam ją
          cały czas podczas choroby i sie odemnie nie zaraziła. To jakie leki mam brac
          konsultowałam też z pediatrą małej. Oprócz tego piłam litrami herbatę z lipy z
          sokiem malinowym.
    • luisa111 Re: mam goraczke, co robic? 18.02.07, 19:38
      wez jedna duza cytryne,umyj ja pod biezaca woda.podziel ja na grube
      plasterki ,zalej 2szklankami zimnej wody i gotuj na malym ogniu do momentu az
      zobaczysz ze skorka stala sie prawie przezroczysta a miazsz owocu prawie sie
      rozpadl.pij z miodem ale jesli juz masz pewnosc ze corcia nie ma na miod
      uczulenia.inaczej dodaj cukru.pij goracy przez 3kolejne wieczory i przygotuj
      ubranie bawelniane na zmiane .bo w nocy sie spocisz-bardzo!i duzo pij uzupelnij
      straty wody-wazne.zdrowka
    • 5_monika Re: mam goraczke, co robic? 18.02.07, 19:50
      weż oscillococinum i apap jak będzie wys.gorączka
      karmi się normalnie, nie ma zanaczenia wys.temperatury
    • imoan8 Re: mam goraczke, co robic? 18.02.07, 19:56
      Musisz właśnie koniecznie jak najwięcej karmić, dzięki temu maluch się nie
      zarazi (a w każdym razie ma większe szanse się nie zarazić). Ja karmiłam przy
      39,5. Wolno brać paracetamol, ale nie więcej niż 6 na dobę. Pozdrawiam
      • penguin33 Re: mam goraczke, co robic? 19.02.07, 10:32
        Dzieki za wszystkie odpowiedzi, rzeczywiscie dzien wczesniej mialam zgrubienie w
        piersi i mnie bardzo bolala, tyle ze nie skojarzylam tych dwoch faktow. Wzielam
        paracetamol, ale nadal czuje bol w tej piersi i mysle, ze nadal mam goraczke -
        choc jeszcze nie mierzylam rano temperatury. Mam tez na tej piersi
        zaczerwienienie w okolicy bolu. Musze dzis kupic ta kapuste.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka