skoczko 23.08.04, 22:00 -Hej dziewczyny mam pytanie do tych , które używały ten preparat czy mydlić dziecko przed kąpielą i jak myć główkę bo chyba nie w wodzie z tym płynem - Dzięki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
psotna Re: OILATUM PLUS 23.08.04, 23:29 Wlewam pół nakrętki Oilatum do wanieniki i obmywam nią dzidziula. Główkę też. Tak mi kazała robić pediatra. Odpowiedz Link Zgłoś
spider28 Re: OILATUM PLUS 24.08.04, 12:14 Mydlić już nie trzeba, bo preparat ma wlaściwosci myjące. Główkę mylam w tej samej wodzie z Oilatum i nawet pięknie zszedł małej łupież. pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
iza2109 Re: OILATUM PLUS 24.08.04, 13:46 czesc. my tez kapalismy synka w oilatum. (teraz kapiemy w balneum). lekarka powiedziala, ze wystarczy ten preparat. ze nie trzeba juz niczym mydlic. mozna (trzeba) tylko umyc mydełkikiem okolice siusiaka i pupki. kubus ma bardzo duzo włosków. ale główke myjemy mu w tej samej wodzie. co drugi dzien, bo jak sie "przyzwyczaja" to potem beda sie przetłuszczać codziennie. no, chyba ze jest upał i włoski sa spocone. wtedy to inna sprawa i trzeba umyc. jego włoski po takiej kapieli, wbrew pozorom, nie sa tłuste, ale ładnie błyszcza i sa puszyste. po kapieli smarowałam maluszka dodatkowo KREMEM oilatum, bo miał zapalenie skóry i skóra schodziła mu z całego ciałka płatami. ale tak normalnie to wystarczy sama emulsja do kapieli. pozdrawiamy sredecznie. (sorki za małe litery i brak polskich znaków, ale kubus usnał mi na rece i pisze tylko jedna...) Odpowiedz Link Zgłoś