Dodaj do ulubionych

Chusta czy nosidło

21.10.10, 11:00
Ponawiam wątek, moja mała lubi noszenie na rękach ma 6 tygodni wymyśliłam, że może taki wynalazek pomoże mi przetrwać domowe obowiązki i krótkie zakupy itd. nie wiem na co się zdecydować. Młoda jest duża po urodzeniu waga 4510 nie chcę też jej zaszkodzić takim noszeniem chodzi o bioderka , kręgosłup i samą wygodę dla dziecka. Czekam na opinie mam, czytałam także, że samemu można uszyć chustę proszę o instrukcję nie wiem czy młodej przypasi takie noszenie w chuście czy w nosidle, jakie są wasze doświadczenia i czy warto robić taki zakup?
Obserwuj wątek
    • coccinella0 Re: Chusta czy nosidło 21.10.10, 12:15
      chusta!
      zdrowiej i wygodniej wink
    • gavagai1 Re: Chusta czy nosidło 21.10.10, 13:29
      Obstawiam chustę. Dokładniej otuli takiego malucha, dobrze dociągnięta podtrzyma odpowiednio strategiczne punkty.
      Zainwestowałabym jednak w chustę tkaną splotem skośno-krzyżowym, nie samoróbkę, zwłaszcza, że Twoja córa swoje już waży i raczej lżejsza nie będziewink Samoróbka uszyta z bawełny albo lnu o zwykłym splocie nie ma aż takich właściwości nośnych jakie zapewnia splot skośno-krzyżowy, który świetnie pracuje "pod dłonią", pomagając dobrze dociągnąć chustę.
      Koszt profesjonalnej chusty używanej zaczyna się już od mniej więcej 100-120zł(np. pasiak Nati), tyle co 5 metrów dobrej jakościowo bawełny z atestem. IMO nie warte zachodu.
      Jak nie sprawdzi się akurat konkretna chusta, możesz sprzedać i szukać dalejsmile
      Pozdrawiam i życzę powodzenia!
    • magata.d Re: Chusta czy nosidło 21.10.10, 22:25
      A dla mnie lepsze jest nosidło, ale oczywiście ergonomiczne. Miałam chustę, ale nie miałam cierpliwości do jej wiązania a nosidło zakłada sie dużo szybciej. Polecam nosidła ergonomiczne, ja mam bondolino.
      • gavagai1 Re: Chusta czy nosidło 21.10.10, 22:36
        dziecko magdagal ma 6tyg, Twoje 9mcy.
        Gdyby było w wieku Twojego dziecka też poleciłabym ergonomikasmile
        • magata.d Re: Chusta czy nosidło 21.10.10, 23:15
          > dziecko magdagal ma 6tyg, Twoje 9mcy.
          > Gdyby było w wieku Twojego dziecka też poleciłabym ergonomikasmile

Racja smile
    • agnzimka Re: Chusta czy nosidło 21.10.10, 22:48
      Chustę. Więcej poczytasz na nosimy.prv.pl
      Mój ważył 4500, nosiłam od około miesiąca i jak na razie jest dużym, silnym, półtorarocznym łobuziakiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka