79gosia 08.06.08, 19:51 Do kiedy trwa ulewanie u dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kra123snal Re: ulewanie 08.06.08, 20:35 Zależy czy mocne i częste, czy takie "fizjologiczne". Jak drugie to się przyjmuje, że do 3 m-ca Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: ulewanie 09.06.08, 20:47 Zwykle kończy się w pierwszym półroczu, ale i w drugim może się jeszcze pojawiać. pozdrawiam :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni_team Re: ulewanie 10.06.08, 14:19 U mojej 2,5 miesięcznej córeczki od około tygodnia bardzo nasiliło się ulewanie. Do tej pory ulewała raczej niewiele i właściwie tylko w niewielkim odstępie czasu od karmienia. Teraz zaczęła ulewać dużo obficiej co go najgorsze właściwie ulewa od skończonego do następnego posiłku czyli średnio przez 3 godziny. Oczywiście robię jej przerwy w trakcie jedzenia i noszę pionowo... :( Czy to normalne? :( Odpowiedz Link Zgłoś
kra123snal Re: ulewanie 11.06.08, 15:06 Ulewanie może byc objawem alergii. Istnieje teoria, że winne jest za to białko krowie Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: ulewanie 11.06.08, 22:20 Przyczyn nasilonego ulewania może być kilka, ot chociażby wzmożone kręcenie się dziecięcia, łapczywe ssanie, czy wspomniana już alergia. Jeśli maluch ma się dobrze, przyrasta elegancko na wadze można na razie nie robić nic i obserwować co się będzie działo dalej. I dopiero jeśli nadal będzie przybierało na sile czy tez pojawią się jakieś dodatkowe objawy warto będzie przyjrzec się sprawie dokładniej. Tak myślę. pozdrawiam :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni_team Re: ulewanie 12.06.08, 23:44 Dziękuję za odpowiedzi! Wczoraj ulewanie wróciło do normy tzn. właściwie go nie było a dziś tylko raz musiałam wycierać podłogę, więc mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze! :) Pozdrawiam, Gosia Odpowiedz Link Zgłoś