vonda1 09.07.04, 15:55 Zostanę chrzestną mojej bratanicy, czy macie jakieś fajne pomysły na oryginalny prezent????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiaromek Re: chrzciny 09.07.04, 16:07 czesc nie byłam nigdy chrzestna, ale mysle ze powinnas zapytac rodzców dziecka czy czegos konkretnego nie potrzebuja dla malenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna10 Re: chrzciny 09.07.04, 19:20 Kiedy kilka lat temu ja mialam zostac chrzestna zapytalam rodzicow co potrzebuja, zazyczyli sobie lezaczek. Ostatnio, kiedy chrzestnym byl moj maz, kupilismy maluszkowi biblie dla dzieci - ale taka elegancka, super oprawiona itd (maz wpisal cos do srodka aby byla pamiatka), plus koperta.. Osobiscie ucieszylabym sie gdyby moja dzidzia (tez niedlugo ma chrzciny) dostala jakas drobna pamiatke typowa na te okolicznosc plus jakas fajna zabawke edukacyjna (np firmy Tiny Love lub Fisher price) Pozdrawiam Zuza i Hela Odpowiedz Link Zgłoś
wadera77 Re: chrzciny 09.07.04, 23:13 nasz maly mial m-c temu chrzciny. Od chrzestnej dostal lancuszek z aniolkiem (podobno nie daje sie krzyzyka, bo to krzyz na cale zycie..) chrzestny zapytal co chcemy - poprosilismy o krzeselko dostawiane do stolu. Pytalas o oryginalny prezent. Ostatnio przeczytalam gdzies na forum, ze ktos kupil srebrna lyzeczke i wygrawerowal na niej imie nadane na chrzcie i date. Mnie sie bardzo ten pomysl spodobal. Podobno mozna tez kupic srebrny smoczek Odpowiedz Link Zgłoś
angelakok Re: chrzciny 10.07.04, 11:22 Nasz synek miesiac temu zostal ochrzczony. Bardzo spodobal mi sie prezent od mamy chrzestnej: ksiazka:"Jestem Dzieckiem Bozym". Sa tam bardzo fajne opowiadania, modlitwy dla dzieci i jest duzo miejsca na fotki. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulek7 Re: chrzciny 10.07.04, 22:47 Witajcie, w czerwcu chrzciliśmy Paulinkę. Od mamy chrzestnej dostała łańcuszek z medalikiem i śliczny komplet srebrnych sztućców - widelec, nóz, łyżka, łyżeczka, wszystkie w wersji mini, na każdym sztućcu wygrawerowane zwierzątko. Śliczna pamiątka. Pozdrawiam Asia mama Paulinki (17.10.03) Odpowiedz Link Zgłoś
renata_s2 Re: chrzciny 11.07.04, 21:12 Mój synek dostał na Chrzest od mojej przyjaciółki ślicznego biało - niebieskiego aniołka, który juz wisi nad jego łóżeczkiem. Jest to ręczna robota zamówiona w studiu witrażowym. Oprócz tego przepiękny komplet z porcelany : talerzyk, kubeczek oraz sztućce - można to kupić w większych miastach w sieci sklepów WMF. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elgosia Re: chrzciny 12.07.04, 21:23 Ja proponuję spytać w pierwszej kolejności rodziców dziecka. My prosiliśmy o prezenty pasujące do okoliczności. Tomuś dostał Biblię dla maluszków, łańcuszek z medalikiem i tzw. święte obrazki. Z okolicznościowych oryginalny byłby obrazek z wizerunkiem patrona dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś