19.01.05, 17:09
Kochane emamy!
Zamierzam zacząć podawać zupki mojemu synkowi. Mam pytania: czy na początku
ma byc tylko ziemiaczano-marchewkowa?Przez ile tak? Czy potem dac wszystkie
warzywa? Czy zagęszczcie zupki kleikiem czy niczym? Moja mama mówi że kasza
manną się zageszcza. Jak to zrobić? Czy narazie same warzywka czy gotowac na
maśle czy mięsku(wiem że narazie mięska nie dawać). Dzięki za pomoc.
Monika i Kubuś(5 miesiecy)
Obserwuj wątek
    • aga225 Re: zupka 19.01.05, 22:07
      cześc ja kupuje swojej małej zupki gerbera więc nie bardzo orientuje sie jak
      gotować ale jeśli chcesz to mam ksiażke kucharską z przepisami na pierwsze zupki
      (niestety jestem leniuszkiem i sama jeszcze z niej nie korzystałam zwłaszca ze
      mała uwielbia zupki słoiczkowe no i nie mam zaufania do warzyw - brak dostepu do
      warzywek "domowych")więc jeśli jesteś zainteresowana to podaj mi adres e-mail to
      ci prześle pozdrawiam aga i wikusia. a ja zaczełam od zupki warzywnej gerbera i
      po kilku dniach podałam marchwiową z warzywami, zupe krem z dyni, szpinakową itd
      mała nie jest na nic uczulona i wcina wszystkie
    • anikost Re: zupka 19.01.05, 22:25
      2,5 tyg. temu zaczęłam podawać maluchowi (skończył 5 m-cy) samą marchew, potem
      przeszliśmy na marchew i ziemniaczek oraz dynię, jutro testujemy szpinak z
      ziemniaczkiem; korzystam z gotowych dań w słoiczkach; gorzej nam tylko idzie z
      deserkami i jabłuszkiem bo mały krzywi się na nie i nie chce jeść; co do
      zagęszczania to raczej użyłabym kleiku ryżowego zamiast kaszy manny (czy ona
      przypadkiem nie zawiera glutenu?);
      masełko lub oliwę z oliwek podaje się na sam koniec gotowania;
      poniżej link do bardzo fajnej strony, gdzie możesz dowiedzieć się więcej o
      diecie i przepisach dla Twojego maluszka (przyznam, że odwiedziłam ją dzięki
      radom którejś z EMAM);
      pozdrawiam
      Ania
      www.twojadieta.pl/dz.php
    • mona55 Re: zupka 19.01.05, 23:05
      Bardzo prosze o te książke mój adres monai81@tlen.pl
    • aga225 Re: zupka 19.01.05, 23:31
      wysyłam wrazie problemów daj znać wysle jeszcze raz mój adres grosik3@o2.pl
      • mona55 Re: zupka 19.01.05, 23:34
        aga225 napisała:

> wysyłam wrazie problemów daj znać wysle jeszcze raz mój adres grosik3@o2.pl

dzieki bardzo dostałam pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka