katarzyna_b1 28.01.05, 16:11 Czy jest COŚ, co można podawać noworodkowi (1,5 tygodnia) na kolki? Na razie sama piję herbatkę koperkową, ale jak na razie nie rozwiązało to problemu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kingamamaemilki Gripe Water od zaraz 28.01.05, 16:47 a na kolki to rozne rzeczy pomagaja. Jezeli jednak jest to tylko bol wywolany gazami, to wez maluszka stopki, podnies do gory tak aby kolanka byly zgiete i krec nim delikatnie w kolko. Rozlusnia zaladek i pomaga w pozbyciu sie gazow. Gripe water mozesz podawac tak: do 3 miesiaca po 2.5 ml, a od 3 do roku po 5 ml. powodzenia, Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
asientos Re: Gripe Water od zaraz 28.01.05, 19:37 Przepraszam bardzo, ale na Gripe Water jest napisane "nie podawać dzieciom poniżej miesiąca"... Odpowiedz Link Zgłoś
kingamamaemilki Re: Gripe Water od zaraz 28.01.05, 21:55 ja siedze w Kanadzie, tutaj mozna podawac wczesniej, jest to tylo preparat ziolowy. Odpowiedz Link Zgłoś
asientos Re: Gripe Water od zaraz 29.01.05, 11:29 Może to kwestia wymaganych atestów. Mogą być różne wymagania. Pozdrawiam, Asia Odpowiedz Link Zgłoś
lagusiap Re: od kiedy można podawać Gripe Water? 28.01.05, 19:29 my na kolki podajemy kropelki Sab Simplex,naprawdę pomaga !!!Niestety nie można go kupić w Polsce.Znajoma przywiozła nam go z Niemiec.Gripe Water też próbowaliśmy,ale naszemu synkowi nie pomagał,strasznie pluł i wszystko się od tego kleiło,a płacz był okrpny. Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: od kiedy można podawać Gripe Water? 28.01.05, 22:02 u nas tez pomogl sab simplex. ale jest polski odpowiednik na bazie simeticonu INFACOL. tez pomaga. woda koperkowa po 1 miesiacu zycia Odpowiedz Link Zgłoś
ezagraj DEBRIDAT 28.01.05, 22:05 Debridat można stosować tyle że jest na recepte nam pomógł, spytaj pediatrę o receptę i jak Ci wypisze to podasz maluchowi. Tyle że nie podawaj przed kąpiela bo np. moja córa uderza w kimono po podaniu i z mycia nici Pozdrawiam Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
janka741 Re: od kiedy można podawać Gripe Water? 28.01.05, 22:27 Ja podałam wcześniej niż jest napisane na opakowaniu, oczywiście po konsultacji z pediatrą. Michalinka miała wtedy ok. 2,5-3 tygodnie. Kolki ustąpiły po skończeniu 4 tygodnia. Podawałam również Esputicon. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kate33 Re: od kiedy można podawać Gripe Water? 29.01.05, 11:44 U nas problemy z brzuchem się zaczęły jak mały miał ok. 1,5 miesiąca. Stosowałam przeróżne rzeczy (Plantex, herbatkę Hipp ułatwiającą trawienie, Gripe Water, Infacol, Esputicon i Debridat - dwa ostatnie zalecił pediatra), nie chce Cię martwić ale nic nie pomogło w 100%. Na początku najlepiej sprawdzał się Plantex, jednak z czasem i to nie pomagało. Mały ma obecnie ponad 4 miesiące i do dziasiaj zdarzają się problemy z brzuszkiem - jak tej nocy, nic się nie wyspałam bo co chwilkę płakał. Dlatego życzę dużo cierpliwości i znalezienia "złotego" środka, który Wam pomoże. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agawronska Re: od kiedy można podawać Gripe Water? 01.02.05, 19:03 mojemu 3-tygodniowemu bobasowi pediatra zalecił Plantex. A Gripe Water po ukończeniu miesiaca. Odpowiedz Link Zgłoś
tabaluga0 Re: od kiedy można podawać Gripe Water? 01.02.05, 23:23 a nam nic nie pomaga ,stosowalismy, debridat, infacol,esputicon, gripe water, proszek troisty na zaparcia. nic nie pomaga , jest coraz gorzej Odpowiedz Link Zgłoś