Dodaj do ulubionych

nosidełko ergonomiczne

18.07.11, 11:11
hej!
jedziemy na nasze 1sze wczasy czyli ja, maz i nasz Kacper (7cm)
nad morze
doszly nas sluchy, ze warto zainwestowac w nosidlo, najlepiej ergonomiczne, z szerokim siedziskiem itp.
dlatego pytam kogos z doswiadczeniem w tym temacie - jakie i gdzie kupic
Obserwuj wątek
    • beata_i_fasolka Re: nosidełko ergonomiczne 18.07.11, 11:15
      My uzywamy nosidlo BabyBjorn Original. Zarowno ja (1.66m) jak i maz (1.79m) nosimy Mlodego wygodnie. Polecam!
      • 1mzeta Ona pyta 18.07.11, 17:38
        ....o nosidło ergonomiczne- nie o wisiadło co jej proponujesz.
    • beata_i_fasolka Re: nosidełko ergonomiczne 18.07.11, 11:54
      Nie wiem jak Womar, wiem natomiast ze produkty BabyBjorn sa projektowane przy wspolpracy z pediatrami i mam wrazenie ze wiedza co robia. Poza tym produkty tej firmy sa znane na calym swiecie i maja jednak duza rzesze zwolennikow.
      Mam kilka rzeczy z BabyBjorn i chociaz nie sa najtansze sluza mojemu dziecku bardzo dobrze.
      I akurat na Synu nie mam zamiaru oszczedzac jesli widze ze produkt ma sens i bedzie dobrze wykorzystany.
      Uprzedzajac pytania i zarzuty, nie pracuje dla BabyBjorn, jestem po prostu bardzo zadowolona uzytkowniczka ich produktow smile
      • 1mzeta Re: nosidełko ergonomiczne 18.07.11, 17:41
        Akurat BB to najgorsze wisiadło jakie można dziecku zafundować.
      • mikams75 Re: nosidełko ergonomiczne 19.07.11, 08:00
        bb sa fajne ale dla maluszkow - dla 7 mies, to warto juz cos wiekszego kupic i tez cos, co sie na plecy nadaje - np. ergo.
        No i koniecznie trzeba przymeirzyc, zeby zobaczyc, czy wam pasuje - nie kupowac w ciemno po opiniach z forum!
    • mama_zofki Re: nosidełko ergonomiczne 18.07.11, 13:07
      Czy taki temat musi się pojawiać średnio raz w tygodniu?? Polecam wyszukiwarkę.
      PS. BB i Womar są tutaj passe i to bardzo.
      • beata_i_fasolka Re: nosidełko ergonomiczne 18.07.11, 14:18
        mama_zofki napisała:

> PS. BB i Womar są tutaj passe i to bardzo.

To ze sa tutaj passe wcale nie znaczy ze sa zle. Nosidelko ma byc wygodne dla dziecka i rodzica a nie ma byc modne.
        Z drugiej strony chcialabym zobaczyc jakie nosidelka sa tutaj takie popularne i na czasie skoro BabyBjorn jest passe.
        • sanhi Re: nosidełko ergonomiczne 18.07.11, 14:43
          szczerze mowiac nie interesuje mnie co "tutaj" jest passe a co nie-passe tylko czy dany produkt jest solidny, bezpieczny, przydatny i w przyzwoitej, niewygorowanej cenie czyli konkretna rada doswiadczonej osoby..
          dzieki za namiary na to ergonomiczne z womar, sprawdzilam na forum i ma dobre opinie.
        • mama_zofki Re: nosidełko ergonomiczne 18.07.11, 16:43
          Dowiecie się i to dobitnie! wink
          Ja też używam BB
          • paniusia.aniusia Re: nosidełko ergonomiczne 18.07.11, 21:01
            O BB mówi się, że to właściwie ergonomiczne nie jest. Na stronach Klubu Kangura są wymienione chusty i nosidełka jakie oni polecają. Ja kupiłam polskie ONO.
            • 1mzeta Re: nosidełko ergonomiczne 18.07.11, 21:41
              Bo nie jest.
              Najpierw trzeba wiedzieć co to znaczy "ergonomia" żeby pewne rzeczy zrozumieć- jak to co oznacza nosidło ergonomiczne.
        • 1mzeta Re: nosidełko ergonomiczne 18.07.11, 17:43
          Owszem BB jest złe- zwłaszcza to co ty masz.
          Najlepszym dowodem na to jest fakt,że sama firma już pomyślała i wypuściła na rynek coś co jest na miarę ergonomika. Tylko patrzeć jak reszta wisiadeł przestanie być przez nich produkowana i zaczną w końcu robić nosidła z prawdziwego zdarzenia,a nie wisiadła.
          • mikams75 Re: nosidełko ergonomiczne 19.07.11, 08:02
            tylko, ze te nowe modele sa dla dzieci od 3 mies. Dla mniejszych asortyment jest ten sam.
      • truscaveczka Re: nosidełko ergonomiczne 18.07.11, 15:31
        Zarówno BB jak i Womar mają już w ofercie ergonomiki.
        Ja osobiście wolę mei-tai albo chustę kółkową.
    • romasubrosa Re: nosidełko ergonomiczne 18.07.11, 16:58
      ja za womar dostalam "baty" na forum zerknij tu forum.gazeta.pl/forum/w,572,126750315,126750315,Poleccie_nosidlo_bardzo_prosze_.html
    • 1mzeta Re: nosidełko ergonomiczne 18.07.11, 17:38
      Ja mam ONO i sobie chwalę jak i mój mały. Kupione na allegro- czarne. Fortuny nie kosztowało i jakościowo fajne.
    • 1mzeta Najlepiej... 18.07.11, 17:50
      To skocz na forum

forum.gazeta.pl/forum/f,44603,Kawalek_szmaty_chusty_i_.html
      tam ci najlepiej doradzą bo tu jak ktoś poleca coś innego niż BB lub Womar i nie daj boże coś złego napisze o tej firmie to od razu wojna.
      Miałam okazję przetestować takie zwykłe BB wisiadło- nigdy w życiu-kasa wyrzucona w błoto. Wolała bym używanego ergonomika kupić gdyby mnie nie było stać na nowego.
      Jak czas mojego ONO się skończy to sobie Mei Tai sprawię.
      • beata_i_fasolka Re: Najlepiej... 19.07.11, 11:01
        Skoro BB to wisiadlo to moze doradz cos dla 7+ miesieczniaka ale zeby mogl byc odwrony tylem do mnie? Koniecznie musi ogladac co sie dzieje dookola niego, tylem do swiata nie usiedzi.
        • sanhi Re: Najlepiej... 19.07.11, 15:27
          zawsze mozesz zarzucic malego na plecy i ma wglad w okolice
        • mama_kotula Re: Najlepiej... 19.07.11, 16:10
          beata_i_fasolka napisała:
          > Skoro BB to wisiadlo to moze doradz cos dla 7+ miesieczniaka ale zeby mogl byc
          > odwrony tylem do mnie? Koniecznie musi ogladac co sie dzieje dookola niego, tyl
          > em do swiata nie usiedzi.

Nie noś przodem do świata.
          • beata_i_fasolka Re: Najlepiej... 19.07.11, 17:36
            Jak jest tylem do swiata to jest taki krzyk ze pol osiedla slyszy. Nie ma mowy zeby usiedzial w nosidelku tylem uncertain
          • beata_i_fasolka Re: Najlepiej... 19.07.11, 17:37
            Poza tym ja nie nosze go w chuscie przodem tylko w nosidelku. Czy to tez jest "niedozwolone"?
            Przeciez takie nosidelka sa dostepne, czy to znaczy ze nie powinny byc tak uzywane?
            • mama_kotula Re: Najlepiej... 19.07.11, 19:30
              Cytat
              > Poza tym ja nie nosze go w chuscie przodem tylko w nosidelku. Czy to tez jest "
              > niedozwolone"?

smile
              Noszenie przodem do świata ogólnie jest dozwolone, dziecko nie ginie od tego w męczarniach wink - niemniej jest dla dziecka po prostu niezdrowe. I dla noszącego też.

Cytat
              Przeciez takie nosidelka sa dostepne, czy to znaczy ze nie powinny byc tak używane?

To, że coś jest dostępne, nie znaczy, że jest bezpieczne i fajne dla zdrowia smile
              Papierosy też są dostępne, nie? smile A nie ulega wątpliwości, że są szkodliwe.

Możesz zawiązać dziecko wysoko w chuście na plecach, wtedy może się rozglądać do przodu ponad twoim ramieniem i na boki. Możesz też dziecko posadzić w wózku, aby patrzyło sobie do przodu smile
    • pancia-jancia Re: nosidełko ergonomiczne 18.07.11, 18:25
      mam liliputti i jestem zadowolona.
      Kupiłam tu:
      www.maminek.pl/liliputi-c-14.html
    • mozyna Re: nosidełko ergonomiczne 18.07.11, 18:53
      sanhi napisała:

> jedziemy na nasze 1sze wczasy czyli ja, maz i nasz Kacper (7cm)

Dla takich 7-centymetrowych maluchow to chyba jeszcze nie produkuja nosidel smile
    • mama_zofki Re: nosidełko ergonomiczne 18.07.11, 20:00
      O! I jest już specjalista od nosideł z moim ukochanym słowem "wisiadło" smile
      • 1mzeta Re: nosidełko ergonomiczne 18.07.11, 20:21
        No i ty specjalistka od zupełnie niczego- w dodatku nie wnosząca nic do tematu i szukająca zaczepki smile
    • bianna Re: nosidełko ergonomiczne 19.07.11, 00:21
      Ja też kupowałam pod wyjazd wakacyjny. I sprawdziło się nosidło Ono. Teraz inwestuję w mój własny MT.
      Ono polecam, wygodne, cena do przyjęcia. Choć kolory takie sobie.
      • olgaaa1 Re: nosidełko ergonomiczne 19.07.11, 08:20
        My mamy to nosidełko
        www.scandinavianbaby.pl/product-pol-163-BabyBjorn-COMFORT-nosidlo-ergonomiczne-CZARNY-SREBRNY.html
        jest ono przeznaczone dla większych dzieci, mają możliwość rozłożenia nóżek bardzo szeroko, mała je uwielbia, nam jest wygodnie, wszyscy zadowoleni. poza tym mała potrafi nawet w nim spać, widzi swiat, no ekstra. minust strasznie drogie, ale warto i nie zgodze się, że jest niezdrowe. Niezdroe nosidełko to takie gdzie nogi wiszą, w tym nosidełku nóżki są podkurczone i bardzo szeroko rozstawione.
        • 1mzeta Re: nosidełko ergonomiczne 19.07.11, 10:21
          Bo to jedyne BB, które można zaakceptować jako ergonomik- reszta to wisiadła.
    • ironia-losu11 Re: nosidełko ergonomiczne 19.07.11, 09:27
      Ja mam i mogę spokojnie polecić polskiego ergonomika - nosidło Tuli. Wygodne dla dziecka, wygodne dla noszącego, a poza tym śliczne smile Trochę kosztuje, ale za to można nosić i nosić całymi latami wink dopóki się dziecku nie znudzi - teoretycznie do 20kg.
      • yvona73pol Re: nosidełko ergonomiczne 19.07.11, 10:13
        Nie wchodzac w kolejne niekonczace sie dyskusje na temat wisiadel, ergonomii, prawidlowej pozycji dziecka i tepe, biorac pod uwage, ze dziecko 7mc (bo chyba nie cm, jak napisalas?), i wnioskujac z posta, ze noszone nie bylo (moze nie polubic), polecam Mei Tai, albo Manduca, no i na Boga, nie nosic przodem do swiata, MT spokojnie mota sie z wiekszym dzieckiem na plecach i kazdy jest szczesliwy (a szczegolnie kregoslup dziecka)
    • perd-ido Re: nosidełko ergonomiczne 19.07.11, 10:45
      My mamy Ono..synek zadowolony a mnie nie bola plecybig_grin. Sugerowalam sie zdaniem forum..bo w okolicznych sklepach nie bylo ani manduca, bobolino, mei tai, ono, baby bjorn ..tylko womar womar womar, ktore niestety nie wpadlo mi w oko!. Nie wiem jak wygladaja inne nosidla poza Ono..ale generalnie w bardzo upalne dni to nosidlo sie nie nadaje..poza tym jest ok i niedrogie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka