Dodaj do ulubionych

ząbkowanie-wątpliwość

04.10.13, 08:07
Generalnie młody ma już wszystkie jedynki i dwójki, wychodzenie było mniej lub bardziej zauważalne. Wczoraj zajrzałam mu do buzi i w miejscu czwórki dziąsło ma granatowe, wczoraj i dziś posmarowałam zelem i dziąsło jest bardzo mocno napuchnięte, przy poprzednich zębach nie było ani koloru, ani aż takie opuchlizny.
Teraz doszedł jeszcze katar. Temp nie ma podwyzszonej. Humor aż do teraz miał w porządku, noc też nie była najgorsza. Teraz dopiero zaczął płakać, ale mogło być też ze zmęczenia.
Pytanie- czy ząbek może aż tak paskudnie wychodzić, żeby dziąsło było bardzo napuchniętę i tak silnie przekrwione, ze aż jest granatowe? Czy zasuwać do lekarza, bo coś niedobrego się dzieje.
Obserwuj wątek
    • murwa.kac Re: ząbkowanie-wątpliwość 04.10.13, 11:19
      moj, jak mu czworki szly - mial BARDZO opuchniete. granatowe moze nie, ale opuchniete strasznie.
      szczerze mowiac nie wiem czy to ok czy cos zlego. skonsultowalabym telefonicznie z pediatra albo jakims stomatologiem. i dopiero jakby powiedzieli, ze nie ok taki stan rzeczy - do lekarza.

sam katar przy zebach - norma. przy czworkach u nas trwal nawet 3 tyg
      • niuniek3 Re: ząbkowanie-wątpliwość 04.10.13, 16:49
        Mój mial dokładnie tak. Nie martw się.
    • alinalen Re: ząbkowanie-wątpliwość 04.10.13, 21:30
      mieliśmy fioletowe dziąsła
    • stokrotka_beauty Re: ząbkowanie-wątpliwość 05.10.13, 22:34
      audrey, chyba wszystko jest ok, ale konsultacja telefoniczna nie zaszkodzi.
    • trusia29 Re: ząbkowanie-wątpliwość 06.10.13, 23:12
      może
      mój syn miał jednocześnie dwa brunatno-granatowe miejsca w buzi - zanim ząb przebił dziąsło doszło do pęknięcia małego naczynka i powstały takie krwiaczki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka