Dodaj do ulubionych

Inflacol czy esputikon

07.02.05, 13:29
Witam co drogie mamy polecacie na kloki? Który środek skuteczniejszy i jak je
podawac do buzki bwzposrednio czy w pokarmie.
Pozdrawiam Kasia
Obserwuj wątek
    • agapita Re: Inflacol czy esputikon 07.02.05, 13:58
      Polecam GRIPE WATER, mi polecila sasiadka dzidzia uspokaja sie szybciutko i przesypia
      elegancko cala noc. Po otwarciu specyfik jest wazny tylko 2 m-ce, kosztuje ok. 14 pln, podawac
      lyzeczke do buzki, mojej malej smakuje, a kolek juz nie ma - skonczyla 3 m-ce, czasami
      podajemy, jak placze wieczorem. Powodzeniasmile
      przepraszam za brak polskich liter, ale mam inny sys. komp.
    • klubiale1 Re: Inflacol czy esputikon 07.02.05, 14:10
      Oba preparaty mają bardzo podobny skład Infacol ma simethicon (podobnie jak
      espumisan dla dzieci), a Esputicon ma dimethicon. Substancje te mają na celu
      ułatwienie pozbycia sie gazów z brzuszka, działają na zasadzie napięcia
      powierzchniowego,łącząc pęcherzyki powietrza i nie wchłaniają się z przewodu
      pokarmowego do organizmu.
      Ja stosowałam Esputicon bo nie ma smaku i zapachu. Podawałam bezpośrednio na
      język przed przystawieniem do piersi. W kilka minut po podaniu słychać było
      kanonady bączków i eksplozje kupek.
      Infacol jesli dobrze pamiętam ma smak pomarańczowy.
      pozdr
      • ka-ka Re: Inflacol czy esputikon 07.02.05, 16:07
        ja podawalam zamiennie jak mala miale atak kolki
        infacol jedna miarke prosto do buzi
        a esputicon na smoka 1-2kropelki
    • rheya Re: Inflacol czy esputikon 07.02.05, 16:20
      hej, mojemu sam esputikon nie pomógł. Teraz dostaje (już 1,5 mies) Esputikon
      (3x1 kroplę) i debridat (na receptę - ale zaczyna działać dopiero jak dziecko
      się nim nasyci - czyli po jakichś 3 tygodniach) - 3X2,5 ml no i do tego
      lacisofil 2X po pół kapsułki. Taka mieszanka dała sobie radę z kolkami - a miał
      straszne. Już niedługo skońćzy na szczęście 3 miesiące i moze wtedy już nie
      będą nam potrzebne te specyfiki smile Póki co podaję mu to na łyżeczce. Tylko nie
      wiem jak inflacol, ale w esputikonie po kilku - kilkunastu dniach zostaje tylko
      gęsty żel, który niestety zostaje na łyżeczce, a który ja wyrzucam - nie wiem
      moze za słabo wstrząsam pojemniczkiem big_grin Pozdr R&M
    • atlantis75 Re: Inflacol czy esputikon 07.02.05, 16:38
      Nam bardziej pomógł Esputicon. Kropelka przed każdym posiłkiem. Karmię butelka,
      więć nie było problemu. Jeśli karmisz piersią to odrobina pokarmu na łyżeczkę i
      kropelka leku.
      • bogibogi Re: Inflacol czy esputikon 07.02.05, 20:53
        u nas lepszy okazał się Infacol, bezpośrednio do buźki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka