Dodaj do ulubionych

STOP PRZEMOCY NA FORUM!

12.10.05, 08:37
czyż nie od tego chcemy odpocząć?
dlaczego wciąż musimy czytać czyjeś prywatne kłótnie?
najpierw był kini z byłą, teraz tataadriana z pelagą?
czy po to jest to forum?
zebyśmy wciąż musiały sobie przypominac o przyszłości i rozdrapywać stare i
nowe rany?

jeżeli chcecie zeby to forum było jak dawniej przystanią żeby złapać oddech
po wojnie, a przed botwami w sądzie, dopiszcie się moze to do nich dotrze, bo
zmieniać ich poglądów nie mozemi i nie powinniśmy!

rączki w górę kto chce zeby to było forum spokoju a nie ciągłej wojny!
Obserwuj wątek
    • anetina Re: STOP PRZEMOCY NA FORUM! 12.10.05, 08:39
      dołączam się z całym sercem
    • scania81 Re: STOP PRZEMOCY NA FORUM! 12.10.05, 08:40
      jestem za, mam nadzieję że nie ja jedyna.

oboje zainteresowani wiedzą że próbowałam z nimi mailować na ten temat, ze
      strony TA mam zapewnienie, że też chce spokoju i ze nie bedzie sie już kłócił,
      mam nadzieję że Pelaga tez się ustosunkuje, i wrzuci na looz, a resztę
      załatwiajcie sobie na priv...
    • mama_kotula Re: STOP PRZEMOCY NA FORUM! 12.10.05, 08:54
      Podciągam, jestem jak najbardziej za!
      Pozdrawiam
      Marta + Ich Dwoje
    • asiouek Re: STOP PRZEMOCY NA FORUM! 12.10.05, 09:39
      Rzadko tu już zaglądam.
      Bardzo zawiodła mnie postawa moderatorek tego forum - bardzo bierna.
      Myślę, że to powód, dla którego coraz mniej osób pojawia się tutaj, przenosi
      sie w inne rejony.
      Tu pozostały tylko kłótnie, jad, smutki i pytania o alimenty.

Bardzo to dla mnie przykre, bo jestem na forum od kilku lat (wcześniej jako
      nimi i too-tiki) i kiedyś pozytywna atmosfera tu panowała.

Myślę, że przydały by się tu bardziej stanowcze moderatorki, bo postawa taka
      jak tatyadriana wymaga interwencji - obrażanie kogoś - a np. nazwanie kogoś
      pomiotem jest wg mnie postawą do wydalenia go z forum.

Dlatego podpisuję się pod apelem jako wezwaniem do zmiany moderatorek!!! Wtedy
      może spokój zagości i tu... Bo z tego, co tu na razie czytam, to sądzę, że
      wiele osób w ogóle nie dołącza się do forum, bo zbyt ono zniechęca.

Pozdrawiam
      Asia
    • asiouek zresztą... 12.10.05, 09:43
      sama moderatorka zachęca sygnaturką do nowego forum Rodzina Duchem Silna.
      Wszyscy stąd czmyhająsad
      • dyrgosia Re: zresztą... 12.10.05, 10:14
        Do niczego nie zachęcam, to moja stała sygnaturka. Już pisałam,że bardzo
        chętnie oddam moderowanie.
        Co do innych forum ,to,przecież macie "swoje" forum zamknięte, ale najwyraźniej
        zapędy niektórych do dyktatury są niepochamowane...
        Przykro mi bardzo, ale sympatie i antypatie nie mogą być podstawą do wyrzucania.
        Od tego macie prywatne forum, gdzie możecie wyrzucać wszystkich, którzy mają
        odmienne zdanie....
        • dyrgosia Re: zresztą... 12.10.05, 10:16
          Proszę o kierowanie skarg na moją pracę:

na adres forum@agora.pl
          • scania81 Re: zresztą... 12.10.05, 10:21
            niunia!
            nikt nie ma chyba zamiaru narzekac na twoja pracę, bo ostatnio pisałas ze nie
            masz po prostu mozliwości zrobić pewnych rzeczy i za pewne masz rację co do
            niemoznosci wyrzucenia kogoś, ale przeciez mozesz usuwac posty wrzucane do
            kosza, w których sa obraźliwe nie tylko słowa ale i tresci?
            nie chcę zeby ktokolwiek na forum czuł się rozgoryczony, a tym bardziej sama
            moderatorka!
            p.s.
            złożyłam prośbe o mozliwość pomagania Ci.
            głowa do góry!
        • asiouek Re: zresztą... 12.10.05, 10:36
          Przepraszam Cię, jeżeli sprawiłam Ci przykrość tym, co piszę.

Ale mi też jest przykro, że mimo wysyłania, zgłaszania problemu, nie otrzymałam
          odpowiedzi.
          Co do antypatii - jeżeli nie jest ona jednostkowa - a w przypadku taty adrana
          tak już nie jest, to już trzeba się zastanowić nad podjęciem działań. I nie
          uważam tego za dyktaturę. Po prostu mało razy interweniowałyście, mimo
          wielokrotnego zgłaszania problemu z kini czy tatąadriana. Myślę, że skoro jest
          to forum dla Samodzielnych mam, to jednak jego ideą i sensem jest pisanie o
          problemach właśnie takich mam. Podejrzewam, że jesli pojawiłoby się tu wiele
          wątków niezwiązanych z tematem, gdyby forum np. zaczęłyby zalewać posty od mam
          niesamodzielnych, interweniowałybyście.

Dla mnie Twoja sygnaturka jest oznaką tego, że na to forum Samodzielna nie
          warto już wchodzić...

Nie chciałam Cię urazić, pozdrawiam
          Asia
    • fh12 Re: STOP PRZEMOCY NA FORUM! 12.10.05, 10:57
      kochane, nie wjeżdżajcie na moderatorki, tylko mówcie czy chcecie miec spokój
      na forumwink

a ty moderatorko sie nie stresuj...
    • czekolada72 Re: STOP PRZEMOCY NA FORUM! 12.10.05, 11:43
      A czy nie prosciej ustawic sobie we wlasnych opcjach osoby ktorych nie chce sie
      czytac i ... z glowy, przynajmniej na jakis czas wink
    • pelagaa Re: STOP PRZEMOCY NA FORUM! 12.10.05, 11:55
      Na poczatku, kiedy tataadriana zaczal mnie publicznbie obrazac prosilam
      moderatorki o usuniecie obrazliwych postow, kliknelam tez na kosz. Reakcji nie
      bylo. Po jakims czasi zaczelam tez odpisywac w tym samym tonie, zeby zobaczyc,
      czy wtedy ktos zareaguje, tez nie bylo reakcji.
      Nie jestem jedyna osoba obrazana przez tataadriana, wielokrotnie z jego
      wypowiedzi wiele osob dowiedzialo sie, ze nie sa samodzielnymi matkami, ze nie
      nadaja sie na matki, ze ktos jest chamem impertynentem i neandartalczykiem.
      Nie uwazam, ze sympatie i antypatie powinny kierowac usuwaniem postow, ale ten
      facet nic nie wnosi do tego forum, nie jest ono skierowane do niego, a
      bezkarnie obrazil juz wiele osob. Ostatnie moje posty byly testem, czy jesli
      nie naisze w nich k... mac, to nie zostana usuniete.
      • anna_maria Re: STOP PRZEMOCY NA FORUM! 12.10.05, 12:12
        Pelagaa masz własne forum, ktore tu usilnie reklamujesz. Z tego co widzę
        pozostałe niezadowolone też tam są. Nie rozumiem dlaczego chcecie też tutaj
        wprowadzac swoje zwyczaje?
        • pelagaa Re: STOP PRZEMOCY NA FORUM! 12.10.05, 18:41
          Tak wiec informuje, ze forum Samodzielni Rodzice juz nie istnieje, skoro tak
          bolalo, ze zostalo zalozone, zreszta ruchu tam specjalnego nie bylo, wiec
          zapotrzebowania na nie nie bylo widac. Zalu nie ma zadnego.
          A tutaj jestem u siebie, bo jestem samodzielna matka. Jak komus nie odpowiada
          moje pisanie zawsze moze mnie wygasic.
          I popieram wyjatkowo apel mikawi, choc to forum nie jest skierowane do niej,
          wykasowywane powinnby byc wszystkie obrazliwe posty, obojetnie kto je napisze.
      • scania81 Re: STOP PRZEMOCY NA FORUM! 12.10.05, 12:13
        ale napisz na forum, czy jestes w stanie wiecej nie odpisywac temu człowiekowi,
        jesli nie bedzie bezposrednio ciebie atakował?
        bo o to chodzi: zebyście na wzajem unikali wypowiadania sie o sobie, i sprawa
        załatwiona, a co kto robi na privie, trudno kontrolować, trudno jednoznacznie
        stwierdzic, no i najzwyczjniej nie mamy wpływu na czyjąś kulturę..

pamiętasz takie powiedzenie z dzieciństwa, głupszemu trzeba ustapić?

czy mozemy w koncu wchodzić na forum bez obaw ze znów tu pełno wirtualnej krwi,
        oszczerstw i obelg? smile
    • mikawi Re: STOP PRZEMOCY NA FORUM! 12.10.05, 12:36
      mam prośbę jedynie o konsekwencję, czyli kasowanie obraźliwych postów autorstwa
      także samodzielnych mam (np. pelagi) nie tylko osób spoza TWA
      • aglesnik Re: STOP PRZEMOCY NA FORUM! 12.10.05, 12:40
        te spory do niczego nas nie doprowadzą. nie chodzi tylko o tatęadriana, alesame
        też się spieracie, sobie zazdrościcie(ja nie wiem czego??) i dogryzacie, a moim
        zdaniem nie oto chodzi na jakim kolwiek forum. chodzi o wsparcie, korzystanie
        z czyjegoś doświadczenia, rad! jak sobie czasem czytam, to nawet nie mam chęci
        pisąc i polemizowac. przestańcie sie oskarżać i przepychać! ag.
    • agamagda Re: STOP PRZEMOCY NA FORUM! 12.10.05, 13:08
      Dziewczyny,
      Nie macie jednak wrażenia, że to Tata Adriana prowokuje, nie Pelaga?
      Po drugie, forum jest dla Samotnej mamy, otwarte ale chyba nie otwarte dla
      wszystkich bzdur pisanych, dlatego, że ktoś kiedyś miał jakiś problem z jakąś
      kobietą?
      Przecież to Tata Adriana wrzuca wszystkie samotne do kosza z
      napisem "sfrustrowane, pijawki, lecące na kasę ojca - jedynego kochającego
      dziecko rodzica"
      I wszystko ok? - Odnajdujecie się w tym stereotypie?
      Oczywiście ze można ignorować jego bzdury - tylko, czy tędy droga?
      • fh12 Re: STOP PRZEMOCY NA FORUM! 12.10.05, 13:17
        to jaka masz propozycję?

nie, no jasne, zawsze my, samodzielne, mozemy odejść.

tylko tu zadaj pytanie: ale czy o to chodzi...

piszę ostatni raz, bo widzę ze nawet rokowania pokojowe nie maja juz sensu,
        jakoś TA się uciszył, gdyby jeszcze tylko przestac odpowiadac na jego posty
        byłby w końcu spokój...
        • agamagda Re: STOP PRZEMOCY NA FORUM! 12.10.05, 13:35
          Rada jest prosta - ale trzeba żeby ją zastosowały wszystkie dziewczyny - nie
          odpisywac na jego posty.
          Ale wszystkie którym ten gość przeszkadza i solidarnie ...
    • nilka13 Re: STOP PRZEMOCY NA FORUM! 12.10.05, 14:05
      samodzielne mało kiedy dogryzają sobie nawzajem, za to osoby, które dzieci nie
      mają lub dzieci nie wychowują, wprowadzają tu ferment. Nie widzę powodu, dla
      którego tataadriana lub kini mają wciąż mnie obrażać domysłami lub inwektywami.
      Nie widzę powodu, żeby nie reagować na ich posty, jeśli już są. jaki problem
      założyć forum gazetowe dla ojców?
      N.

ps.
      pelaga jest w porządku, może dość już przekonania, że kobieta ma być bierna,
      albo się wycofac. niech wycofa się agresor.
      • kini_m moderacja 12.10.05, 16:20
        Dyrgosiu
        Składam słowa uznania za dotychczasową obronę publicznej wartości forum przed
        zakusami o jakich tu mowa.
        Zwłaszcza że jak widać, osoby które już się tu żegnały z forum głośno i z
        oburzeniem zatrzaskując za sobą drzwi (ciekawe czy ktoś wierzył w ich
        pożegnanie) wracają ponownie pod nowym nickiem aby wrzucić swoje 3 grosze. Mają
        prawo, niech korzystają.

scania81 napisała:
        > moderatorka! p.s.
        > złożyłam prośbe o mozliwość pomagania Ci.
        Scaniu, kiedyś można było z Tobą przyjaźnie korespondować. Ale po atakach mojej
        b.Pani nie tylko się zdystansowałaś, ale zmieniłaś front na wrogość.
        Poza tym zdaje się że już nie jesteś tak do końca samodzielną mamą.
        Więc wyrażam głos sprzeciwu abyś mogła tu moderować - masz zbyt duże zakusy na
        ręczne sterowanie czymś, co jest publiczną wartością.

nilka13 napisała:
        > Nie widzę powodu, dla
        > którego tataadriana lub kini mają wciąż mnie obrażać domysłami lub inwektywami
        Nilka, podaj mi choć jeden przykład gdzie użyłem pod Twoim adresem inwektywy
        lub nieuzasadniony domysł. Bo właśnie chyba piszesz nieprawdę o mojej osobie.
        Czynienie na podstawie takich nieprawd jakichkolwiek działań budzi grozę.
        • scania81 Śmiech na sali! 12.10.05, 16:32
          uwaga agoro!
          nie bierz mnie na moderatorkę, bo pan kini sobie tego nie życzy, hihi!

"Scaniu, kiedyś można było z Tobą przyjaźnie korespondować. Ale po atakach
          mojej
          b.Pani nie tylko się zdystansowałaś, ale zmieniłaś front na wrogość.
          Poza tym zdaje się że już nie jesteś tak do końca samodzielną mamą.
          Więc wyrażam głos sprzeciwu abyś mogła tu moderować - masz zbyt duże zakusy na
          ręczne sterowanie czymś, co jest publiczną wartością."

a propos...
          scania to ja jestem dla samomam i dla znajomych z netu, dla ciebie pani, z
          małej żebyś ze swoją Panią nie pomylił, ale nie życzę sobie żadnych twoich uwag
          pod moim zdresem, bo jestem osobą w miarę (big_grin) kulturalną i nie będę się
          zniżała do twojego poziomu, czyli wyzywania się na forum.

coś jeszcze?

nie?

to pa!
    • elaw2 Re: STOP PRZEMOCY NA FORUM! 12.10.05, 14:08
      Cóż, starałam się nigdy nie stawać po czyjejś stronie i wdawać w spory... Na
      forum jestem od kwietnia 2004 roku. I muszę powiedzieć, że dzięki niemu
      wielokrotnie "ładowałam" akumulatory. Doznałam tu wiele życzliwości, poznałam
      fantastyczne mamy. Pamiętam jednak pana Griffona i przepychanki z nim. I co
      forum jest a pan zniknął. Może teraz też przeczekajmy. A jeśli widzę tu jakąś
      kłótnię to przestaję czytać i już. Proste. Ktoś w końcu się zmęczy...
    • kini_m Re: STOP PRZEMOCY NA FORUM! 12.10.05, 16:25
      Fh12
      Może otworzycie, choć na krótko, Wasze forum "przemoc w rodzinie"?
      Zobaczylibyśmy ile tam jest kreowanej przemocy pod adresem własnych mężów,
      exów, dzieci? Jeśli tam jest tak czysto to nie winno być obawy o jawność.
      Jawność jest jednym z głównych filarów moralności.
      • edzieckokarenina Re: STOP PRZEMOCY NA FORUM! 12.10.05, 16:35
        kini_m napisał:

> Fh12
        > Może otworzycie, choć na krótko, Wasze forum "przemoc w rodzinie"?
        > Zobaczylibyśmy ile tam jest kreowanej przemocy pod adresem własnych mężów,
        > exów, dzieci? Jeśli tam jest tak czysto to nie winno być obawy o jawność.
        > Jawność jest jednym z głównych filarów moralności.

a może ty założysz swoje forum:
        "lubię pisać, wszyscy wiedzą że lubię pisać, bo ja na prawdę lubię pisać"
        i pisz tak ile wlezie
        powodzenia
    • kini_m ... 12.10.05, 17:28
      przepraszam, daję sie wciągać w te przepychanki, nie mam ochoty tego dalej
      ciągnąć, napisałem co myślałem, agresji nie używałem, edzieckokareninie która z
      namiętnością lubi mi dopisywać odpisałem, na tym kończę tutaj, szukajcie sobie
      innego obiektu na ofiarę, si ju
    • tataadriana Re: STOP PRZEMOCY NA FORUM! 12.10.05, 17:59
      znowu jestem zmuszony zabrać głos w swojej obronie.
      jestem i byłem jak najbardziej za kulturalną dyskusją lecz, przede wszystki to
      pelaga PIERWSZA zaczęła pyskówki i obrażanie, szukając coraz to nowych powodów
      do kłótni.
      dowód?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=571&w=20590384&a=20606461&v=2&wv.x=0
      wiele razy próbowałem zastopowac jej zapędy do obrażania i wyzywania, tudzież
      do wysyłania na bliżej nieokreślone badania lub specjalistów. bez skutku.
      kobieta sobie coś ubzdurała i się tego trzyma. jeszcze uważając że to ona jest
      jaknajbardziej poszkodowaną. uważam że przeniosła ten sposób działania ze
      swojego nieudanego małżeństwa i mysli, lub wręcz ma nadzieję, iż tak będzie
      zawsze.
      ponadto w rytm peladze przyklaskuje agamagda - jej pytanie czy JA prowokuje
      jest co najmniej nie na miejscu. czytając jej pytania w ostatnim wątku
      skierowanym do mnie, można jedynie odnieść wrażenie, że sobie zaczyna kpić. i
      prowokuje sama, dodatkowo obrażając moją i adriana godność.
      dziękuję bardzo scani, że próbowała osobiście wpłynąc bądź co bądź na
      załagodzenie sytuacji na forum. okazało się natomiast jaką osobą bezczelną i
      uwłaczającą godności człowieka jest pelaga. nie chcę komentowac tekstu, który
      po prostu do komentowania się nie nadaje, schodząc swoim poziomem poniżej
      wszelkich uwag.
      ponadto apeluję do moderatorek - zważcie, kto naprawdę i celowo próbuje
      zdewaluować wartość forum, prześledźcie uważnie każdą wypowiedź i
      kontrwypowiedź. osobiście uważam że ktoś założył prywatnie konkurencyjne forum,
      na którym jest niewielki ruch i próbuje nasmrodzić na samomamie, żeby przenieść
      do siebie forumowiczki i/lub forumowiczów, tworząc przy okazji KWA.
      pzdr wszystkich i wracam do prania smile
    • pelagaa Re: geneza wątku... 12.10.05, 18:31
      Scaniu ujawnianie na forum publicznym prywatnej korespondencji jest nieetyczne
      i jestem po prostu zniesmaczona.
    • ashan Re: geneza wątku... 12.10.05, 18:37
      scaniu, zgłosiłam Twój post do wywalenia - nie wywleka się @ z priva ma forum -
      chyba, że autor się zgodzi. Mam rozumieć, że spytałaś wcześniej i tatęadriana i
      pelagę?

a.

EOT

• derena33 Re: STOP PRZEMOCY NA FORUM! 12.10.05, 18:38
      A ja nie rozumiem, pewnej kwestii.

W koncu to forum dla kogo jest? Dla samotnych kobiet z dziecmi? Poszukujacych
      rady i wsparcia, czy tez dla facetow, ktorzy z powodu wlasnych moze i przykrych
      doswiadczen zieja jadem w kierunku tych kobiet?

W stopce forum wyraznie pisze dla kogo, wiec nie rozumiem tu obecnosci postow
      zjadliwego tatyadriana, czy tez slowotoku kiniego. Czy ich posty wnosza cos
      dla kobiet, czy gdzies komus pomogli swoimi radami?

Ze nie wspomne tutaj o innych osobach, niesamodzielnych matkach, tylko raczej
      tych ktore najczesciej sa z drugiej strony barykady, a pisza tu po to by
      mącic i siac zamet.

W KONCU DLA KOGO TO FORUM JEST?

• ashan do moderatorów - proszę o wykasowanie watku 12.10.05, 18:39
      nie służy niczemu poza dalszym pogłębianiem wzjemnej niechęci i nie dotyczy
      bezpośrednio tematyki forum.

a.
    • szymon00 ale po co? 12.10.05, 20:29
      mnie jedna rzecz dziwi, o której już swojego czasu pisałem, narzekacie na
      głupoty jakie są tu wypisywane, że forum traci klimat, bo traci nie ukrywam;
      ale podstawowym błedem robionym przez Was tu piszących jest to, ze na głupoty
      reagujecie, oburzacie się i się do tych głupot dopisujecie, potem oczywiście
      idzie to dalej i rozwija się bezsensowna dyskusja i zamiast autor
      pytania/problemu mieć konkretną odpowiedź, pomocną tą odpowiedź - to zmuszony
      jest do czytania jakiś pierdół, bzdur, kłótni i głupich komentarzy, nie lepiej
      poprostu nie odpowiadać na takie coś, ignorować i pisać to o co autor pytania
      naprawdę prosi, czy to aż takie trudne?

pozdrawiam
      • szymon00 Panowie 12.10.05, 20:34
        zamiast tu dymić i głupoty swe wypisywać, bo takimi są Wasze wypowiedzi, to
        udzielajcie się na swoich forach, są i dla ojców, tam można też się wyżalić i
        napisać co kogo boli i poklask napewno zdobędziecie szybciej niż tu

pzodrawiam
        • babcia_kasi Re: Panowie 12.10.05, 22:35
          Szymonku, kocham Cię za "całokształt"!
          Uwierz mi, że spotkać w życiu mężczyznę takiego, jakim się tu pokazujesz,jest
          bardzo miło.Ja w swoim długim życiu spotkałam tylko niewielu mężczyzn.Mogę za
          autorem piosenki pytać "Gdzie te chłopy, no gdzie?".Jak nie nerwus, to
          histeryk...albo i gorzej.
          Pozdrawiam Cię serdecznie.
        • kini_m Re: Panowie 15.10.05, 18:58
          Szymon ... szczerze?
          Bo jak dla mnie gro facetów na męskich forach ma mniejsze jaja niż tutejsze
          kobiety. Zastanawiają się tylko jak utrzymać stan posiadania i utyskuja na stan
          prawny w Polsce, jakby ten stan miał za nich wszystko zrobić. Jeśli na męskim
          forum witany jestem informacjami o tym jaką to znowu sędziowie wyrządzili
          krzywdę dziecku - to dziekuję. Większość facetów bardziej poświęca się swojej
          karierze zawodowej niż rodzinie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka