Dodaj do ulubionych

kupka ze śluzem

05.12.11, 18:23
moja córcia robi kupkę ze śluzem, odstawiłam nabiał bo miała też na buźce wysypke, wysypka zeszła kupka dalej jest. Podaje dicoflor30 hm...zmian nie widze (podaje ok.20 dni). Wprowadziłam do swojej niewielkie ilości nabiału tzn masło bardzo cienko, jogurt naturalny co jakiś czas-stan buźki sie nie pogorszyl. Ostatnio troche wbrew swojej woli - dla świetego spokoju poszlam do innej pediatry znajomej teścia ( starsza przed emeryturą pani). Pani pediatra zasugerowała: podawanie delicolu - mimo, iz mała nie ma kolki -bo może gazy nie pozwalają jej spokojnie zasnąc, takim głebokim snem po drugie warto też zrobić badanie kału i po trzecie jedno moje karmienie zastąpić podaniem mleka Enafil.
Przyznaje że nie posłuchałam się bo jakoś nie podoba mi że mam wprowadzić mleko nie moje skoro moja mala świetnie je i przybiera a po drugie chce sie skonsultować z moim pediatra - ide w czwarek.
Wiem, że warto zasięgnąć opinii innego lekarza ale przyznaje że jestem "ogłupiała" nie wiem kto ma racje i kogo słuchać.
chyba musiałam to wyrzucić z siebie - bo dziś teściu zadzwonil i zapytał czy wprowadziłam mleko malej brrrr.
Obserwuj wątek
    • annie_laurie_starr Re: kupka ze śluzem 05.12.11, 22:21
      A jestes pewna, ze to byl sluz?
      • konwalia30 Re: kupka ze śluzem 05.12.11, 23:38
        annie_laurie_starr napisała:

> A jestes pewna, ze to byl sluz?

jestem pewna
    • kasia_4646 Re: kupka ze śluzem 05.12.11, 23:32
      A ja nie rozumiem po co jesz jogurt skoro widzisz, że dziecku nie służy nabiał. Białko na prawdę jest też w innych produktach . Moje Dziecko jak tylko ja wypije/zjem nabiał to ma problemy żołądkowe- nie jem i problemy się skończyły
      • konwalia30 Re: kupka ze śluzem 05.12.11, 23:41
        pytałam się o nabiał pediatry czy moge zjeść np jogurt i obserwować mała czy ją nie wysypie - powiedział że tak, więc tak robie
        • annie_laurie_starr Re: kupka ze śluzem 06.12.11, 10:19
          Moze za bardzo sie przejmujesz. Wklejam ze strony o dzieciakach.

Kupka niemowlęcia karmionego piersią
          Zwykle są to dwa do czterech wypróżnień w ciągu doby. Powinny one mieć żółte zabarwienie i wyglądem przypominać średnio ścięta jajecznicę. W kupce mogą pojawić się niewielkie grudki oraz pasemka śluzu. Kupka może mieć lekko kwaśny zapach. Czasem zawartość pieluszki będzie imponująca i pielucha sobie z nią nie poradzi, a innym razem będzie to malutka kupka. Może się zdarzyć też, że maluch nie zrobi kupki wcale nawet przez kilka dni. Jest to związane z tym, że mleko matki jest doskonale i można by powiedzieć w całości przyswajalne. Jednak gdyby osesek był niespokojny, miał wzdęty brzuszek i mały apetyt, zgłoś się z nim do pediatry.

• swistak-3 Re: kupka ze śluzem 06.12.11, 12:12
      ja bym poprosiła pediatrę o skierowanie na posiew, u nas taka kupa była oznaką bakterii w przewodzie pokarmowym. Pobranie próbki z pieluchy na posiew dziecko nic nie boli, Ciebie nie kosztuje (bo jest robione w ramach NFZ) a za ok 5 dni będziesz miała jasność czy dziecko jest zdrowe, czy to Ty narozrabiałaś czymś co zjadłaś.
      Pozdrawiam i życzę zdrówka.
    • matka_karmiaca Re: kupka ze śluzem 06.12.11, 12:25
      Podawanie Enfamilu bez sensu zupełnie. Jeszcze żeby zaleciła Pepti albo Nutra, to miałoby jakiś niewielki sens.
      A jak ten śluz wygląda? Przezroczyste pasma nie w kolorze kupy? Bo jak nie, jak cała kupa jest po prostu śluzowata, to nic złego.
    • betty842 Re: kupka ze śluzem 06.12.11, 21:23
      Mój synek robił kupę ze śluzem.Jak ją pierwszy raz zobaczyłam od razu zadzwoniłam do przychodni,a że akurat odebrała p.doktor spytałam ją o tę kupę.P. doktor wyjaśniła mi że kupa moze wyglądać jak nie do końca ścięta jajczenica (może być ze "szczypiorkiem") i że mam sie nie przejmować.Troche mnie uspokoiła ale i tak sie przejmowałam,zwłaszcze,ze śluzu było dosyć duzo. Podczas wizyty u naszej p.doktor (wczesniej rozmawiałam z inną) znów spytałam o tę kupę.I znów usłyszałam,ze kupa dziecka karmionego piersią moze wyglądać jak nie do końca ścieta jajecznica i że mam sie nie przejmować.Tak wiec przestałam się przejmować i nawet nie wiem kiedy kupki sie mu unormowały (teraz mały ma 9m).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka