werata 23.01.05, 17:18 Czy mozecie mi napisać, jak przybieraja na wadze Wasze maluszki na tym mleku?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
berenia Re: kto ma malca na bebilonie pepti? 23.01.05, 17:34 Ja mam. Po tym, jak sie okazalo, ze moja corka nie dojada, zaczelismy ja dokarmiac wlasnie bebilonem pepti. W ciagu 10 dni przytyla... 1 kilogram :0. Teraz juz nie ma takich skokow, ale rosnie bardzo ladnie i wyglada jak paczek w masle. Odpowiedz Link Zgłoś
capribb Re: kto ma malca na bebilonie pepti? 23.01.05, 17:58 Karmie piersia i dokarmiam Bebilonem pepti. Moja córeczka jest na tym mleku od 6 miesięcy. Dobrze toleruje, ładnie sie rozwija. ----------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
bea-ta Re: kto ma malca na bebilonie pepti? 23.01.05, 18:52 Mój maluch tył jak smok i nie robił kup po 3 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: kto ma malca na bebilonie pepti? 24.01.05, 08:30 od kilku dni zaledwie jestesmy na tym mleczku, ale mam wrazenie ze moj synek nie dojada. Wcina 210 mleczka z dodatkiem kaszki a po 2 godz. jest glodny. Przedtem bylismy na NAN2 i spokojnie 4 godz. wytrzymywal. Czy ono jest mniej kaloryczne? Dlaczego piszecie ze wasze dzieciaczki przytyly?, co jest z tym mlekiem?? Odpowiedz Link Zgłoś
mmmmm Re: kto ma malca na bebilonie pepti? 24.01.05, 09:32 my jesteśmy na tym mleko od 3 mieisięcy, mały przybiera w normie, kupki zielone co drugi dzień ale od początku mam wrazenie że się nie najadał, dopiero teraz kiedy popija 210 ml + kleik na to jest lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
bea-ta Re: do leli 24.01.05, 09:37 Faktycznie maluch może się robić głodniejszy po tym mleku, bo zawiera hydrolizaty białkowe, które szybciej sie trawi jesli nie powiedzieć, że one juz są jakby strawione i przewód pokarmowy malucha ma je tylko wchłonąć. Do tego bebilon ma minimalna ilość laktozy - cukru mlecznego jest więc mniej syty niz taki NAN, który chyba ma najwięcej ze wszystkich mlek na rynku laktozy i jest najbardziej słodkie, a prze to też bardziej syte i tak chetnie pite przez dzieci. Mój syn też był bez przerwy po nim głodny. Tył , bo mleko jest dość tłuste i z tego też powodu miał problemy z kupami( mleko to stosuje sie przy biegunkach). Na szczęście maluch nie był alergikiem, a dostawał mleko to na kolke, a gdy ona sie skńczyła w 3mż mogłam spokojnie zmienić to mleko na inne. Ja napisałam , że mój maluch przytył, bo jak sie domagał jak noworodek jedzenia co 2,5 -3 godz a miał 2-3 mieśiące to co miałam zrobić - musiałam dac mu jeść, bo by sie zapłakał, zwyczajnie spożywał dużo więcej mleka niz powinno dziecko w tym wieku Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: do leli 24.01.05, 09:53 Dzieki za info, nam takze przepisano to mleczko ze wzgledu na problemy biegunkowe (pisałam to juz na innym watku ). Na szczescie problemy zniknąły, ja dokoncze puszke i wracam do Nana, choc małemu bebilon jakos wyjatkowo smakuje (chyba ze to nie smak a głód ) Odpowiedz Link Zgłoś
kajda26 Re: kto ma malca na bebilonie pepti? 24.01.05, 09:45 hej.moja malutka jak skończyła miesiąć to dostawała to mleczko ponieważ nie wyrobił się jej jakiś enzym w żołądku i po Nanie(wszystkich mlekach które są na mleku krowim)bolał ja brzuszek.jadła tego mleczka mało bo najwięcej nawet jak miała 6 miesięcy 150ml.i jej to starczało.na miesiac przybierała na wadze ok.650-700 gram.lekarka mówiła że tak jest ok.jutro daria kończy 7 miesięcy i od ok.miesiaca jesteśmy na Bebiku+na noc kaszka i brzuszek ja nie boli.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś