Dodaj do ulubionych

Gołe stópki

21.02.12, 15:38
Czy wasze dzieci śpia w nocy z gołymi stópkami,pytam,bo w sumie dobrze by było żeby w nocy stópka odpoczywała bo,cały dzień w skarpetce i teraz jeszcze w kapciuszkach(mała uczy sie chodzić),mam na mysli takie juz wieksze niemowleta(od 6 w góre),jak to jest u Was?
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: Gołe stópki 21.02.12, 15:46
      nauka chodzenia nie oznacza ze dziecko ma byc w kapciach.
      Moja corka spala od urodzenia w pizamkach z bosymi stopami.
      • czarna784 Re: Gołe stópki 21.02.12, 16:19
        A czy kapcie zaburzaja nauke chodzenia,nie powinn sie ich zakladac? Bo juz nie wiem sama czy powinnam?
        • kinga_iskierka Re: Gołe stópki 21.02.12, 16:52
          nie powinnas, dziecko ma sie uczyc chodzic bososmile kup skarpetki z tzw. absem
          • czarna784 Re: Gołe stópki 21.02.12, 17:04
            Mam takie ale jej sie zsuwaja...kupowalam w smyku,moze jakies inne?
            • mama_kotula Re: Gołe stópki 21.02.12, 17:47
              czarna784 napisała:

> Mam takie ale jej sie zsuwaja...kupowalam w smyku,moze jakies inne?

Jak masz ciepło w domu, to puszczaj na boso - bez skarpetek. I przyczepność lepsza, i stopa lepiej "czuje" podłoże.
              • matokk Re: Gołe stópki 22.02.12, 14:16
                Mój mały jak był mniejszy spał w pajacykach to wiadomo ze stópką, a potem już tylko w body, poźniej w piżamkach i oczywiście bez skarpetek,pod kołderką jest ciepło, nóżka oddycha.
                Z doświadczenia wiem, że najłatwiej uczyć sie chodzić na bosaka, bo lepsza "przyczepność" smile Skarpetki z ABSem, jak zlatują to np. załóż spodnie i cholewki włóż w skarpetki, albo załóż rajstopki z abs,tylko muszą być w dobrym rozmiarze, bo będą sie zsuwały.
                Miałam gorzej, bo mój skarpeki ściąga smile
                Jak nauczył się chodzić na bosaka dopiero wtedy zacząl się uczyć w butach. (to zajmuje kilka dni).
            • karolla808 Re: Gołe stópki 21.02.12, 17:52
              Jak nie na boso, a skarpetki odpadaja to moze rajstopy z absem, zamiast skarpetek i spodenek czy co tam jej zakładasz. Co prawda moje dziecko dzisiaj opanowalo sciaganie rajstop,a le troche czasu jej to zajęłosmile
              • czarna784 Re: Gołe stópki 21.02.12, 17:59
                Mam kotula-wlasnie na boso odpada bo troche u nas ciagnie od podlogi,co nie zmienia faktu ze staram sie ja puszczac na boso jak najczesciej,ale zaraz ma zimne stopki.
                Karolla -rzeczywiscie moze rajtopy zdadza egzamin,juz zamówilamwink
              • toya666 Re: Gołe stópki 21.02.12, 22:22
                karolla808 napisała:
                > Co prawda moje dziecko dzisiaj opanowalo
                > sciaganie rajstop,a le troche czasu jej to zajęłosmile

No to zapiąć body na rajstopkach (a nie pod nimi) i od nowa nauka jak te rajstopy zdjąć big_grin
                • necia27 Re: Gołe stópki 21.02.12, 22:30
                  Moja śpi z bosymi stópkami.
                • karolla808 Re: Gołe stópki 21.02.12, 22:40
                  To jest mysl, nie wpadłam na tosmile Przetestuje jutrosmile Troche spokoju będzie, o ile się nie zdenerwuje, bo nie lubi jak jej się coś nie udajesmile
    • karolla808 Re: Gołe stópki 21.02.12, 15:47
      Latem spała w samym body z gołymi stópkami. Teraz spi w pajacach, więc ma stopy zakryte. Pajac bawełniany, wiec skóra oddycha. Jakoś z gołymi stopami nie chce jej teraz kłaśc, ale głownie dlatego, ze mi stopy strasznie marzną w nocy.

W ciągu dnia biega w skarpetkach z absem. Nie zakładam jej żadnyc bucikow, mimo ze tez uczy się chodzic. Czasami puszczam ja boso, bo mam dość ciepło w mieszkaniu.
    • jimmysgirl Re: Gołe stópki 21.02.12, 15:50
      ooo Czarna, to Twoja mała już jest niezły łazik jak piszesz że już się uczy chodzićsmile a raczkuje? czworakuje na prostych nogach, na kolankach czy na brzuchu?

co do stópek i spania w nocy to powiem Ci że ja najwięcej pajaców do spania mam ze stopami, ale mam 3 sztuki takich bez stópek i spokojnie sobie młoda w tym śpi. i tak generalnie to uważam że to najlepsze pajace pod słońcem-po pierwsze nie wyrasta z nich, nie robią się za ciasne (no bo przecież bez stópek) a po drugie-zapinane na suwak, rewelacja, szybko rozsuwam jak chcę nad ranem zmienić pampka, lub jeśli pada z sił wieczorem to ubieranie po kąpieli jest błyskawiczne.
      • czarna784 Re: Gołe stópki 21.02.12, 16:18
        Heh,a moje dziecko chodzi w kapciach bo skarpety ściaga pozatym te z abs'em jej spadaja.
        A boso tez ja puszczam,ale i tak czesciej ma "cos" na stopach.
        JIMMY-no łazik jestwink
        raczkuje na kolanach ale juz czesciej stoi przy meblach i puszcza sie,równowage ma opanowaną,ale jeszcze nie ma odwagi robić kroczku,hehe
        Co do pizamek to u nas głownie rampersy,one wlasnie nie maja stópek i mega wygodne sa.
        Dlatego z ciekawosci pytam jak sypiaja wasze dzieci,bo moja jak spi boso to nozki ma cieple,wiec chyba jest ok.
        • d.o.s.i.a Re: Gołe stópki 21.02.12, 16:21
          > Heh,a moje dziecko chodzi w kapciach bo skarpety ściaga pozatym te z abs'em jej
          > spadaja.

A po co w ogole ma miec cos na stopach? na rece tez jej zakladasz rekawiczki, zeby nie zmarzla? wink
          • czarna784 Re: Gołe stópki 21.02.12, 16:31
            Moze w lato bym ja puszczala boso,ale teraz nie bardzo jest cieplo od podlogi,wiec raczej musi miec zakryte stópki jak lata po domu
            • andzi-a233 Re: Gołe stópki 21.02.12, 19:14
              na noc zakładam córce skarpetki. Śpi w piżamie.
    • pagaa Re: Gołe stópki 21.02.12, 21:39
      moja od urodzenia z bosymi stopkami spismile
      • anus85 Re: Gołe stópki 21.02.12, 23:15
        Z gołymi stópkami, często z gołymi nóżkami.Mi byłoby za gorąco w skarpetach, dziecku więc też w spiochach ze stopami.
    • mamatin Re: Gołe stópki 22.02.12, 00:20
      moja mala jak byla w wieku twojej to spala w pajacykach ze stopami, od 1 r.z. (+ - ) spi w pizamce, z golymi stopami i cala odkryta. (sporo zalezy od temperatury w domu)
    • mamatin Re: Gołe stópki 22.02.12, 00:23
      i teraz jeszcze w kapciuszkach(mała uczy sie chodzić),

juz? to szybko. skarpetki z dobrym abs sa niezle na poczatek.
      • kalina886 Re: Gołe stópki 22.02.12, 10:27
        Młodsza śpi w pajacach więc stopy ma zakryte.
        Starsza lat prawie 7 coś sobie ubzdurała i od roku (poza wiosną i latem) sama sobie zakłada skarpety do snu - twierdzi, że jej zimno chociaż w mieszkaniu mamy moim zdaniem bardzo ciepło..... Ale ona ogólnie ciepłolubną istotą jest.
    • effie1980 Re: Gołe stópki 22.02.12, 13:47
      Moja zawsze spi w pajacach, wiec ma zakryte stopy. Mnie samej jest zimno bez skarpetek w nocy wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka