Dodaj do ulubionych

Zimne rączki

14.04.04, 18:47
Witam
Mój 6 miesięczny synek ma ostatnio bez przerwy zimne rączki.
Nigdy wcześniej tak nie było,maluch jest normalnie ubrany,w domu temperatura
jak zwykle,łapki zawsze miał cieplutkie,a od kilku dni są tak zimne jakby je
w lodówce trzymał.
Czy któraś z Was wie czemu?
Pozdrawiam
Ewa
Obserwuj wątek
    • madziurex Re: Zimne rączki 14.04.04, 19:15
      Czytałam w "Dziecku", ze maluch może mieć zimne rączki, to o niczym nie
      świadczy, ważne tylko, żeby stópki były ciepłe (jak są zimne - trzeba dziecko
      grubiej ubrać).
    • aniaijarek Re: Zimne rączki 14.04.04, 22:01
      kochana nic sie nie przejmuj moja mala tez tak miala i co wyczytalam na ten
      temat??? jak dziecko ma zimne raczki to oznaka ze jest zdrowe. wiec spokojnie.
      pozdrawiam
    • anek.anek Re: Zimne rączki 15.04.04, 10:38
      Nie przejmuj się, zimne kończyny (i rąćzki i nóżki) nie świadczą o niczym. To
      naturalne, że dzieci mogą mieć zimne rączki - po prostu jest tam najmniej krwi!
      Jesli jednak zauważysz, że rączki są zimne ale jednocześnie wilgotne, to wtedy
      zapytaj lekarza co o tym sądzi, bo takie objawy u dorosłych mogą być symptomem
      problemów z tarczycą i krążeniem. ale zimne i suche ręce są po prostu normalne.
    • amj2 Re: Zimne rączki 15.04.04, 10:55
      Moj mały ma 4 m-ce. od urodzenia ma zimni rączki i nóżki. No i nóżki są do tego
      jeszcze wilgotne. Nie wiem o czym to może świadczyć? Może któraś z mam ma ten
      sam problem. Pozdrawiam
      • anek.anek Re: Zimne rączki 15.04.04, 11:27
        Napisąłam o wilgotnych i zimnych rękach z zastrzeżeniem, żedotyczy to
        dorosłych. Nie chciałam nikogo nastraszyć O stopach nigdy od lekarza nie
        usłyszałam, zawsze tylko pytał o ręce (ja właśnie miałam takie objawy i były
        podejrzenia o chorą tarczycę, stąd wiem, że to najczęśtszy objaw, ale badania
        wyszły ok, więc to też o niczym nie świadczy).
        Myślę, że skoro i tak w miarę często widujecie się pediatrami, to przy okazji
        zapytajce o to. Ale suche i zimne rączki i nóżki na pewno nie są niczym złym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka