Dodaj do ulubionych

płacz w nocy

04.01.11, 12:17
moja córka ma 5 miesięcy i zawsze ładnie przesypiała całe noce ( od ok. 20 - 6, 7 rano), od kilku dni budzi się w nocy co 2, 3 godziny i płacze ( ale wystarczy ją wziąść na ręce albo pogłaskać po głowie i usypia dalej). dodam, że często przy tym robi "mostek" czym może być to spowodowane? bólem brzucha? myślałam, że może idą jej zęby bo już pora na to , ale to prężenie się świadczy chyba o czymś innym..
Obserwuj wątek
    • jantar87 Re: płacz w nocy 04.01.11, 12:22
      U nas tak się zaczęło jak mała skończyła 6 miesięcy i trwa do dzisiaj z małymi przerwami kiedy zęby nie wychodzą. Dodam, że ma rok. Wszystko jest prawdopodobnie związane z zębami.
      • eps Re: płacz w nocy 04.01.11, 12:47
        to taka faza rozwojowa wg mnie. Każde z moich dzieci miało cos takiego falami. przechodziło by za jakis czas znów sie pojawic lub ustapić innym anomaliom.
        To rozwój dziecka i tyle. Trzeba utulić i przeczekać.
    • bluemka78 Re: płacz w nocy 04.01.11, 13:04
      To chyba jednak zeby. Moim juz tez zeby ida, jedna od urodzenia ladnie spala i spi dalej, a druga czasami sie wybudzala z placzem, ostatnio na noc smarujemy dentinoxem i zasypia dosc dobrze, poki co nie budzi sie.
    • lapwing123 Re: płacz w nocy 04.01.11, 16:27
      Jak na moje oko skok rozwojowy. Moja robiła mostki jakoś niedługo przed tym jak opanowała turlanie.
      Rada: utulić, ugłaskać, przeczekać.
      • naana26 Re: płacz w nocy 04.01.11, 16:45
        zgadzam się w 100% z powyższym.

U nas to standard: pogodne dziecko, przesypiające noce od 22-8 co dwa albo 3 tygodnie zaczyna być marudne, okropne, zmierzłe a w nocy budzi się co 2 godziny i nie chce jeść, tylko ewentualnie przytulić się i wziąść smoczka albo w ogóle popłakać i po 15 minutach zasnąć.

za każdym razem jak to mija zaczyna się normalne spanie, znów dobry humor i nowa umiejętność. Ostatnio po takim 3 dniowym maratonie było to gu, ba, mruczenie i piszczenie oraz przewroty z plecków na brzuch.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka