majakowa 01.01.10, 14:10 Czy zapinacie maluszki szelkami przebywając na spacerku w gondoli? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ma_niusia Re: gondola - szelki 01.01.10, 16:01 Nie używamy. Młody ma 7 miesięcy, jest ruchliwy i gdyby lato było to na pewno. Ale na spacer jest ubieramy bardzo grubo poza tym ma zwyczaj zasypiać w ciągu 2 min od wyruszenia spod domu a ja wózka nie spuszczam z oczu więc na razie nie. Jak się przesiądziemy do spacerówki to będziemy. Lub gdyby Młody nie spał na spacerze albo byłoby ciepło miałby dużą swobodę ruchu to też tak... Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: gondola - szelki 01.01.10, 16:42 Nie, ale używaliśmy gondoli tylko do 4 m-ca. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek265 Re: gondola - szelki 01.01.10, 19:53 U mnie w gondoli nie ma szelek. Pozatym gondola jest przeznaczona raczej dla dzieci leżących a nie siedzących więc nie bardzo rozumiem po co zakladac szelki... Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: gondola - szelki 01.01.10, 20:07 ze majakowa napisała: > Czy zapinacie maluszki szelkami przebywając na spacerku w gondoli? Jeszcze mnie nie powaliło. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: gondola - szelki 01.01.10, 20:50 W gondoli woziłam krótko, dziecko leżało na płask. Trzęsień ziemi w mojej okolicy nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
yoan.m Re: gondola - szelki 01.01.10, 20:56 ja niedługo będę używała. młoda jest wożona w gondoli (6,5 m-ca) zawsze na spacerach śpi, ale po powrocie do domu zostawiam ją jeszcze w przedpokoju, aż się obudzi. ostatnio zastałam ją na brzuszku i trochę się przestraszyłam. zamierzam zainwestować w szelki, bo w komplecie nie było. a jeszcze mnie "nie powaliło" żeby ryzykować wypadnięciem dziecka. jak ma się dziecko 3-4 miesięczne to inny świat! Moja już siada, ale nie chcę jej wozić w spacerówce, ona tego też nie domaga się, bo zaraz po włożeniu do gondoli zasypia i budzi się za 3 godziny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek265 Re: gondola - szelki 01.01.10, 21:42 A mnie "jeszcze nie powaliło" żeby 6,5mies dziecko wozić w gondoli... Odpowiedz Link Zgłoś
beakarp Re: gondola - szelki 01.01.10, 21:50 tiaaa? A ja 7miesięczniaka wożę w te mrozy....bo w gondoli jest CIEPLEJ! No i zawsze sobie śpi na płasko. Spacerówka niestety wiatrem podszyta Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: gondola - szelki 01.01.10, 22:01 Ja też wożę 7-miesięczniaka w gondoli. Synek jest bardzo drobny, wózek spory, spokojnie się jeszcze mieści, zresztą 98% czasu spaceru przesypia (a w razie czego i w gondoli mam podnoszone oparcie więc mógłby i siedzieć gdyby nie spał), więc na zimę i na mrozy nie zamierzam ładować go w spacerówkę, gdzie i tak by spał. Myślę, że nie ma się co licytować kogo "powaliło" a kogo nie, bo każde dziecko jest inne i inaczej wygląda z nim spacer. Odpowiedz Link Zgłoś
yoan.m Re: gondola - szelki 02.01.10, 16:50 gosiaczek265 napisała: > A mnie "jeszcze nie powaliło" żeby 6,5mies dziecko wozić w gondoli... a co mnie to obchodzi czy Cię powaliło czy nie? jak dla mnie możesz swoje niespełna 4 miesięczne przerzucić do spacerówki. Życzę mu wygodnych i ciepłych spacerów! ...szkoda gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek265 Re: gondola - szelki 02.01.10, 17:44 Wyszło trochę nieporozumienie. Chodziło mi o dziecko 6,5mies które juz siedzi pozostawiane w domu w gondoli. Poprostu gdybym miał takie dziecko z całą pewnościa nie jeździloby już w gondoli bo w życiu nie zostawilabym go bez opieki a tym bardzij w szelkach. Widzialm kiedys pod sklepem taka akcje: matka zostawiła dziecko w gondoli (wózek na skórzanych paskach), przypięte szelkami. Dziecko tak ok. 7 mies, siedzące. Bujało się w przód i tył. Wózek też... To był moment jak się wywrócił i stelarz nakrył dziecko. Nic się na szczęscie malcowi nie stało ale od tamtej pory jestem przeciwniczką wózków na skórzanych paskach i szelek do nich używanych. Więc nie naskakujcie na mnie. Fakt powinnam od razu napisać o co mi chodzi a tak zabrzmiało to nie ładnie... Przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek265 Re: gondola - szelki 02.01.10, 17:48 A dodam, że dziecko 6,5mies nawet jeżeli jeszcze nie siada samo może zacząć to robić w każdej chwili... Odpowiedz Link Zgłoś
yoan.m Re: gondola - szelki 02.01.10, 21:54 ok, rozumiem. gosiaczek265 napisała: > A dodam, że dziecko 6,5mies nawet jeżeli jeszcze nie siada samo może > zacząć to robić w każdej chwili... właśnie się o tym przekonuję, z dnia na dzień robi nowe rzeczy. mój wózek jest stabilny, ale jak widzę muszę zwrócić uwagę czy jest dość stabilny...(nie jest na skórzanych paskach) ps zamierzam używać gondoli do ok 9 m-ca, chyba że młoda przez 2,5 m- ca urośnie kolejne 5 cm to się już nie będzie mieścić Odpowiedz Link Zgłoś