Dodaj do ulubionych

Pocenie główki

08.06.04, 15:03
Hej!
Mojej 8-miesięcznej dziewczynce poci się główka.Zawsze tak jest,jak
śpi.Czasem ma aż mokre włoski.Czy mam się martwić?
Jeśli chodzi o wit D3,bierze Vigantol 2 krople dziennie od
urodzenia.Normalnie się rozwija.
Obserwuj wątek
    • kasia.tycz Re: Pocenie główki 08.06.04, 16:20
      Jezeli podajesz jej witaine D i chodzisz na spacerki, to widocznie to nie jest
      przyczyna. Moze za cieplo jej gdy spi. Nie ubieraj jej zbyt grubo, jest teraz
      cieplo, dziecko odczuwa temperature tak samo jak my. Nie przykrywaj grubymi
      kocami. Poza tym, taka jest uroda niektorych dzieci. Mojej siostry synek od
      zawsze sie bardzo pocil, i nawet w zime po mieszkaniu 'latal' pol nago, sam sie
      rozbieral ile razy go ubrali on wszystko prawie do pieluchy zciagal bo mu bylo
      wiecznie za goraco. Wszyscy w grubych swetrach a on w body i pieluszce, i caly
      rozgrzany.
      Pozdrawiam serdecznie,
    • mama-patrycji Re: Pocenie główki 09.06.04, 09:06
      moja niunia (19 czerwca kończy 8 miesięcy)nie przyswajała witaminy D3 w
      Vigantolu.Zrobiliśmy serię badań(jak miała 3miesiące) i okazało sie,że pomimo
      że dostawała bardzo dużą dawke tej witaminy to główka byla tak samo miękka i
      strasznie sie pociła.Okazało sie,ze we krwi miała 2krotnie przedawkowaną tę
      witaminę,a główka cały czas miękka.Ale się nastresowaliśmy!Pojechalismy do
      endokrynologa (na wizytę czekaliśmy miesiąc czasu!!!!) i pani doktor przepisała
      bardziej aktywną witamine D3 w Devisolu i dopiero wtedy główka zaczęła
      stopniowo twardnieć.Teraz jak najwięcej musimy wystawiać małą do słoneczka,bo
      to naturalna wit.D3,której nie da sie przedawkować.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka