avepawcio666 11.04.10, 18:02 Witam mam pytanie od ilu miesięcy można niemowlę wkładać do leżaczka i ile ono maksymalnie może tam przebywać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasahara Re: leżaczek 11.04.10, 18:12 Ja wkładałam już od 1 mies. Rozkładałam wtedy max. Dziecko nie powinno w nim za długo przebywać. Max. to 2h. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: leżaczek 11.04.10, 18:40 Nasze siedzi tam odkąd miał trochę mniej niż dwa miesiące. Siedzi tyle ile chce - zwykle po godzinie półtorej "mówi", że chce spać. Więc jeszcze nie było żadnych problemów, że za długo. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: leżaczek 11.04.10, 19:01 Nie miałam wcale, raz, ze dzieci szybko z nich wyrastają, dwa, ze włóżeczku lub na dywanie miał prsty kręgosłup. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasprezynka Re: leżaczek 11.04.10, 21:19 Zaczęłam wkładać, jak mała miała ok. 2,5 miesiąca - wcześniej tylko spała i jadła , więc łóżeczko wystarczało. Staram się, żeby jak najwięcej czasu spędzała na twardym podłożu - macie lub kocyku. Jednak młoda przebywa tam zamiennie z leżaczkiem, bo na leżaczku jest jej ciekawiej - może oglądać świat. Poza tym w leżaczku dostaje posiłki łyżeczką. No i jest niezastąpiony, gdy chcę coś ugotować lub wziąć prysznic - wtedy zabieram w nim młodą do łazienki czy kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
easy_martolina84 Re: leżaczek 12.04.10, 09:21 Lezaczek uwazam za najfajniejszy zakup zwiazany z dzieckiem.Kupilam jak miala ok 3 m-cy.Gotowałysmy razem i młoda byla zachwycona.Teraz sluzy do usypiania,pobujam chwilke i odpływa.No i podawalam w nim pierwsze dania łyzeczką.Nie wiem ile siedziała.Jednorazowo to chyba max 30-45min. Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: leżaczek 12.04.10, 09:24 Od urodzenia do góra 5-go m-ca, bo potem już samo wychodzi. Czas przebywania zależy od stopnia złożenia/rozłożenia oparcia w leżaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: leżaczek 12.04.10, 09:47 avepawcio666 napisał: > Witam mam pytanie od ilu miesięcy można niemowlę wkładać do leżaczka i ile ono > maksymalnie może tam przebywać. Ja wkladalam odkąd miala 2 tygodnie ale moj byl rozkladany na plasko Odpowiedz Link Zgłoś