04.07.14, 21:53
Moja prawie 7miesięczna córka od jakichś dwóch tygodni strasznie ulewa. Kp głównie, zaczynamy wprowadzać inne pokarmy ale tego nie można nazwać jedzeniem jeszcze. Dopiero teraz zwróciłam uwagę na to, że co zje to przynajmniej część ląduje na mnie, jak kolejny raz przed wyjściem musiałam się przebrać. Wcześniej takich problemów nie było. Nawet specjalnie jej nie odbijałam od dawna. A tu nagle po każdym jedzeniu raz to minimum, czasem nawet dwa czy trzy razy.
O co chodzi?
Obserwuj wątek
    • murwa.kac Re: ulewanie 05.07.14, 06:33
      moze jeszcze niegotowa na rozszerzanie diety.
    • ewa.misko-wasowska Re: ulewanie 05.07.14, 08:18
      Można spróbować rozszerzanie bardzo stopniowe (pojedyncze produkty w niewielkich ilościach, zmiksowane na homogenizowaną papkę), pozdrawiam
    • malaidka Re: ulewanie 05.07.14, 21:00
      Ale ona nie ulewa po rozszerzaniu, tylko po piersi!
      • maya_83 Re: ulewanie 05.07.14, 21:16
        Miałam podobnie, przeszło jej po kilku tygodniach. Myśle że to taki okres dla co poniektórych maluchów.
        • wilkowaona Re: ulewanie 06.07.14, 00:00
          Nie tak dawno zakładalam tu wątek o wymiarach przy rozszerzaniu diety, synek od początku ulewal (teraz ma 6 mc), ale z wiekiem było tego coraz mniej. Odkąd zaczęłam rozszerzać dietę, zaczął coraz częściej i wiecej ulewac, wcale nie odrazu po posiłku, a np. po następnym karmieniu mm. Ja to jednak powiazalam z niegotowoscia na inne pokarmy niż mleko. Poczekalam ok miesiac, i teraz synek je już praktycznie wszystko co jest dostosowane do jego wieku, łącznie z mięsem. Nic sie nie dzieje, nie ulewa, zjada z apetytem wszystko, każda nowość i dobrze toleruje.
          Zaczekaj więc troche, przerwij rozszerzanie i zaobserwujesz. Pozdrawiam
          • wilkowaona Re: ulewanie 06.07.14, 00:00
            * wątek o wymiotach miało byc smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka