Dodaj do ulubionych

Płatki jaglane

21.10.15, 08:55
Do tej pory córka dostawała z owocami kaszę jaglaną i płatki orkiszowe. Teraz kupiłam płatki jaglane i niestety są paskudne w smaku. Jest jakiś magiczny sposób na ich przyrządzenie, o którym nie wiem (np. tak jak kaszę jaglaną przepłukuje się wrzątkiem przed przyrządzeniem?), czy nic się nie da zrobić i do kaszy jaglanej trzeba powrócić?
Obserwuj wątek
    • jak-kania-dzdzu Re: Płatki jaglane 21.10.15, 09:31
      Nie wiem czy są jakieś magiczne sposoby, ale dla mnie płatki też są paskudne w smaku, do tego droższe od zwykłej jaglanej. U nas zwykła króluje, ja jestem absolutnie zakochana w kaszy jaglanej, dziecko mniej, a mąż to już zupełnie nie przepada tongue_out Gotuj więcej kaszy, ja gotuje zwykle na 2/3 dni, w lodówce w zamkniętym pojemniku nic się jej nie dzieje, a rano dolewam wody/mleka, wrzucam owoce i w 2 min śniadanie gotowe. A jak mi zostanie nadmiar to robię absolutnie genialne wegeburgery, które cała moja rodzina pochłania w ilościach hurtowych (mąż długo nie wiedział, że one z kaszy są) big_grin
      www.jadlonomia.com/2012/03/najlepsze-wegeburgery-na-swiecie.html
    • mag1982 Re: Płatki jaglane 21.10.15, 09:49
      Trafiłaś na felerne. Też mi się kiedyś zdarzyło. Niby jakieś bio były a gorzkie jak diabli. Teraz kupuję z Piotra i Pawła i są ok. Kupca też były w porządku.
      • ela.dzi Re: Płatki jaglane 21.10.15, 11:53
        Zaskoczona jestem, bo wg mnie płatki jaglane mam bardzo dobre. Też mam z Kupca.
        • tommama Re: Płatki jaglane 21.10.15, 14:40
          No to spróbuję jeszcze z tego Kupca, jak polecacie. Nie pamiętam skąd mam, bo kupiłam jakiś czas temu i przesypałam w obawie przed molami spożywczymi, ale coś mi świta, że chyba jakieś eko brałam.
    • nothing.at.all Re: Płatki jaglane 25.10.15, 12:24
      Wg mnie jakieś ferelne masa bo ja jem i coraz tez i pycha. Kasze tez Lubie ale córka mniej. Płatki kupuje w sklepie eko bo musze mieć pewność że są bezglutenowe bo córka nie może glutenu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka