Dodaj do ulubionych

mutsy + fotelik maxi cosi

03.06.12, 14:43
Witam,

czy któraś z Pań ma może dla swojego Maleństwa fotelik maxi-cosi, który wpina na stelaż mutsy?

Pytam, bo zastanawia mnie pozycja dziecka w foteliku na stelażu - otóż moje Maleństwo leży tak, że nóżki ma niemalże wyżej od głowy i nie wiem czy tak ma być, czy może coś z moimi adapterami nie tak....
Obserwuj wątek
    • magdaimiko Re: mutsy + fotelik maxi cosi 03.06.12, 17:28
      W moim mutsy jest dokładnie tak samo - niestety mojego synka ta pozycja doprowadzała do szału i zmieniłam wózek - teraz fotelik ma pozycję bardziej siedzącą i jest ok.
    • klubgogo Re: mutsy + fotelik maxi cosi 03.06.12, 19:05
      U mnie było tak samo, chociaż miałam fotelik mutsy, w pozycji leżącej głowa była niżej od nóżek, ale wpinałam fotelik dopiero, gdy dziecko wyrastało z gondoli, a było za małe na spacerówkę (między 4-6 m-cem), więc fotelik ustawiałam w środkowej pozycji, półleżącej.
    • wrzesniowa_panna Re: mutsy + fotelik maxi cosi 03.06.12, 21:46
      tak - jest to denerwujące
      mojemu małemu chyba to bardzo nie przeszkadza... choć z reguły śpi na zakupach, to staram się żeby mało czasu spędzał w foteliku...
    • ass-ik Re: mutsy + fotelik maxi cosi 04.06.12, 21:18
      Dziękuję za odpowiedzi.
      Dziś widziałam inny fotelik, w którym niemowlę właściwie siedziało więc myślę, że z dwojga złego lepsza ta dziwaczna pozycja w maxi-cosi niż wymuszanie u miesięczniaka pozycji siedzącej.
      • dinka007 Re: mutsy + fotelik maxi cosi 09.06.12, 13:10
        Nam rehabilitantka powiedziała, że tak powinno być - w sensie plecki prawie płasko, a nóżki do góry.
    • lidek0 Re: mutsy + fotelik maxi cosi 09.06.12, 19:58
      Fotelik powinien być używany do jazdy samochodem, nie wożenia dziecka poza nim.
      • ponponka1 Re: mutsy + fotelik maxi cosi 11.06.12, 11:33
        dokladnie. Jak jedziesz na zakupy to wez wozek w gondola lub czescia spacerowa. Tam jest miejsce maluszka a nie w foteliku, jak nawzwa wskazuje, do samochodu (fotelik samochodowy a nie wozkowy)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka