carpe_jugulum 21.04.10, 09:48 Kiedy statystycznie wychodziły kolejne zeby Waszym dzieciom? Mój jedynki wyprodukował jak miał 4,5 miesiąca. Kiedy moge sie spodziewac kolejnych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pagaa Re: Zęby. 21.04.10, 11:15 podobno jest tak, że wychodzi jedynka na dole, zaraz druga, po 2 tyg. górne, potem ze dwa miesiące przerwy i następne. ale wiadomo, jest różnie, mój ma jedynkę na dole i dwie na górze heh u córki znajomej wyszły 4 na raz i następne po 3 tygodniach. nie odgadniesz Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: Zęby. 21.04.10, 11:39 mojemu synowi dolne jedynki wyszły 7 miesiącu, górne w 9 miesiącu, ale w odstępie dwóch tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
mamati3 Re: Zęby. 22.04.10, 12:27 Mojemu pierwsza dolna jedynka wyszła jak miał 5 m-cy, dwa tygodnie później druga. A teraz ma 6,5 miesiąca i w ciągu ostatnich dwóch tygodni wyszły mu jeden po drugim 2 górne dwójki i jedna jedynka. No i z tego co widzę niedługo powinna pojawić się druga górna jedynka Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: Zęby. 22.04.10, 12:45 my od dwóch dni mamy "sodomię i gomorię" czyli ciągłe marudzenie plus rozpaczliwe pragnienie wsadzania paluszków do buzi, do tego ślinienie się na potęgę ale dziąsła jeszcze nie są rozpulchnione, więc to może jeszcze dłuuugo potrwać za to jak fajnie będzie wyglądała z takim jednym zębem przypomina mi się jak u Preatchetta Babcia Weatherwax zapytała Nianię Ogg przed snem: "Umyłaś zęba?" Odpowiedz Link Zgłoś
figa33 Re: Zęby. 22.04.10, 12:57 A ja mam pytanie - ile czasu zajęło ząbkom od momentu, kiedy je zobaczyłyście pod dziąsłami, do przebicia się ? Mojej pod dziąsłami widać juz doskonale od ponad miesiąca ale wciąż nic ale to kompletnie nic się nie przebiło Jak je pierwszy raz zobaczyłam, to byłam przekonana że to kwestia dosłownie kilku dni, ale to się już ciągnie dobry miesiąc i nic Narazie nie mam specjalnie sodomy i gomory ale bywaja dni że czasem ją trochę pobolewa, ale nawet nie daje czopków, rzadko też smaruję żelem. Nie ma takiej potrzeby bo ból chyba jest do wytrzymania, jest tylko czasem trochę marudna. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: Zęby. 22.04.10, 13:45 U nas w 9 miesiącu wyszły niemal jednocześnie dwie dolne jedynki. I na razie tyle. Od dwóch chyba miesięcy czekamy na resztę. Wiem, ze coś "idzie" dziąsełka rozpulchnione, na miejscu górnych jedynek białe punkciki, ale nic nie wychodzi na razie. A dziąsełka rozpulchnione i prześwitujące punkciki widać już od miesiąca, więc to może trwać i trwać Odpowiedz Link Zgłoś
werka344 Re: Zęby. 22.04.10, 13:47 A ja mam pytanie: czy zawsze pierwsze wychodzą dolne jedynki?Mój synek skończył tydzień temu 5 miesięcy, od dawna ślini się niemiłosiernie. Dzisiaj zobaczyłam, że ma jakby dziąsło pęknięte na pół, czerwone i ewidentnie rozpulchnione. Problem w tym, że nie są to dolne jedynki, ale ciut dalej... Odpowiedz Link Zgłoś