zuzkaa1 07.09.06, 16:34 Dziewczyny co jest potrzebne w sądzie żeby założyć sprawę o separację. Jak długo trwa zanim się do niej doprowadzi sądownie- mniej więcej? Jakie są koszty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majka243 Re: Separacja?? 07.09.06, 16:53 witaj,ja tez przymiezalam sie do separacji ale adwokat mi odradzil,poniewaz sa takie same koszty jak przy rozwodzie ok.600 zl + adwokat,potrzebny jest akt malzenstwa,akt urodzenia dziecka i wniosek. bedac miesiac przed sprawa,moj maz prosil mnie abysmy dali sobie jeszcze jedna szanse,chcial abym wycofala pozew ale ja sie nie zgodzilam gdyz mialam mieszane uczucia,sprawa i tak sie odbyla na ktorej zgodnie powiedzielismy ze chcemy zawiesic ten "rozwod" sedzia zawiesil na nasza wspolna zgode sprawe na 3 lata.w ciagu tych trzech lat moge sie rozwiesc nie ponoszac ponownych kosztow,bo na szczesliwa rodzine chyba juz nie ma szans....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nieide Re: Separacja?? 08.09.06, 09:24 Z tego co wiem to jest potrzebne dokładnie to samo, co przy rozwodzie. Koszty chyba równiez identyczne. Czyli - pozew, akt ślubu, akty urodzenia dzieci, opłata sądowa i, o ile dobrze pamiętam, to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś