darolisek 17.11.09, 09:40 Witam Mam pytanko Wczoraj pierwszy raz gotowałam zupke Część zamroziłam i zostawiłam tez w lodówce na dzisiaj Czy teraz po wyciągnięciu z lodówki gotujecie czy tylko podgrzewacie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matysiaczek.0 Re: Do mam gotujących obiadki 17.11.09, 09:49 zagotowywałam (bosz, jest takie słowo?) po wyjęciu z lodówki Odpowiedz Link Zgłoś
yoshi25 Re: Do mam gotujących obiadki 17.11.09, 09:54 Skoro zupa jest ugotowana (tak,że gotowa do spożycia), podzielina na porcje i wlożona do lodówki na następny dzień o tylko podgrzewam. Po co drugi raz gotować? Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: Do mam gotujących obiadki 17.11.09, 10:32 Podgrzewam. Gotować pewnie, żeby wybić ew. bakterie - moja mama jest zwolenniczką tego. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kr Re: Do mam gotujących obiadki 17.11.09, 10:46 Ja tylko podgrzewałam, ale ostatnio mama mnie właśnie opieprzyła, że trzeba przegotować, właśnie żeby zabić bakterie. Sama teraz się waham, przez 3 miesiące karmienia nic się dziecku nie przytrafiło przez to podgrzewanie, ale swoje zupy jak odgrzewam to czekam aż się zagotują, więc może tak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
kj-78 Re: Do mam gotujących obiadki 17.11.09, 10:59 Mozesz podgrzac w kuchence mikro, to pozbedziesz sie bakterii bez gotowania Odpowiedz Link Zgłoś
karod Re: Do mam gotujących obiadki 17.11.09, 20:03 Jeśli podgrzewasz w mikrofali do temp ok.30st to nie zabijasz bakterii, tylko je "ocieplasz". Musiałabyś zagrzać do ok 80-100 st, aby zabić drobnoustroje, co równa się z zagotowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: Do mam gotujących obiadki 17.11.09, 13:02 A słoiczkowe to też doprowadzacie do wrzenia? Totalny bezsens. ( ja odgrzewam) Odpowiedz Link Zgłoś